Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

29 Травня, 2018 р., 10:09
У Львівському будинку органної та камерної музики презентували творчість бельгійського дуету Тона Фрета (флейта) та Вероніки Ільченко (фортепіано). Солісти вперше дуетом виступили для слухачів Львівщини в межах другого концертного туру Україною з програмою під назвою «Витоки». Львів стало четвертим містом у концертному плані. Окрім цього, музиканти виступили у Дрогобичі, Трускавці та Золочеві. Серед  слухачів – заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук, Посол Бельгії в Україні Люк Якобс.
29 Травня, 2018 р., 10:07
В понеділок, 28 травня, виповнюється третя річниця із дня загибелі українського військовика, добровольця, новітнього Героя Василя Кіндрацького. Саме цього дня 2015 року Василь Кіндрацький загинув поблизу села Водяне Донецької області під час танкового обстрілу позиції українських бійців. Щоб вшанувати Героя, у Львівському Кінопалаці імені Довженка презентували фільм присвячений Василю Кіндрацькому під назвою «Кіндрат».
29 Травня, 2018 р., 10:06
У неділю,  27 травня, на Самбірщині відбулись урочистості з нагоди 25-річчя створення Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ та 55-річчя від дня народження і 30-річчя священичого служіння Преосвященнішого владики Ярослава (Приріза). Участь в урочистостях взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка. Після завершення Божественної Літургії у Прокатедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці, за участю Високопреосвященного нунція Клавдіо Гуджеротті, владика Ярослав привітав духовенство й вірних, зазначивши, що сьогоднішє свято - це нагода подякувати Богу і прославити Його за численні дари і благодаті, а також, щоб висловити належну вдячність усім тим, хто спричинився до зародження, відновлення і розвитку її церковних організмів.
29 Травня, 2018 р., 10:05
27 травня  у селі Малий Любінь на Городоччині урочисто відкрили пам’ятник Зиновію Тершаківцю та побратимам. Після відкриття усі присутні виконали Державний Гімн, а представники духівництва провели чин панахиди та освячення. В межах відкриття всі присутні поклали квіти до пам’ятника крайовому провіднику ОУН – УПА Львівського краю Зиновію Тершаківцю та побратимам.
29 Травня, 2018 р., 10:03
У неділю,  27 травня, з нагоди відзначення Свята Героїв музичні оркестри області спільно виконали Державний гімн України, Повстанський та Козацький марші. Захід відбувся у центральній частині міста біля пам`ятника Тарасу Шевченку.  Таке масштабне урочисте дійство до Свята Героїв на Львівщині відбулося вперше. До заходу залучили молодь, а також воїнів, які захищають кордони держави та Героїв  УПА.
29 Травня, 2018 р., 10:01
У День Героїв на Львівщині вшанували пам'ять всіх українців, що пожертвували власним життям у боротьбі за свободу та Незалежність України.  Відтак, в межах урочистих заходів поклали квіти до пам’ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі, а також вшанували Героїв на Личаківському кладовищі. Опісля, відбулася молитва за Україну та урочисте покладання квітів до пам’ятника провідникові Степанові Бандері, звідки усі присутні вирушать урочистою колоною до пам`ятника Тарасові Шевченку.
29 Травня, 2018 р., 09:59
З нагоди Свята Героїв студенти Львівського державного університету фізичної культури провели 19-та щорічну легкоатлетичну естафету. Естафета стартувала у Білогорщі від пам’ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу до Поля почесних поховань № 76 на Личаківському цвинтарі. Участь у заході взяли більше сотні студентів.   День Героїв в Україні є щорічним святом, встановлене на честь борців за волю України і охоплює всі історичні епохи та спрямоване на патріотичне виховання молоді, а також на вшанування українських Героїв. 
29 Травня, 2018 р., 09:57
У неділю, 27 травня, на Львівщині відбулись  урочистості з нагоди відзначення Свята Героїв. Цей день розпочався з пам’ятних заходів на Личаківському кладовищі. Керівництво області, учасники АТО, родини Героїв Небесної Сотні, громадськість на Личаківському кладовищі поклали квіти і лампадки до могил Героїв. Священики відслужили чин панахиди на Полях почесних поховань № 67 і 76.
29 Травня, 2018 р., 09:55
26 травня  у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут урочисто відзначили День останнього дзвоника. Привітали молодих захисників України керівники області, громадськість, військові, а також їхні близькі та рідні. Із вітальним словом до випускників звернувся голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. «Дорогі ліцеїсти! Ви здобули добрий фундамент і маєте сильний внутрішній стержень задля здобутків в майбутньому. Сміливо дивіться в життя. Пам'ятайте, що за вашою спиною не лише батьки, українська держава, а й величезна історія, в якій є перемоги українського війська та славетна традиція українських воїнів. Будьте горді їхньої слави»,- зазначив Олег Синютка.
29 Травня, 2018 р., 09:54
Триває міжнародна мандрівка «Trip for action» за участю представників молодіжних громадських організацій із Львівщини, Міністерства молоді та спорту України, Львівської облдержадміністрації, Львівської обласної ради, Львівського обласного молодіжного центру. Понад 40 молодих людей вже відвідали столицю Угорщини -  Будапешт.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора