Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зарахування сплати податку, у разі наявності заборгованості

Дата: 08.08.2019 15:35
Кількість переглядів: 297

Фото без описуСколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області повідомляє, що у разі наявності у платника податків податкового боргу, кошти будуть зараховуватися в рахунок його погашення згідно з черговістю його виникнення та незалежно від напряму сплати. У такому ж порядку відбувається зарахування коштів, що надійдуть у рахунок погашення податкового боргу платника податків відповідно до ст. 95 ПКУ або за рішенням суду у випадках, передбачених законом.

Спрямування коштів платником податків на погашення грошового зобов’язання перед погашенням податкового боргу забороняється, крім випадків спрямування цих коштів на виплату заробітної плати та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Норми визначені п. 87.9 ПКУ.

При погашенні суми податкового боргу (його частини) кошти, що сплачує такий платник податків, у першу чергу зараховуються в рахунок податкового зобов’язання. У разі повного погашення суми податкового боргу кошти, що сплачує такий платник податків, в наступну чергу зараховуються у рахунок погашення штрафів, в останню чергу зараховуються в рахунок пені (абз. 1 п. 131.2 ПКУ).

Якщо платник податків не виконує встановленої абз. 1 п. 131.2 ПКУ черговості платежів або не визначає її у платіжному документі (чи визначає з порушенням зазначеного порядку), контролюючий орган самостійно здійснює такий розподіл такої суми у порядку, визначеному п. 131.2 ПКУ (абз. 2 п. 131.2 ПКУ).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора