Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

01 Листопада, 2018 р., 16:08
Сьогодні, 1 листопада, на Арені-Львів стартувала масштабна економічна подія - XVIII Міжнародний економічний форум. Цьогорічний девіз форуму - «Львівщина - хаб можливостей!» об’єднав представників дипломатичних та бізнес-делегацій з України та закордону.
01 Листопада, 2018 р., 16:06
Сьогодні, 1 листопада, з нагоди відзначення 100-ої річниці утворення Західноукраїнської Народної  Республіки біля Меморіалу Українських Січових Стрільців на Янівському кладовищі відбулось урочисте віче, під час якого вшанували борців за волю України.
01 Листопада, 2018 р., 16:05
Сьогодні, 1 листопада, у день 100-ї річниці проголошення ЗУНР у селищі Красне Буського району відкрили пам’ятник авіації Української Галицької Армії.
01 Листопада, 2018 р., 16:04
У п'ятницю, 2 листопада, о 15.00 год в приміщенні Львівського обласного молодіжного центру (м. Львів, вул. Винниченка, 12, II-й поверх) відбудеться зустріч молоді збійцем АТО та зараз успішним бізнесменом Миколою Стецьківим.
01 Листопада, 2018 р., 16:03
Другим пленарним засіданням Економічного форуму стала монетарна політика як фінансова база індустріалізації. Про це дискутували український економіст і політик Віктор Галасюк, Голова правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Володимир Ставнюк, директор департаменту розвитку бізнесу компанії "Делойт" Грегорі Фішман, голова правління Асоціації банків Львівщини Сергій Бойко, доктор економічних наук, професор, український фінансист Ростислав Слав’юк, голова Комітету економістів України Андрій Новак.
01 Листопада, 2018 р., 16:02
Сьогодні, 1 листопада, з нагоди відзначення 100-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки  у Львові молодь із різних вишів України візьме участь у патріотичному квесті. “Ми дуже мало знаємо свою історію, оскільки її замовчували впродовж десятиліть, тому такий квест покликаний поглибити знання молоді про визначні сторінки нашої історії. Минулого року ми започаткували обласний квест, а цьогоріч відбудеться загальнонаціональний захід, де буде залучено багато молоді. Взяти участь у грі зголосились команди багатьох вищих навчальних закладів України. Переможці та учасники отримають і заохочувальні, і цінні призи”, – зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.
01 Листопада, 2018 р., 16:01
Сьогодні, 1 листопада, урочисто відкрили та освятили пам’ятник, створений до 100-річчя Західноукраїнської  Республіки.  Пам’ятний знак заввишки понад 8 метрів та площу навколо нього облаштували на розі вул. Огієнка та Листопадового Чину.
01 Листопада, 2018 р., 16:00
Сьогодні, 1 листопада, урочистою ходою студентська молодь відзначає 100-у річницю Листопадового чину та проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. Маршрут ходи пролягатиме від університету імені Івана Франка до Янівського кладовища.
01 Листопада, 2018 р., 15:20
Дорогі співвітчизники! «Український народе! Голосимо тобі вість про твоє визволення з віковічної неволі. Віднині Ти - господар своєї землі, вільний горожанин Української Держави… Доля Української Держави - в Твоїх руках. Ти станеш як непобідний мур… Відіпреш усі ворожі замахи на Українську Державу». Це - слова із відозви Української Національної Ради від 1 листопада 1918 року. Цими днями ми згадуємо сторіччя Листопадового чину та утворення Західноукраїнської Народної Республіки. Проголошення ЗУНР стало прелюдією до Акту Злуки, її об’єднання з Наддніпрянською Україною в єдину соборну українську державу, яка постала на руїнах Російської та Австро-Угорської імперій.
01 Листопада, 2018 р., 11:11
1 листопада Львівщина урочисто відзначить 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки. Відтак, в області відбудеться низка заходів. Напередодні, 31 жовтня, усіх охочих запрошують о 20:00 год у Кінопалац, що на вул Театральній, 22 на вечір “«Ніч утворення ЗУНРу. Знайомство з Дмитром Вітовським»

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора