Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

08 Серпня, 2019 р., 15:40
Відповідно до п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – Податковий кодекс) платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом, зокрема, у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів.
08 Серпня, 2019 р., 15:37
Сколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області нагадує, що платники єдиного податку І і ІІ груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.
08 Серпня, 2019 р., 15:35
Сколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області повідомляє, що у разі наявності у платника податків податкового боргу, кошти будуть зараховуватися в рахунок його погашення згідно з черговістю його виникнення та незалежно від напряму сплати. У такому ж порядку відбувається зарахування коштів, що надійдуть у рахунок погашення податкового боргу платника податків відповідно до ст. 95 ПКУ або за рішенням суду у випадках, передбачених законом.
08 Серпня, 2019 р., 15:03
Сьогодні, 08 серпня, голова райдержадміністрації, заступник голови, керівник  апарату та начальники структурних підрозділів райдержадміністрації взяли участь в засіданні сесії Сколівської районної ради.  Під час засідання  обговорено  та прийнято  рішення  щодо наступних фінансових питань: про виконання районного бюджету Сколівського району за І-ше півріччя 2019 року; про договори та бюджетні трансферти; про уточнення районного бюджету Сколівського району на 2019 рік; про внесення змін до районного бюджету Сколівського району на 2019 рік;  про спрямування залишку освітньої субвенції з державного бюджету, що склався на 1 січня 2019 року;  про передачу видатків на виконання повноважень між місцевими бюджетами Львівської області  та затверджено  розпорядження голови райдержадміністрації.  Також прийнято рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Сколівського району» та про призначення директора комунального некомерційного підприємства «Сколівська центральна районна лікарня» Сколівської районної ради Львівської області.
07 Серпня, 2019 р., 11:12
З 11 по 16 серпня 2019 року на Львівщині відбуватиметься духовно-патріотичний табір "Гуркало - 2019". Про це інформують у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА. 
07 Серпня, 2019 р., 10:52
Сьогодні, 07 серпня,  заступник  голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький провів засідання організаційного комітету з підготовки та  відзначення Дня Державного  Прапора  та 28-ї  річниці Незалежності України. Зокрема, 23 серпня  о 12.00 год.  заплановано урочисте  підняття Державного Прапора України  на майдані Незалежності м.Сколе та    урочисте віче. 24 серпня  о 12.00 год.  урочистості  відбудуться  також на майдані Незалежності м.Сколе та включатимуть:  урочисте віче та вручення  нагород «Почесний громадянин Сколівського району»;   покладання квітів до пам’ятника Провідникові ОУН-УПА  Степану Бандері;  до  могили  воїнів ОУН-УПА в урочищі Альтана; до могили Героя України  Олега Ушневича; до пам’ятника Великому Кобзарю  Тарасові Шевченку; до Пам’ятника Борцям за волю України; патріотичну концертну  програму.
06 Серпня, 2019 р., 14:52
Очільник Львівської юстиції Микола Станіщук роз`яснює те, що психологічне насильство полягає у словесних образах, погрозах, приниженнях, переслідуванні, залякуванні, обмеженні волевиявлення особи, контролі у репродуктивній сфері, що спричиняють невпевненість, нездатність захистити себе, шкоду психічному здоров’ю. Психологічне насильство не завжди проявляється у видимій словесній агресії.Особливо небезпечною формою психологічного насильства та маніпуляції є газлайтинг (англ. – gaslighting), метою якого є змусити потерпілого сумніватися в адекватності свого сприйняття навколишньої дійсності, ставлячи під сумнів власну пам'ять та розсудливість. Кривдник поступово переконує потерпілу особу, що саме вона є маніпулятором, агресором, неадекватною людиною, провокує конфлікти. Потерпіла особа під впливом такої поведінки кривдника починає сумніватись у правильності своїх дій, почувається винною у всьому, погоджується з винуватцем у тому, що є «поганою мамою/поганим батьком», «копією своєї мами/батька» (у негативному сенсі), «робить життя близьких токсичним» та ін.Газлайтинг може продовжуватись невизначений час, викликати у потерпілої особи психічні зриви, а згодом і розлади.Ідентифікувати це явище непросто. Тому потрібно ретельно проаналізувати ситуацію вдома і, якщо щось не так, звернутись за допомогою до спеціалістів – фахівців системи безоплатної правової допомоги та психологів.Контакти центрів з надання безоплатної правової допомоги: http://bit.do/e3rhY
06 Серпня, 2019 р., 10:44
З якого віку особи підлягають кримінальній відповідальності?  Кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення злочину виповнилося 16 років. Однак, за вчинення окремих видів злочинів до кримінальної відповідальності притягуються неповнолітні особи у віці від 14 до 16 років. Які види покарань застосовуються до неповнолітньої особи? До неповнолітніх, визнаних винними у вчиненні злочину, судом можуть бути застосовані такі основні види покарань як штраф, громадські роботи, виправні роботи, арешт або позбавлення волі. Крім того, до неповнолітніх можуть бути застосовані додаткові покарання у вигляді штрафу та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.
06 Серпня, 2019 р., 10:05
Після завершення збирання зернових культур, спостерігаються непоодинокі випадки спалювання стерні, сухої природної рослинності, соломи. Це призводить до забруднення атмосферного повітря, знищення біорізноманіття, тваринного світу. Про це повідомляють у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА. Сільгосппідприємства та приватні особи, всупереч заборонам, щороку спалюють на полях стерню або солому після збирання врожаю. Безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях або в лісосмугах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора