Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

25 Травня, 2018 р., 15:14
Сьогодні, 25 травня, в IT step University презентували Центр підтримки технології та інновацій. Участь у презентації взяв заступник міністра економічного розвитку Михайло Тітарчук, перебуваючи із робочим візитом на Львівщині. «Сьогодні історичний момент не лише для Львівщини а й для всієї України. Реальний сектор економіки диктує свої умови, тож підтримка молодих вчених, винахідників дуже актуальна. Сервіс центру буде доступний як при прямому контакті, так і в форматі конференцій щодо актуальних питань цієї сфери», - зазначив Михайло Тітарчук.
25 Травня, 2018 р., 14:46
У Львівському міжнародному аеропорту імені Данила Галицького у межах відзначення Дня Європи на Львівщині триває фотовиставка об’єктів гастрономічних маршрутів області. Для гостей Львівщини організували виставку світлин із гастролокаціями для «смачних» та екодружніх мандрів. На кожному фото розміщено QR-код для завантаження путівника із такими локаціями.
25 Травня, 2018 р., 14:45
Створення та розвиток молочних сімейних ферм підтримується з державного, обласного бюджетів та інших джерел фінансування. У межах державних програм для розвитку тваринництва надається дотація за утримання молодняка великої рогатої худоби, а також селяни зможуть об’єднуватися у кооперативи та отримувати кошти на відповідне обладнання. За кошти обласного бюджету реалізується Комплексна програма підтримки та розвитку агропромислового виробництва у Львівській області на 2016-2020 роки. Суб’єкти господарювання в молочній галузі мають пріоритет при визначені учасників програми.
25 Травня, 2018 р., 14:45
Заступник міністра економічного розвитку Михайло Тітарчук, перебуваючи із робочим візитом на Львівщині взяв участь у круглому столі на тему «Створення в Україні мережі Центрів підтримки технологій та інновацій». Під час круглого столу підписали Протокол про наміри, в межах якого відбуватиметься співпраця із Громадською організацією «Тech startup school» та можливе створення Центр підтримки технології та інновацій на базі Львівської політехніки.
25 Травня, 2018 р., 14:43
Департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації, завдяки жорсткому контролю за процесом вивезення побутових відходів з м. Львова, встановив недобросовісного перевізника, який здійснив несанкціонований скид ТПВ поблизу с. Барвинівка Новоград-Волинського району Житомирської області. Інцидент трапився в ніч з 21 на 22 травня.
25 Травня, 2018 р., 14:41
Заступник міністра економічного розвитку Михайло Тітарчук прочитав  відкриту лекцію для викладачів та студентів Національного університету «Львівська Політехніка» на тему «Інновації, інтелектуальна власність, державно-приватне партнерство». «Значна частина стартапів – це бізнес-ідеї. Тож це - реальний сектор економіки. Для прикладу 38% ВВП Сполучених Штатів – це інтелектуальна власність. Найголовніше у цьому сегменті - не лише створення законодавчого врегулювання, а й формування фахового складу. Коли ми говоримо про патентування винаходів то це одне, але треба пам’ятати ще про охорону інтелектуальної власності.
25 Травня, 2018 р., 14:40
За підтримки департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА для книголюбів створили сайт Royalbooks, де можна ознайомитись із книжковими новинками та замовити книги. “Новий книжковий магазин пропонує широкий асортимент сучасної літератури, яка стала ще більш доступною до читачів. Сьогодні  особливо важливо залучати молодь до читання, адже імідж країни створюють розумні люди”, - зазначив начальник відділу інформації та поліграфії Львівської ОДА Володимир Трач.
25 Травня, 2018 р., 14:39
Про важливість розвитку високотехнологічної економіки сьогодні, 25 травня, розповів заступник міністра економічного розвитку Михайло Тітарчук, який перебуває на Львівщині із робочим візитом. За його словами підтримка інновацій – важливий чинник розвитку економіки, а охорона прав інтелектуальної власності повинна здійснюватися на національному рівні. «Міністерство економічного розвитку формуватиме політику, яка полегшить пошук фінансування, підтримки стартапів, розвитку державних та недержавних програм підтримки.  З часом більшість новаторських ідей має втілюватися в в реальні проекти, а не залишатися на полицях лабораторій чи дослідницьких центрів», - зазначив Михайло Тітарчук.
25 Травня, 2018 р., 11:03
Щорічно 25 травня у всіх країнах відзначається Всесвітній день щитоподібної залози (World Thyroid Day). Дата увійшла в календар у 2009 році з ініціативи Європейської тироїдної асоціації. Запровадження дати допомагає проводити заходи, спрямовані на підвищення рівня поінформованості суспільства про можливі захворювання щитовидної залози, методи запобігання, а також на пропаганду сучасних методів профілактики та лікування хвороб цього органу.
25 Травня, 2018 р., 10:59
Нагадуємо, що продовжується прийому заявок на отримання співфінансування з обласного бюджету для проектів та програм міжнародної технічної допомоги (МТД) у Львівській області на 2018 рік.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора