Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

24 Липня, 2020 р., 14:10
Між Сколівською районною радою – власником комунального закладу Сколівської загальної середньої освіти І-ІІІ рівнів № 3 (колишній палац баронів Гредлів) та національним природним парком «Сколівські Бескиди» підписано угоду про оренду палацу на 49 років. Майже 2 роки тривав процес переговорів, погоджень, підготовки та прийняття рішень, щодо оренди палацу Гредлів. Два рази – у грудні 2019 року та у червні 2020 року районна рада розглядала питання та проголосувала за надання права НПП «Сколівські Бескиди» довготермінового користування закладом.
24 Липня, 2020 р., 13:37
Сьогодні, 24  липня, перший заступник  голови райдержадміністрації  Роман знак провів засідання районної комісії з формування пропозицій щодо потреби в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.
24 Липня, 2020 р., 13:06
У четвер, 23 липня,  голова райдержадміністрації Богдан Янко  провів  позачергове засідання районної  комісії з питань  техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  щодо забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території Сколівського району, а також щодо надання дозволу комунальній установі «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської районної ради Львівської області здійснювати комплексну оцінку потреб дитини стаціонарно, здійснюючи виїзди мобільного інклюзивно-ресурсного центру.
24 Липня, 2020 р., 10:25
Карантин установлюють на період, необхідний для ліквідації епідемії чи спалаху особливо небезпечної інфекційної хвороби. На цей період можна змінювати режими роботи підприємств, вносити інші необхідні зміни щодо умов їхньої виробничої та іншої діяльності. Про це йдеться у статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000 № 1645-ІІІ.
22 Липня, 2020 р., 10:26
У межах прес-туру представники засобів масової інформації ознайомилися з туристичними та курортними ресурсами Львівщини. Делегація за чотири дні відвідає Львів, Трускавець, Урич, Волосянку, Плав`я, Климець і Дрогобич. Спільно з головою Львівської обласної державної адміністрації Максимом Козицьким присутні відвідали еко-ферму «Плай». На фермі вирощують буйволів, корів і кіз. Є молокозавод, де обробляють 1200 л молока на день. З нього виготовляють сири - до 5 тонн на місяць. 
21 Липня, 2020 р., 13:59
Відповідно до рішення позачергового засідання обласної комісії ТЕБ та НС, затвердженого протоколом від 22.06.20р. № 26, на виконання протоколу координаційної наради в Першого заступника голови ОДА від 23.06.2020р. №37/0/7-20 по запобіганню поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 створено постійні мобільні групи до складу яких залучені спеціалісти районної державної адміністрації, Держпродспоживслужби, Національної поліції для проведення моніторингових обстежень закладів громадського харчування,  підприємств торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського транспорту, на дотримання умов адаптивного карантину та протиепідемічних заходів, що тягне за собою збільшення випадків інфікування. Разом з тим, об’єктами державного нагляду (контролю) є будь-які громадські установи та заклади, розташовані на підпорядкованій території.
21 Липня, 2020 р., 09:55
Про це розповів т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет. За його словами, для більшості школярів України навчальний рік розпочнеться традиційно 1 вересня.  «Навчальний рік для більшості учнів розпочнеться традиційно: діти підуть у школу 1 вересня. Спільно з Міністерством охорони здоров’я ми здійснюємо моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляємо можливі сценарії. Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що наше міністерство надасть докладні роз'яснення. Також не виключено, що навчальний процес може відбуватись у змішаній формі», – зазначив Сергій Шкарлет.
20 Липня, 2020 р., 15:20
Станом на сьогодні Львівщина виконала поставлене завдання на 76%. Цього тижня до війська планується відправити близько сто п’ятдесяти юнаків.  Про це повідомили у Львівському обласному військовому комісаріаті. Загалом з Львівщини до Збройних Сил України та інших військових формувань буде відправлено 730 чоловік. Як і у попередніх відправках кожного призовника тестують методом ІФА на наявність захворювання на Covid19. Окрім того призовникам, які мають намір вступати цього року у ВНЗ, є така можливість. Для цього необхідно з’явитись на засідання районної призовної комісії, надати необхідні документи, які підтверджують намір призовника вступити у вищий навчальний заклад та написати заяву. Далі звернення призовника розглядає обласна призивна комісія, яка і ухвалює надання відстрочки.
20 Липня, 2020 р., 10:18
У Держпраці наголосили на необхідності внести зміни до актів підприємств у сфері безпеки та здоров’я на роботі, зокрема інструкцій з охорони праці, щодо недопущення поширення коронавірусної хвороби. Особливості та порядок внесення змін регламентує Порядок опрацювання і затвердження роботодавцем нормативних актів з охорони праці, що діють на підприємстві, затверджений наказом Держнаглядохоронпраці від 21.12.1993 № 132.
17 Липня, 2020 р., 11:53
Сьогодні, 17 липня,  голова райдержадміністрації Богдан Янко провів  робочу нараду за участю заступників голови та начальників структурних підрозділів райдержадміністрації  щодо  підведення підсумків  роботи в розрізі окремих  галузей за  І півріччя 2020 року. Зокрема,  прозвітовано про виконання  бюджету Сколівського району у січні-червні 2020 року,  проаналізовано стан фінансового   забезпечення  галузей  освіти, культури та охорони здоров’я,   а також виконання заходів щодо жорсткого режиму економії бюджетних коштів, оптимізації видатків закладів  освіти та  культури  району. Окрім цього,  обговорено шляхи  вирішення актуальних проблем та  визначено основні завдання на ІІ півріччя  2020 року.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора