Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наявність податкового боргу протягом двох послідовних кварталів є підставою для зняття з реєстрації платником єдиного податку

Дата: 08.08.2019 15:40
Кількість переглядів: 296

Фото без описуВідповідно до п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – Податковий кодекс) платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом, зокрема, у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів.

Відповідно до п.п. 14.1.175 п. 14.1. ст.14 Податкового кодексу податковий борг - сума узгодженого грошового зобов'язання, не сплаченого платником податків у встановлений Податковим кодексом строк, та непогашеної пені, нарахованої у порядку, визначеному Податковим кодексом.

Згідно із частиною другою та третьою п. 299.10 ст. 299 Податкового кодексу реєстрація платником єдиного податку може бути анульована шляхом  виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу, зокрема, у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів (в останній день другого із двох послідовних кварталів) або у випадку припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємця відповідно до закону (в день отримання відповідним контролюючим органом від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації такого припинення).

Одночасно інформуємо, для того, аби дізнатися про наявність заборгованості, фізична особа - підприємець може особисто звернутися до органів ДФС за місцем реєстрації або скористатися сервісом «Електронний кабінет платника податків», або «Розрахунки з бюджетом». Електронний кабінет платника податків надає можливість кожному відвідувачу перевірити статус перебування на обліку в органах ДФС, а також дізнатися фактичний стан розрахунків з бюджетом по всіх платежах на задану дату та прогноз платежів до кінця поточного року без витрат робочого часу на відвідування органів ДФС.

Слід зазначити, що для роботи з «Електронним кабінетом платника податків» необхідно мати ключі електронного цифрового підпису. Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за адресою: http://cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб – портал ДФС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора