Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

26 Січня, 2018 р., 16:54
Із Державного природоохоронного фонду в природоохоронну галузь Львівщини скерували  49103,2 тис. грн.  За ці кошти реалізовано 17 природоохоронних заходів. «На запобігання забруднення поверхневих вод залучили понад 22 мільйони гривень на раціональне поводження з ТПВ  - більше 26 мільйонів гривень, та ще   200 тис. грн спрямували на розвиток територій та об’єктів природо-заповідного фонду», - наголосив під час звіту директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник.
26 Січня, 2018 р., 16:53
74 проекти-переможці конкурсу на суму 286,3 млн гривень планують реалізувати на Львівщині у 2018 році. Такий перелік було затверджено на засіданні регіональної комісії з оцінки та попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у Львівській області.
26 Січня, 2018 р., 16:51
Впродовж 2017 року від сплати екологічного податку суб’єктами господарювання Львівщини та стягнень за екологічне забруднення до природоохоронних фондів надійшло 135 млн грн. Зокрема, до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища спрямовано 71 млн 416 тис грн. "Такого результату досягли завдяки тісній співпраці департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА, ГУ ДФС у Львівській області, Держекоінспекції у Львівській області та суб’єктів господарської діяльності – платників екологічного податку", - наголосив Руслан Гречаник.
26 Січня, 2018 р., 16:49
У четвер, 25 січня, в спортивному залі 80-тої окремої десантно-штурмової бригади, що на вулиці Стрийській у Львові, відбувся чемпіонат бригади з боротьби самбо серед військовослужбовців строкової служби, який був відбірковим етапом для подальшої участі в національному чемпіонаті. За словами командування, всі хлопці охоче прийняли пропозицію вивчати крім стандартного рукопашного бою, ще й самбо. Тренування проводились  під керівництвом досвідчених інструкторів, що мають підготовку та сертифікацію національного рівня.
26 Січня, 2018 р., 16:48
У Львівській ОДА розпочалися публічні звіти департаментів про результати роботи за 2017 рік. Відтак, сьогодні, 26 січня, прозвітував директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник. Звіт охопив основні напрями діяльності департаменту, серед яких Обласний фонд охорони навколишнього природного середовища, участь у програмі Польща-Білорусь-Україна, експертна та дозвільна діяльність департаменту екології тощо.
26 Січня, 2018 р., 16:47
У Львівській області триває спалах кору та спостерігається тенденція до зростання захворюваності. Станом на 26 січня на кір захворіло 213  осіб, з них 156  дітей. За останню добу зареєстровано 14 хворих, з них 9 дітей. З початку року в заклади охорони здоров’я госпіталізовано 106 осіб, з них 74 дитини. Ріст захворюваності відбувається в основному за рахунок дитячого населення, питома вага захворілих дітей становить 73%.
26 Січня, 2018 р., 16:45
Заготівля лісового насіння займає важливе значення в лісовому господарстві. Своєчасний збір насіння, якісна переробка лісонасіннєвої сировини, вчасне висівання в подальшому забезпечує лісогосподарські підприємства високоякісним садивним матеріалом для потреб лісовідновлення та лісорозведення.
26 Січня, 2018 р., 16:40
З початку року департамент економічної політики Львівської ОДА запровадив нову систему моніторингу закупівель у «Prozorro». Наразі департамент перевірив вже понад 300 закупівель. Про це сьогодні, 26 січня, під час наради голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з головами райдержадміністрацій та міськими головами міст обласного значення розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.
26 Січня, 2018 р., 16:37
У неділю, 28 січня, у Львові на центральній площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбудеться День Гуцульської культури. Понад 150 учасників творчих колективів представлять автентичне мистецтво Верховинщини – гуцульську співанку, запальний народний танець, гуцульське весілля, театральне мистецтво. Про це під час прес-конференції сьогодні, 26 січня, повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.
26 Січня, 2018 р., 16:36
З 1 по 28 лютого триватиме конкурс «Підтримай Вікімандри українською», мета якого – наповнення інформацією вільного ілюстрованого онлайн путівника довідковою інформацією про подорожі українською та іншими мовами. Вікімандри – один з проектів фонду Вікімедіа, найвідомішим проектом якого є всесвітньо відома вільна енциклопедія Вікіпедія. У конкурсі можуть взяти участь усі охочі. Завдання конкурсантів – створювати нові та покращувати статті у Вікімандрах українською мовою, а також створювати нові статті про Україну у Вікімандрах іноземними мовами. Учасники мають бути зареєстрованими у Вікіпроектах.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора