Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

24 Жовтня, 2017 р., 15:20
З початку дії програми «Доступні ліки» у Львівській області добровільно долучились 756 аптек. Виписано 400 927 тис. рецептів. На реалізацію Урядової програми передбачені кошти з урахуванням змін у розмірі 45 513,6 тис. грн. Станом на 1 жовтня 2017 року на відшкодування вартості лікарських засобів медичним установам області виділили 26 173, 2 тис.грн. Нагадаємо, у програмі «Доступні ліки» беруть участь 198 торгових найменувань препаратів. Позитив – це розширення переліку безкоштовних ліків до 35 лікарських засобів. Варто зазначити, що на початку програми їх було 23.
24 Жовтня, 2017 р., 15:19
Президент Петро Порошенко, виступаючи на шостому засіданні Ради регіонального розвитку, закликав пришвидшити впровадження медичної реформи в сільській місцевості. Глава держави подякував Парламенту, який цієї осені проголосував за реформу освіти, судову та пенсійну реформи. Також на минулому тижні була проголосована медична реформа та в першому читанні законопроект «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості». «Перші 4 млрд на фінансування проекту так само ми вже виділили. Спасибі Генеральній прокуратурі, яка повертає народу кошти, що були вкрадені Януковичем. І передбачені відповідне фінансування в бюджеті наступного року. Хочу, щоб ви приділили цьому особливу увагу, бо людям, які проживають у сільській місцевості, так само мають бути забезпечені стандарти, яких вони були позбавлені все своє життя», - зауважив Президент.
24 Жовтня, 2017 р., 15:18
Президент Петро Порошенко наголошує, що децентралізація в Україні подолала скептичні настрої на місцях і довела свою ефективність для розвитку місцевих громад. «Із реформ, безумовно, і ми тут можемо всі підтвердити, що однією з найголовніших і найрезультативніших є децентралізація. За три роки її впровадження власні доходи місцевих бюджетів зросли приблизно в два з половиною рази», - сказав Петро Порошенко під час виступу на шостому засіданні Ради регіонального розвитку.
24 Жовтня, 2017 р., 15:17
У вівторок, 24 жовтня, у конференц-залі Головного управління ДСНС відбувся круглий стіл  “Кординація взаємодії  місцевих органів державної влади та представників громадянського суспільства” під час якого порушили питання психологічної підтримки учасників АТО, їх родин та постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій.  У межах круглого столу представники влади, громадських та міжнародних організацій, психологи, медики обмінялись практичним досвідом психосоціальної допомоги потерпілим внаслідок воєнного конфлікту на сході України.
24 Жовтня, 2017 р., 15:15
Шановні пані та панове! Дорогі українці! Непросто було сюди дістатися навіть президентському кортежу, бо неподалік йде ремонт мосту через Русанівську протоку на Броварському проспекті. І таких вузьких місць, які зараз розширяються, інвестуються, будуються і в Києві, і в Україні дуже багато. Відновлення доріг цього року  стало загальнонаціональним проектом, хоча розпочалося ще в 2015 році з відомого експерименту, який задіяв ресурс місцевої влади, мобілізував ресурс центральної влади, Уряду і Прем’єр-міністра. Спільними зусиллями ми зробили кардинальне зрушення в цьому напрямку. Хочу наголосити, що він триватиме наступного року, і наступного за наступним. Дороги в Україні будуть будуватися, і відновлення дорожньої мережі буде символом України. Аж поки ми не приведемо в порядок мережу автомобільних магістралей, яка була абсолютно занедбана протягом останніх 20 років.
24 Жовтня, 2017 р., 15:14
Сьогодні, 24 жовтня, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка бере участь у засіданні Ради регіонального розвитку. Зазначимо, що захід відбувається у місті Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка. На засіданні Ради регіонального розвитку зібралося майже 2000 учасників з кожного регіону України. Нагадаємо, що серед питань, що сьогодні розглядатимуть, стануть економічний розвиток, підтримка та розвиток бізнесу, медична та пенсійна реформи. Окрім того, крему увагу акцентуватимуть на розвитку сільської медицини та сільської інфраструктури. Також не оминуть і тему децентралізації.
24 Жовтня, 2017 р., 15:13
Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА розпочинає реалізацію Державної програми підтримки галузі тваринництва. На виконання Державної програми підтримки галузі тваринництва з Державного бюджету України у 2017 році на виплату часткового відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення телиць, нетелей, корів вітчизняного походження та племінних телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м’ясного і м’ясного напряму продуктивності, племінних свинок та кнурців,племінних вівцематок, баранів, ярок  виділено 11655 тис. грн.
24 Жовтня, 2017 р., 15:12
Наступної неділі Жидачівщина прийматиме гостей із Яворівщини з мистецькою програмою «Із джерел Яворового краю». Про це повідомили у Жидачівській райдержадміністрації. Захід відбудеться 29 жовтня о 15 год у Жидачівському міському Будинку культури «Папірник». Концерт  проведуть у  межах Етнофестивалю гостинності, який триває на Львівщині з 22 жовтня по 17 грудня. А 19 листопада етнофестиваль гостинності за участю мистецьких колективів Жидачівщини відбудеться у Яворові. 
24 Жовтня, 2017 р., 15:11
20 жовтня область отримала черговий транш з державного бюджету на виплату державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу.  Сума траншу - 29,3 млн грн. Кошти повністю передали місцевим бюджетам для спрямування за призначенням. Вони забезпечать у повному обсязі виплату допомог одержувачам у жовтні цього року.
24 Жовтня, 2017 р., 15:10
Вже невдовзі у Львові на стадіоні «Арена Львів» стартує XVІI Міжнародний економічний форум «Львівщина – локомотив промислової революції в Україні». 26 та 27 жовтня відомі українські та зарубіжні експерти дискутуватимуть про економічний розвиток, боротьбу із корупцією, підготовку професійних кадрів, альтернативну енергетику та ділитимуться своїм досвідом. Перший день буде особливо насиченим. Окрім участі вищого керівництва держави, великої кількості іноземних делегацій та міжнародних експертів, відбудуться чотири дуже актуальних тематичних панелі. Кожна із тем потребує окремої уваги в умовах сьогодення.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора