Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

14 Серпня, 2019 р., 10:54
Інтернет-магазин -  це засіб для представлення або реалізації товару, роботи чи послуги шляхом вчинення електронного правочину. Відтак, Міністерство юстиції України інформує про ризики купівлі товару через інтернет-магазини.
14 Серпня, 2019 р., 10:11
Під егідою Українського інституту національної пам'яті в історико-краєзнавчому музеї "Сколівщина" розпочала роботу ілюстрована виставка просвітницьких стендів про українців, які були в'язнями німецьких концтаборів "Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори". Першими відвідали виставку справжні просвітники та інтелігенти - працівники Сколівської районної центральної бібліотеки.  Трагічні сторінки історії у Другій світовій війні чорним смертельним крилом зачепили українців, незалежно від віку, статі, соціальної приналежності. Ворог тисячами арештовував найсвідомішу частину населення - цвіт нації, вишукував для них найвитонченіші методи знущань та вбивств. Демонстровані інформаціно-просвітницькі стенди ще раз нагадують нам, що українці мають бути єдиними і солідарними у своїх прагненнях щодо збереження незалежної, вільної, сильної України. Виставка триватиме 2 тижні. Запрошуємо на перегляд всіх бажаючих.
13 Серпня, 2019 р., 11:22
При обриві і падінні проводу на землю електричний струм продовжує розтікатися у землі (за умови, якщо ЛЕП не була відключена). Відомо, що земля є провідником електричного струму і тому стає ніби продовженням проводу лінії електропередачі. Тоді струм розтікається у вигляді півсфери від обірваного краю електропроводу утворюючи невидиму «електричну калюжу». При цьому вся поверхня землі, що знаходиться в точці розтікання, отримує певний потенціал, який зменшується в міру віддалення від точки дотику проводу із землею.
13 Серпня, 2019 р., 11:19
Інтернет-магазин - це засіб для представлення або реалізації товару, роботи чи послуги шляхом вчинення електронного правочину. Що має бути обов’язково зазначено на сайті Інтернет-магазину? Законодавством передбачений перелік обов’язкової інформації, яка зазначається на сайті Інтернет-магазину, зокрема:
12 Серпня, 2019 р., 16:24
Оголошено конкурс на заміщення вакантної посади державної служби категорії «В» - провідного спеціаліста відділу прогнозування  та аналізу доходів, фінансів житлово – комунальної сфери , транспорту, інвестицій, природоохоронних та інших програм виробничої сфери фінансового управління Сколівської РДА.  Вимоги: вища фінансово-економічна освіта ступеня молодшого бакалавра або бакалавра,  вільне володіння державною мовою. Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання:
12 Серпня, 2019 р., 15:08
 12 серпня заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький провів нараду з питань забезпечення медикаментами пільгових категорій населення. Зокрема   проаналізували хід виконання районної програми "Цукровий діабет та лікування цукрового діабету по Сколівському районі на 2019 рік",  урядової програми «Доступні ліки». В ході наради обговорили також механізм проплати заборгованості  аптекам району за медикаменти  відповідно до  вищевказаних програм. Відтак  було обговорено питання щодо введення одиниці медпрацівника в штат шкіл району з найбільшою кількістю учнів. За результатами наради надано відповідні доручення.
12 Серпня, 2019 р., 14:59
Сьогодні,  12 серпня,   під керівництвом  заступника голови райдержадміністрації Володимира Крушельницького,  відбулась  робоча нарада  щодо    співпраці Сколівського РЕМ   з місцевими  радами, зокрема,  Верхньосиньовидненською  селищною, Орівською, Кам’янською, Підгородецькою та  Тухлянською  сільськими радами.  Під час  наради обговорено  питання  щодо забезпечення  безперебійного  електропостачання,  необхідності заміни опор ліній електропередач,  можливості  усунення перепадів  напруги,   заміни трансформаторів, вчасного  та результативного реагування  на звернення  громадян, в т.ч. на лінію «112».
09 Серпня, 2019 р., 11:27
В неділю, 11 серпня, в м. Сколе на майдані Незалежності відбудеться фестиваль бойківських народних звичаїв з нагоди храмового празника парафії св. вмч. Пантелеймона. Початок о 17:00 год.  Перед початком фестивалю у храмі відбудуться такі відправи: 10:30 - Утрення, 11:30 - Акафіст до святого цілителя Пантелеймона, 12:00 - Служба Божа, 13:30 - Водосвяття.  Опісля гості міста та туристи зможуть відвідати історико-краєзнавчий музей "Сколівщина", ознайомитися з історичними та архітектурними пам'ятками міста, посмакувати стравами від піцерії "Olio Pizza", яку можна замовити на території храму, а також відвідати інші заклади харчування. У програмі фестивалю: виступи камерного хору "Аве-Марія", популярного фольк-гурту «Фіглярі", народного ансамблю народної музики «Файні бойки» РНД «Бескид», народного вокального ансамблю «Горицвіт», солістів районного народного дому «Бескид» Лілії Кочеткової, Юрія Свистуна та інших.  До бойків на празник завітає і відомий гурт «Навігатор» зі Львова. 
09 Серпня, 2019 р., 11:00
23-25 жовтня відбудеться ІІІ Міжнародну конференцію "Водопостачання  і водовідведення: проектування, будівництво, експлуатація, моніторинг ".
09 Серпня, 2019 р., 09:43
За січень - липень 2019 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло  69737,6  тис.грн  податків, зборів (обов’язкових платежів), що складає 91,3 відсотка до затверджених показників на звітний період (-6608,4 тис.грн). Виконання річних планових показників за доходами загального фонду  забезпечено на 51,1 відсотка. Порівняно з  аналогічним  періодом минулого року,  поступлення доходів зросли на 120,2 відсотка, або 11727,1 тис.гривень.  Ріст зумовлений за рахунок таких надходжень, як податку з доходів фізичних осіб (+5057,6 тис.грн),  єдиного податку (+2451,2 тис.грн),  рентної  плати за користування надрами (+1051,2) тис.грн), плати за землю (+1294,4 тис.грн), акцизного податку  з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України підакцизних товарів (пальне)  (+857,1 тис.грн), податку на майно (+769,4 тис.гривень).    

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора