Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

А ви знаєте, що робити, коли вас затримала поліція?

Дата: 03.03.2020 11:43
Кількість переглядів: 1001

Фото без описуА от учні 9-10 класів Верхньосиневидненської ЗОШ уже Фото без описузнають. Адже працівник системи безоплатної правової допомоги спільно з представниками патрульної поліції та ювенальної превенції, фахівцем Фото без описурайонного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді провели для дітей лекцію «Права дитини при затриманні».
Учнів ознайомили з порадами щодо уникнення неприємностей з боку закону; як треба себе поводити, якщо тебе затримали працівники поліції; відповідальність за вчинення правопорушення.
Якщо сталося так, що тебе затримали, то школярам варто запам'ятати наступне:
1. Працівники поліції мають право затримати підозрілого неповнолітнього тільки на 3 години для з'ясування його особи.
2. При складанні протоколу про затримання краще бути ввічливим, давати правдиву інформацію про себе (прізвище, ім'я, свій вік та адресу). Це дозволить швидше знайти твоїх батьків, які є твоїми законними представниками.
3. Дуже важливо, щоб протокол затримання був оформлений правильно. Тому перед тим, як підписати протокол, уважно прочитай його, бажано запам'ятати його зміст, а також дату та час твого затримання.
4. Про свої потреби та права бажано вести розмову зі співробітником кримінальної поліції у справах дітей.
5. Тобі зобов'язані, у разі необхідності, надати медичну допомогу, ти маєш право зателефонувати батькам.
6. Тебе не мають права тримати в камері попереднього слідства разом із дорослими.
7. Поліція не має права допитувати тебе без присутності твоїх батьків, адвоката, педагога, які є твоїми законними представниками. Затримувати тебе мають право не більше ніж на 8 годин після з'ясування твоєї особи.
8. У разі скоєння тобою правопорушення, через 72 години тобі має бути пред'явлено звинувачення. Але не забувай, що за постановою прокурора тебе можуть помістити і до слідчого ізолятору.
9. У слідчому ізоляторі неповнолітні мають перебувати окремо від дорослих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора