Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

29 Березня, 2020 р., 09:12
Дорогі співвітчизники! Сьогодні наша країна, усе наше суспільство опинилося перед величезною загрозою потенційної втрати рідних і близьких нам людей від ураження короновірусом. Підступна хвороба не обирає чи то багатий, чи бідний, чи мешканець села, чи міста, чи по якихось інших ознаках. Ми цього не знаємо. Але ми чітко знаємо і розуміємо, що лише самоізоляція, дотримання правил гігієни і настанов медиків дають можливість гальмувати пандемію. Особливо хочу звернутися до наших заробітчан і людей старшого віку. Дорогі мої земляки! Ви усі є у найбільш потенційній групі ризику. Будьте відповідальними! Пройдіть період самоізоляції вдома, читаючи гарну книжку чи переглядаючи фільми, на що у вас до цього бракувало часу.
27 Березня, 2020 р., 17:18
У зв’язку з поширенням коронавірусу закликаємо  мешканців Сколівщини дотримуватись карантинних заходів  та рекомендацій органів влади на період епідемії. Будьте дисципліновані та відповідально відносьтесь до свого здоров'я і здоров'я інших людей.  І, найголовніше, – не піддавайтесь паніці. При наявності симптомів ГРВІ перш за все телефонуйте до свого сімейного лікаря.
27 Березня, 2020 р., 15:18
За даними Всесвітнього фонду охорони дикої природи (WWF), незаконна торгівля об’єктами дикої флори та фауни посідає третє по прибутковості місце після торгівлі наркотиками і зброєю. Масова торгівля об’єктами дикої природи призводить до їх зникнення у природних локалітетах. В такий спосіб багато естетично привабливих видів рослин і тварин (або цінних з інших причин) потрапляють до Червоної Книги, а потім, якщо винищення не припиняється – вимирають.  Щовесни на території України  надзвичайно великих обсягів набуває торгівля ранньоквітучими весняними рослинами – так званими первоцвітами. Практично усі наші первоцвіти охороняються або Червоною Книгою України або регіональними Червоними списками, а деякі вже знаходяться на межі повного знищення. Серед стрімко зникаючих рідкісних первоцвітів усі види підсніжників, білоцвітів, сон-трави, диких тюльпанів, шафранів й добре відома нам черемша або цибуля ведмежа. Масовий збір на продаж квітконосів рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіневого поновлення.
27 Березня, 2020 р., 15:15
В Україні вже 4 пацієнти одужали від коронавірусної хвороби. У трьох дорослих та однієї дитини з Чернівецької області повторні лабораторні тести на COVID-19 показали негативний результат, тобто коронавірусу не виявлено. Всі четверо осіб уже повернулись додому або повернуться найближчим часом. Ще в однієї людини ПЛР-тест на коронавірусну інфекцію двічі поспіль показав негативний результат. Очікується висновок лікарів щодо виписки.
27 Березня, 2020 р., 15:08
ДОТРИМУЙТЕСЯ ОСОБИСТОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ГІГІЄНИ, ЗАЛИШАЙТЕСЬ ВДОМА! Станом на 15.00 год. 27 березня  2020 року нових випадків захворювання з підозрою на коронавірусну інфекцію в Сколівському районі не зареєстровано. Залишається  5  випадків з підозрою щодо  яких очікується  підтвердження чи спростування лабораторними методами. Звертаємося до всіх громадян, які повернулися з-за кордону із переконливим проханням протягом 14 днів  перебувати на самоізоляції, ретельно дотримуючись Рекомендацій Міністерства охорони здоров'я.  
27 Березня, 2020 р., 14:34
Це сьогодні на державному рівні він, цей прапор, є національним символом України. А тоді, у 1990 році, це був своєрідний виклик, бажання мешканців Львівщини показати, що у нас є своя святиня, що супроводжувала минулі покоління у боротьбі за волю та незалежність України. Так, з того часу минуло тридцять років. Багато що змінилося, багато значимих і не тільки подій відбулося у нашому з вами житті. Та найголовніше – тепер синьо-жовтий прапор сприймається як зрозумілий державний символ, що, як і наш гімн, ототожнюється у всьому світі поняттю «Україна».
27 Березня, 2020 р., 12:24
Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області просить мешканців Львівщини дотримуватись карантину і залишатися вдома. Утримуючись від візитів до сервісних центрів Фонду, громадяни не втрачають своїх пенсійних прав, а можуть їх реалізувати завдяки дистанційному обслуговуванню за допомогою онлайн-сервісів Фонду. Для цього потрібно зареєструватись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України  за допомогою електронного цифрового підпису або засобами інтегрованої системи електронної ідентифікації (GOV ID).
27 Березня, 2020 р., 12:05
Управління   соціального  захисту  населення  Сколівської РДА надає контактні дані спеціально уповноважених та інших органів, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, а також інформацію про загальні та спеціалізовані служби підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, та «гарячі лінії», а саме:
26 Березня, 2020 р., 15:49
Як інформують у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства з настанням весни стають можливими лісові пожежі і їх причиною часто є випалювання сухої рослинності на полях та луках, так зване «поліпшення сіножатей і пасовищ». Щорічні випалювання в одному й тому ж місці призводять до зміни видового складу рослинності і так сіножать перетворюється на плантацію грубого бур’яну. У вогні гине все живе - комахи, птахи і звірі та їх молодняк.
26 Березня, 2020 р., 15:44
Львівська обласна рада спільно з ІТ компанією «SoftServe» розробила інтернет-платформу «STOP COVID-19» та запускає чатботів.  За посиланням https://covid-19.lvivoblrada.gov.ua/ на інтернет-платформі «STOP COVID-19» мешканці області можуть дізнатися, куди звертатися, у випадку підозри на коронавірус. Також можна скористатися чатботами у Телеграмі та Вайбері https://tinyurl.com/vrv6rt7.  Перейти на них можна через сайт STOP COVID-19. Тут у розрізі населених пунктів подано координати медичних установ із зазначенням номерів телефонів лікарів, а також – карта з контактами лікарень області.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора