Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

12 Березня, 2020 р., 11:35
В області затвердили перелік доріг, на яких планують виконати ремонті чи будівельні роботи у цьому році. Про це інформують у департаменті дорожнього господарства Львівської обласної державної адміністрації. Пропозиції до переліків надавали органи місцевого самоврядування, громадськість, Львівська обласна державна адміністрація, а також Львівська обласна рада. Затверджені переліки у розрізі фінансування наводимо нижче:
12 Березня, 2020 р., 08:54
Пізно ввечері, 11 березня, відбулось позачергове засідання обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запобігання поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-2019 на території Львівської області. Відтак, у межах засідання вирішили встановити з 12 березня до 3 квітня 2020 року на території Львівщини карантин, заборонивши:
11 Березня, 2020 р., 12:20
У січні 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила про спалах нової коронавірусної хвороби в провінції Хубей, Китай. Всесвітньою організацією охорони здоров’я оголошено надзвичайний стан в галузі охорони здоров’я міжнародного рівня оскільки захворювання має високий ризик поширення коронавірусної хвороби у 2019 році (COVID-19) в інші країни світу. ВООЗ та органи охорони здоров’я в усьому світі вживають заходів щодо стримування спалаху COVID-19. Усі верстви нашого суспільства – включаючи бізнес, роботодавців – повинні приєднатись до профілактичних заходів, для того щоб зупинити поширення цієї хвороби.
11 Березня, 2020 р., 09:59
Станом на ранок 10 березня 2020 року у світі було зареєстровано 114 219 випадків захворювання COVID-19, з них 4024  закінчились смертю, у той же час 64 147 (56,2%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 33 295 випадків у 103 країнах/територіях/регіонах.
11 Березня, 2020 р., 09:53
На автомобільних дорогах загального користування місцевого значення Львівської області стартував дорожньо-будівельний сезон 2020 року. Про це інформують у департаменті дорожнього господарства, транспорту та зв’язку облдержадміністрації.
10 Березня, 2020 р., 17:31
Головне управління ДПС у Львівській області наголошує роботодавцям на необхідності легалізації трудових відносин з найманими працівниками. Працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення про це територіального органу ДПС в терміни та за формою, визначеними Порядком повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413. Офіційне працевлаштування для працівника – це гарантоване Конституцією України право на працю, реалізоване шляхом укладення трудового договору, це економічні, соціальні та трудові гарантії, передбачені чинним законодавством України та належне пенсійне забезпечення в майбутньому. Офіційне оформлення трудових відносин для роботодавця – це позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків.
10 Березня, 2020 р., 17:09
Останніми роками спалювання  сухої трави, рослинних залишків та побутового сміття перетворилося на справжнє екологічне лихо. Незважаючи на численні застереження, громадяни продовжують проводити такі «прибирання», тим самим отруюючи повітря десятками найрізноманітніших хімічних сполук, які накопичуються у організмі людей, провокуючи загострення як хронічних хвороб, так і виникнення нових (у тому числі й онкологічних) захворювань. Разом із димом у повітря, а потім й у легені людини потрапляють і важкі метали, і сумнозвісні діоксини, і бензопірени, і окиси азоту, і найрізноманітніші канцерогенні сполуки.
10 Березня, 2020 р., 12:40
Сьогодні, 10 березня,  на площі Т.Шевченка в м.Сколе  відбулась урочиста церемонія покладання квітів,  приурочена   вшануванню пам’яті геніального пророка  та духовного провідника  української нації Тараса Григоровича Шевченка.  Керівництво  району й міста, духовенство, представники  державних установ  та громадськості вклонились  Великому Кобзарю, поклавши квіти  до підніжжя  його пам’ятника. Завершено пам’ятний захід спільним виконанням духовного гімну «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».
10 Березня, 2020 р., 10:55
З 1 по 6 березня у с. Тисовець Сколівського району тривали змагання II Зимової  Гімназіади України з біатлону. Участь у гімназіаді взяли майже 100 учнів, які виборювали нагороди для збірних команд Львівської, Тернопільської, Сумської, Чернігівської, Київської областей та м. Києва.
10 Березня, 2020 р., 10:46
У неділю, 8 березня, за участю майстрів пензля, народних умільців, майстринь Галичини, інтелігенції Сколівщини відбулося урочисте відкриття мистецької виставки "Тарасова палітра" в історико- краєзнавчому музеї "Сколівщина". Художники, народні майстри з цілої Льівщини демонстрували свої витвори, розповідали про свій творчий шлях та надбання. Картини митців, художні витвори, роботи з ниток, бісеру, коралі просто розкішні, перегукуються у своїй вишуканій манері, несуть позитивну енергетику, світло, мотивують до творчості, сприяють розриву звичних шаблонів. Талант митців безмежний. Виставка триватиме з 8 по 22 березня. Запрошуємо до перегляду. Вхід вільний!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора