Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Роботодавці повинні внести зміни до інструкцій з охорони праці через коронавірус

Дата: 20.07.2020 10:18
Кількість переглядів: 1035

Фото без описуУ Держпраці наголосили на необхідності внести зміни до актів підприємств у сфері безпеки та здоров’я на роботі, зокрема інструкцій з охорони праці, щодо недопущення поширення коронавірусної хвороби. Особливості та порядок внесення змін регламентує Порядок опрацювання і затвердження роботодавцем нормативних актів з охорони праці, що діють на підприємстві, затверджений наказом Держнаглядохоронпраці від 21.12.1993 № 132.

Держпраці нагадує, що інструкції з охорони праці переглядають у строки, передбачені нормативно-правовими актами, на основі яких їх розроблено, але не рідше ніж раз на п’ять років. А для робіт із підвищеною небезпекою або там, де є потреба у професійному доборі, — не рідше ніж раз на три роки. Проте пандемія та карантинні обмеження зумовлюють необхідність внести зміни до інструкцій та доповнити їх певними правилами поведінки, зокрема порядком дотримання особистої гігієни та застосування засобів захисту — медичних масок, респіраторів, рукавичок тощо.

Відповідні знання і навички працівники, які працюють в умовах карантину, мають отримати під час позачергового навчання або інструктажу з охорони праці. Обсяг і зміст позапланового інструктажу визначають у кожному окремому випадку залежно від причин та обставин, що обумовили його проведення.

Джерело: Держпраці.

 

Підготував страховий експерт

з охорони праці Стрийського відділення

УВД  ФССУ у Львівській області

Височанський М.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора