Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

26 Червня, 2020 р., 18:34
Шановні мешканці Сколівського району!  Повені виникають під час тривалих злив, забруднення та захаращення русел та водних басейнів, безсистемної забудови берегової смуги, безконтрольного видобування піску з русла рік та вирубування лісів, нераціональних меліоративних заходів, інших шкідливих наслідків господарської діяльності людей біля водних об’єктів. Крім матеріальних збитків, небезпека повеней ще й у тому, що розмиваються гноєзбірники та дворові туалети, забруднюється нечистотами та різноманітним сміттям довкілля; затоплюються та забруднюються харчові продукти, джерела питного водопостачання: колодязі, каптажі, джерела централізованого водопостачання, підвальні і житлові приміщення; гинуть тварини. Наслідком сказаного часто буває зростання кількості, а інколи і спалахи, різноманітних небезпечних для людини інфекційних захворювань: кишкові інфекції (сальмонельоз, дизентерія, холера і другі), гепатит А, лептоспіроз, паразитарної хвороби та ряд інших. Збудники усіх цих хвороб постійно знаходяться у навколишньому середовищі, особливо їх багато у нечистотах, брудній воді, зіпсутих харчових продуктах.
26 Червня, 2020 р., 18:26
Вживання якісної води для пиття є однією з найважливіших запорук збереження здоров’я людини і її довголіття. Але потрібно пам’ятати, що вода може бути одним із факторів передачі небезпечних інфекційних захворювань, в першу чергу кишкових. Найбільш поширеним джерелом питного водопостачання є підземні грунтові води, які потрапляють до населення найчастіше через шахтні колодязі. Колодязна вода, що використовується для господарсько-питних потреб, повинна бути епідемічно-безпечною (не містити бактеріального забруднення), не шкідливою за хімічним складом та приємною за органолептичними (смаковими) властивостями. Дезінфекцію колодязів необхідно проводити за епідемічними показаннями: при встановленні мікробіологічного забруднення води, при виникненні надзвичайних ситуацій (повеней, затопленні територій в результаті сильних злив), а також з профілактичною метою.
26 Червня, 2020 р., 10:20
У четвер, 25 червня,  голова райдержадміністрації,  заступники голови та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації  взяли участь в засіданні  сесії  Сколівської  районної ради.  Під час засідання  обговорено  та прийнято  рішення щодо:
25 Червня, 2020 р., 15:08
Сьогодні, 25 червня,   голова райдержадміністрації Богдан Янко за участю заступників голови райдержадміністрації,  директорів   КНП «Сколівська ЦРЛ»  та  КНП «Сколівський  центр первинної медичної допомоги» провів  нараду з  головами місцевих рад  району  щодо дотримання  вимог карантину  та проведення протиепідемічних заходів на території населених пунктів  з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV2. Зокрема,  звернено увагу на  необхідність дотримання маскового  режиму в громадських місцях, соціальної дистанції,  співпраця з  сімейними лікарями та  мобільними  групами  представників  ОМС,  дотримання режиму самоізоляції та визначення кола контактних осіб,  проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед  населення,  дотримання карантинних вимог в пасажирському транспорті,  в закладах торгівлі та громадського харчування, запобігання масового скупчення людей тощо.
25 Червня, 2020 р., 09:30
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2020   № 500 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», на період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2, змінено режим роботи Сколівського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) та встановлено: початок роботи: понеділок – п’ятниця з 10 год. 00 хв.; кінець роботи:  понеділок - четвер 19 год. 00 хв.,  п’ятниця 17 год. 45 хв.
24 Червня, 2020 р., 10:10
Сьогодні, 24 червня,  перший заступник голови райдержадміністрації Роман Знак   взяв участь  в нараді  з дільничними інспекторами Сколівського РВ Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області щодо  створення  мобільних груп про дотримання карантинних обмежень особами, які перебувають на самоізоляції та створення груп, які будуть реагувати на порушення автоперевізників, діяльності ринків, закладів торгівлі та закладів громадського харчування. Зокрема, створено 9 груп   по дотриманню  карантинних заходів та 3 групи по реагуванню на порушення.
23 Червня, 2020 р., 16:00
Сьогодні,  23 червня,   голова райдержадміністрації Богдан Янко провів нараду за участю голови районної ради Миколи Романишина,  голови Асоціації деревообробників та лісозаготівельників Львівщини Миколи Когута, керівників  лісогосподарських підприємств  та приватних підприємців  району щодо забезпечення  лісосировиною  підприємців  Сколівщини  та обговорення  пропозицій до проекту Закону України «Про ринок деревини».
23 Червня, 2020 р., 12:54
Відповідно  до  Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 29, 30 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»,   постанов Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», від 17.06.2020 № 500 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», розпорядження голови райдержадміністрації  від 22.06.2020 №156 «Про порядок роботи районної державної адміністрації»:
23 Червня, 2020 р., 12:46
Сьогодні, 23  червня,   голова  райдержадміністрації  Богдан Янко привітав державних службовців райдержадміністрації  з професійним святом, побажавши невичерпної наснаги, професійних успіхів, міцного здоров'я,  добра і благополуччя. Відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації  від 22.06.2020  №32-к за високий професіоналізм  та сумлінну працю в органах державної влади грамотами голови райдержадміністрації нагороджено  наступних державних службовців:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора