Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

30 Січня, 2018 р., 09:43
Президент Петро Порошенко відзначив, що 100-а річниця бою під Крутами є знаменним днем для кожного українця-патріота, а особливо для людей, які пов’язали своє життя зі Збройними Силами України. «Бій під Крутами – одна із численних битв в одвічному «хрестовому поході» Росії проти України. Але Крути в просторі та часі буття українського народу посідають надзвичайно важливе місце. Ця назва, як писав Улас Самчук: «врізбилася у наше народне єство, у наш дух і нашу плоть», - зазначив Глава держави під час заходів з нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут у Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації.
30 Січня, 2018 р., 09:42
В 100-у річницю історичного бою під Крутами, Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяв участь у церемонії вшанування пам’яті Героїв Крут. Президентське подружжя поклало квіти до пам’ятного хреста на Аскольдовій могилі. Також від Глави держави встановлено квіти до могили загиблих українських патріотів, вихованців Університету Святого Володимира, учасників бою під Крутами Володимира Шульгина (1894 – 1918) та Володимира Наумовича (1894 – 1918), яких поховано на території Державного історико-меморіального Лук'янівського заповідника у м.Києвi.
30 Січня, 2018 р., 09:41
У 2017 році з 11, 49% до 5,02% зменшилась кількість суб’єктів господарювання в області, які виплачують заробітну плату нижче мінімальної. Про це повідомив сьогодні, 29 січня, директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.  Також Роман Филипів зазначив, що зростання приросту по надходженні до місцевого бюджету у порівнянні із минулим роком становить 134, 6%.
30 Січня, 2018 р., 09:40
Шановні курсанти, офіцери та генерали! Дорогі українці! «Прийшов грізний час для нашої Батьківщини. Як чорна гайворонь, обсіла нашу Україну російсько-більшевицька грабіжницька орда… В цей час українська фракція  Центру Університету Святого Володимира кличе студентів-українців негайно прийти на підмогу своєму краєві і народові, одностайно ставши під прапор борців за волю України проти нападників. Треба кинути на цей час науку і одною дружньою лавою стати на оборону прав українського народу».
30 Січня, 2018 р., 09:39
У січні Львівська область отримала черговий транш субвенції з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.  Грошове забезпечення виплатили батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом "гроші ходять за дитиною" у сумі 1 млн 891 тис грн. Отримані кошти скерували з обласного міським і районним бюджетам для використання за цільовим призначенням. Про це повідомив начальник служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації Володимир Лис.
30 Січня, 2018 р., 09:38
Із державного бюджету Львівській області додатково перерахували грошовими коштами субвенцію для проведення розрахунків за надані населенню пільги та житлові субсидії за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги в сумі 675 млн грн. Як повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків фінансовий ресурс скерують в тому числі для проведення розрахунків із підприємствами газопостачання – 553 млн грн, теплової енергетики – 105 млн грн та з підприємствами, які надають послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій  вивезення побутового сміття і рідких нечистот (ЖЕК, ОСББ, ЖБК) – 16,7 млн гривень.
30 Січня, 2018 р., 09:36
До 1 квітня департамент ЖКГ має намір провести інвентаризацію житлового фонду, аби наступну підготовку до опалювального сезону розглядати в контексті ремонт тих будинків, де в цьому є необхідність. «Тарифна політика мусить бути економічно обґрунтованою, аби покращувати житловий фонд старої забудови. Оновлення мереж та технічного стану житлового фонду треба поставити завданням №1», - зазначила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.
30 Січня, 2018 р., 09:35
Сьогодні, 29 січня, у Гарнізонному храмі святих Петра і Павла відбувся вечір пам’яті з нагоди 100-річчя бою під Крутами. Захід розпочали з молитви та виконання Державного Гімну України. 
30 Січня, 2018 р., 09:34
У Львівській області кількість створених об’єднань співвласників багатоквартирних будинків досягла 2559, у порівнянні із 2043, що діяли на території області у 2016 році. «В цьому напрямі минулого року ми провели багато семінарів по районах, з метою підвищення обізнаності населення із перевагами створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. У 2018 році ми продовжимо практику створення ОСББ та велику увагу приділимо навчанню управителів», - повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Назарій Романчук.
30 Січня, 2018 р., 09:33
У 2017 році, у межах Програми зовнішнього освітлення у Львівській області на 2017-20 роки, реалізували 24 проекти. Зокрема, замінили та встановили 3049 енергозберігаючих світильників на понад 100 км мереж зовнішнього освітлення. Про це сьогодні, 29 січня, під час звіту, розповів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук. «83% від проведених робіт це реконструкція, 17% - будівництво. Обсяг фінансування склав 14 млн 143 тисячі гривень. 72,4% фінансування – це обласний бюджет, 27,5% - міський, 21,8% – інші залучені кошти», - зазначив Назарій Романчук.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора