Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

03 Березня, 2020 р., 16:34
13 березня 2020 року  о 10.00 год.  відповідно до Бюджетного кодексу України в залі  засідань Сколівської райдержадміністрації   відбудеться  публічне представлення  інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками.
03 Березня, 2020 р., 14:58
Сьогодні, 03 березня,   голова райдержадміністрації Богдан Янко провів  робочу нараду за участю заступників голови райдержадміністрації, керівників  структурних підрозділів райдержадміністрації, працівників апарату райдержадміністрації. Під час  наради  підведено  підсумки  роботи за  минулий місяць, визначено основні завдання на  березень 2020 року, наголошено на  плануванні та якісному виконанні  поставлених завдань, результативності та ефективності  роботи.
03 Березня, 2020 р., 11:43
А от учні 9-10 класів Верхньосиневидненської ЗОШ уже знають. Адже працівник системи безоплатної правової допомоги спільно з представниками патрульної поліції та ювенальної превенції, фахівцем районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді провели для дітей лекцію «Права дитини при затриманні». Учнів ознайомили з порадами щодо уникнення неприємностей з боку закону; як треба себе поводити, якщо тебе затримали працівники поліції; відповідальність за вчинення правопорушення. Якщо сталося так, що тебе затримали, то школярам варто запам'ятати наступне: 1. Працівники поліції мають право затримати підозрілого неповнолітнього тільки на 3 години для з'ясування його особи. 2. При складанні протоколу про затримання краще бути ввічливим, давати правдиву інформацію про себе (прізвище, ім'я, свій вік та адресу). Це дозволить швидше знайти твоїх батьків, які є твоїми законними представниками. 3. Дуже важливо, щоб протокол затримання був оформлений правильно. Тому перед тим, як підписати протокол, уважно прочитай його, бажано запам'ятати його зміст, а також дату та час твого затримання. 4. Про свої потреби та права бажано вести розмову зі співробітником кримінальної поліції у справах дітей. 5. Тобі зобов'язані, у разі необхідності, надати медичну допомогу, ти маєш право зателефонувати батькам. 6. Тебе не мають права тримати в камері попереднього слідства разом із дорослими. 7. Поліція не має права допитувати тебе без присутності твоїх батьків, адвоката, педагога, які є твоїми законними представниками. Затримувати тебе мають право не більше ніж на 8 годин після з'ясування твоєї особи. 8. У разі скоєння тобою правопорушення, через 72 години тобі має бути пред'явлено звинувачення. Але не забувай, що за постановою прокурора тебе можуть помістити і до слідчого ізолятору. 9. У слідчому ізоляторі неповнолітні мають перебувати окремо від дорослих.
02 Березня, 2020 р., 15:50
Екологічна акція «Збережімо первоцвіти» проводиться з настанням весняного періоду, з метою посилення державного і громадського контролю за охороною та збереження ранньоквітучих видів рослин. Первоцвіти вже сьогодні знаходяться на межі вимирання. Якщо не припинити бізнес ( торгівлю ранньоквітучих рослин) – незабаром в дикій природі цих рослин може не залишитись взагалі. Важливо розуміти, що всі первоцвіти: підсніжники, білоцвіти, проліски, крокуси занесені до Червоної книги України. Збір квітконосів рідкісних рослин призводить до послаблення, а у незначних за площею місцезростаннях і до повного виродження, а потім і вимирання популяції. Зривання первоцвіту наносить невиправну шкоду природі – адже рослини не встигають розмножуватися, і їх з кожним роком стає все менше! Вже за кілька десятиліть наші улюблені перші весняні квіти можуть зникнути взагалі. Пам′ятайте, зберігаючи квітам життя, ми прикрашаємо своє! Цінуйте кожну рослину!
02 Березня, 2020 р., 14:17
Цими днями, 25-27 лютого, у селищі міського типу Славське на навчально-спортивній базі олімпійської підготовки «Динамо» відбувся Кубок України та Всеукраїнські змагання серед юнаків та дівчат з гірськолижного спорту. Змагання проводилися в дисциплінах слаломі та слаломі-гіганті. Участь взяли 96 спортсменів-гірськолижників, які представляли Львівську, Івано-Франківську, Закарпатську, Полтавську області та місто Київ.
02 Березня, 2020 р., 11:25
Коронавірус має симптоми, як і гострі вірусні захворювання. Визначити коронавірус можуть тільки спеціальні тести. Найпоширенішими симптомами є головний біль, кашель, лихоманка та утруднення дихання, в деяких випадках діарея або кон’юнктивіт. Новий штам коронавірусу може викликати тяжку форму пневмонії. В цьому його небезпека!
02 Березня, 2020 р., 11:23
Відповідно до п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.
28 Лютого, 2020 р., 14:11
Сьогодні, 28 лютого, під головуванням заступника голови райдержадміністрації Володимира Крушельницького відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини. За результатами розгляду  та обговорення питань порядку денного, комісією  прийнято  рішення  про надання дозволів на позбавлення батьківських прав  жительки м.Сколе відносно  її сина Берези, який перебуває у будинку дитини №2 у м.Львів; на позбавлення батьківських прав жительки с.Тухля відносно її дочки, яка перебуває під опікою в іншій  сім’ї; на позбавлення батьківських прав жителя с.Лавочне відносно його дочки, яка перебуває у будинку дитини №2 у м.Львів. Заслухано питання про виконання батьківських обов’язків жителькою с.Тернавка відносно її трьох дітей. А також  погоджено заяву жителя с.Дубина про надання дозволу на дарування в рівних частках, по 1/2 житлового будинку з господарськими будівлями і спорудами та земельної ділянки, його дітям, з правом підпису за малолітніх дітей їх мамою.
27 Лютого, 2020 р., 16:53
Триває період подання декларацій державними службовцями та особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. І традиційно у ці дні зростає кількість користувачів Електронного кабінету. Сервіс дозволяє оперативно та у будь-який час отримати відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків, необхідні для заповнення декларації. Лише за останні три дні ДПС надано понад 32 тис. відповідей на запити про доходи громадян. Щоб скористатися послугою «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків», користувачу необхідно мати кваліфікований електронний підпис. Запит на отримання такої інформації надсилається у приватній частині Електронного кабінету, вхід до якої здійснюється саме за допомогою такого електронного підпису. Скористатися цією послугою можуть державні службовці або члени їх сімей при поданні щорічної декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Відомості про отримані доходи також можна отримати у паперовому вигляді. Для цього необхідно звернутися до контролюючого органу. Звертаємо увагу, що 10 лютого був останнім днем подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, а також сум утриманого з них податку, відповідно до якого здійснюється накопичення інформації про доходи громадян в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків. Згідно з Регламентом комп’ютерної обробки податкової звітності в контролюючих органах протягом дев’яти робочих днів після граничного строку подання звіту здійснюється обробка таких відомостей, тобто останній день обробки звітності – 21 лютого 2020 року. Отже, вже з 22 лютого цього року громадяни, які зареєстровані у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, можуть отримати відомості про свої доходи за 2019 рік.
27 Лютого, 2020 р., 15:48
Шановні мешканці Сколівщини! Якщо Ви повернулись з країни, де зафіксовано спалах коронавірусу https://moz.gov.ua/…/operativna-informacija-pro-poshirennja…, просимо Вас повідомити про це департамент охорони здоров’я ЛОДА шляхом заповнення онлайн-форми за посиланням: https://forms.gle/gCkzngVXzzWZ1uYV7 або в телефонному режимі за номером 260-19-18. Ми забезпечимо спостереження за Вами сімейним лікарем. Просимо Вас перебувати вдома протягом 14 днів та дотримуватись алгоритму дій, який наведено нижче.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора