Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МАРАФОН ІЗ НАЦІОНАЛЬНИМ ПРАПОРОМ

Дата: 27.03.2020 14:34
Кількість переглядів: 231

Світлина від Бойківськи Думки.Це сьогодні на державному рівні він, цей прапор, є Світлина від Бойківськи Думки.національним символом України. А тоді, у 1990 році, це був своєрідний виклик, бажання мешканців Львівщини показати, що у нас є своя святиня, що супроводжувала минулі покоління у боротьбі за волю та незалежність України. Так, з того часу минуло тридцять років. Багато що змінилося, багато значимих і не тільки подій відбулося у нашому з вами житті. Та найголовніше – тепер синьо-жовтий прапор сприймається як зрозумілий державний символ, що, як і наш гімн, ототожнюється у всьому світі поняттю «Україна».


Львів’янин Ярослав Козак вирішив нагадати про ті події тридцятирічної давності в особливий спосіб – здійснити мегамарафонський забіг 13 районами Львівщини, здолавши загалом 747 кілометрів впродовж 23 днів. Такий собі своєрідний флешмоб. За словами Я.Козака, біг є для нього улюбленим заняттям, це «як горнятко кави зранку». Щодня він пробігає не дивлячись на погодні умови 13-14 кілометрів.
Думка про організацію такого флешмобу в Ярослава Козака зародилася вже давно. І цього річ, якраз в час 30-річчя від тих подій, вирішив таки втілити свою задумку в життя. Метою такого особистого забігу, за словами п.Ярослава, є згадати про події стосовно підняття національного прапора у населених пунктах Львівщини та і в самому Львові, звернути увагу молодих на цю важливу історичну, без перебільшення, подію. А також пропаганда здорового способу життя та оздоровчого бігу. Окрім того, Я.Козак має ще одну благодійну мету в цьому проекті – організація збору коштів, необхідних для лікування ветеранів АТО (ООС).
Стартував марафон Я.Козака 12 березня на площі Ринок у Львові. Звідси він разом з симпатиками флешмобу, що вирішили доєднатися, вирушив до Жовкви. Загалом маршрут проляже через 13 районів Львівщини, а саме – Жовківський, Сокальський, Радехівський, Золочівський, Перемишлянський, Жидачівський, Стрийський, Сколівський, Турківський, Старосамбірський, Самбірський, Мостиський, Яворівський. І звісно, що впродовж усього цього шляху Я.Козак бігтиме, тримаючи в руках національний прапор. «Він допомагає, -- зазначив Я.Козак, -- додає сил, натхнення. Хлопці кажуть, що прапор мотивує, не дозволяючи зійти з дистанції».
Уже подолано чимало сотень кілометрів. На різних етапах марафону до Я.Козака долучаються нові учасники, тим самим підтримуючи такий почин львів’янина. На 16-й день свого марафону Я.Козак згідно із заздалегідь визначеним маршрутом, опинився у нашому місті. Тут, на центральній площі, його радо вітали сколівчани. А далі маршрут львів’янина проляже через Коростів, Козьову, Тухольку, Нагірне до села Мохнате. Це загалом понад 40 кілометрів. А далі міста Турка, Старий Самбір, Самбір, Мостиська, Яворів, селище Івано-Франкове. Фінішуватиме Я.Козак у Львові 3 квітня. І неспроста, бо саме цього дня рівно тридцять років тому над Львівською ратушею було піднято синьо-жовтий прапор.
Такі люди, як Ярослав Козак, їх конкретні кроки, справи, без сумніву, заслуговують захоплення та мотивують інших не сидіти склавши рук, а організовуватись, діяти спільно, демонструючи національну єдність, популяризуючи ті чи інші сторінки нашої нової історії.

Л.Тиченко, І.Русин,  "Бойківська думка"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора