Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини

29 Січня, 2020 р., 17:54
Сьогодні, 29.01.2020 року у Сколівській районній філії ЛОЦЗ відбувся семінар для роботодавців на тему «Легалізація робочих місць. Дотримання законодавства про працю» за участі головного державного інспектора управління Держпраці у Львівській області Ольги Сироїжко. На заході було наголошено, що згідно доручення Прем’єр-міністра України від 22.01.2020 р. № 2313/0/1-20 впродовж січня фахівці Управління Держпраці спільно з іншими державними установами та службами, а також місцевими державними адміністраціями проводитимуться інформаційні заходи із суб’єктами господарювання щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. За допомогою різних форм комунікації, як масових публічних, так і безпосередніх візитів за місцем здійснення господарської діяльності даними заходами заплановано охопити максимальну кількість роботодавців та працівників. До суб’єктів господарювання, які відносяться до зони ризику належать суб’єкти, що здійснюють діяльність у сфері: • торгівлі; • тимчасового розміщування та організації харчування. Згідно вищезгаданого доручення прем’єр-міністра України про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами робота із виявлення нелегальних працівників складатиметься із 3-х етапів: • інформаційної кампанії; • підготовчої роботи до проведення інспекційної кампанії; • інспекційної кампанії. Інформаційна кампанія триватиме до 01.02.2020 року. Також, Ольга Євстахівна повідомила присутніх роботодавців про те, що рішенням Уряду врегульовується механізм державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю. Вкотре наголошено про необхідність дотримання роботодавцями виплати мінімальної заробітної плати у розмірі 4723 гривні працівникам , про штрафні санкції у разі порушення цих соціальних стандартів. Захід пройшов змістовно. У роботодавців було багато запитань щодо нарахування заробітної плати, індексації, подання повідомлення про прийнятих працівників, ведення табелів, тощо.
29 Січня, 2020 р., 10:35
У лютому 2020 року у Львівському ЦПТО можна розпочати навчання за наступними робітничими професіями:
29 Січня, 2020 р., 10:32
Так, з 01 січня 2020 року в роботу всіх центрів зайнятості/філій державної служби зайнятості запроваджено Інститут «Консультант роботодавця» (наказ Державного центру зайнятості  від 27.12.2019№ 160). Зміни, що запроваджуються в роботі з роботодавцями є вимогою часу та важливою складовою розвитку державної служби зайнятості.
29 Січня, 2020 р., 10:30
Освітній портал. Громадяни зможуть на ньому проходити навчання, розвивати власні навички, а працівники служби – підвищувати професійну кваліфікацію. (дистанційне навчання, спеціальні онлайн-модулі). Нові методи профорієнтації дорослих (інтерактивні). У тому числі старт пілотного проекту «Успішна кар’єра», який розрахований на 2020-2021 р. для учнів 8 класів. Результат, який очікується: у 2021 році 100 учнів навчатимуться за робітничими спеціальностями. Онлайн сервіси: електронний кабінет роботодавця, електронний кабінет шукача роботи, онлайн тестування, електронна реєстрація безробітних. Впровадження інституту Консультант роботодавця: Завданням Інституту «Консультант роботодавця» є побудова якісно нових рівнів взаємодії з роботодавцями через покращення електронних сервісів та модернізацію служби зайнятості на підставі світових практик. За кожним роботодавцем закріплено Консультанта, який володіє детальною інформацією  щодо функціонування підприємства, його поточної та перспективної потреби у кадрах для вироблення результативних напрямів подальшої співпраці зі службою зайнятості. Всім роботодавцям надаються індивідуальні послуги з урахуванням виду економічної діяльності, специфіки роботи та чисельності працюючих, а також особливостей розвитку локальних ринків праці. Діяльність кар’єрних радників: індивідуальний, адресний підхід до клієнтів ДСЗ. Кар’єрні радники є індивідуальними консультантами у пошуку роботи, плануванні кар’єри та підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці. Такі фахівці допомагають клієнтам прийняти максимально вигідне рішення для того, щоб особа якнайшвидше змінила місце роботи, повернулася на ринок праці чи започаткувала власну справу.
29 Січня, 2020 р., 10:26
Освітня платформа ДСЗ – це новий продукт державної служби зайнятості, який призначений для отримання зацікавленими особами інформації:
28 Січня, 2020 р., 15:47
Сьогодні, 28  січня,  голова райдержадміністрації Богдан Янко  та перший заступник голови райдержадміністрації Роман  Чудійович  відвідали Сколівську районну філію Львівської  обласної служби  зайнятості.  В рамках    візиту  відбулась  робоча зустріч з колективом, під час якої  працівники   районної служби  зайнятості охарактеризували  основні напрямки  своєї діяльності, зокрема, щодо працевлаштування  безробітних, створення  нових  робочих місць, взаємодії з роботодавцями,  навчання та  перекваліфікації безробітних осіб,  сприяння започаткуванню й розвитку підприємницької діяльності, проведення інформаційно-роз’яснювальної та  профорієнтаційної роботи серед молоді  тощо.  Відтак директор  районної філії Іванна Тимоцко  окреслила пріоритетні напрямки та основні новації діяльності  служби зайнятості на 2020 рік, звернувши увагу і на проблемні питання в організації ефективної роботи  служби зайнятості.
28 Січня, 2020 р., 10:04
У 2019 році жителі області, які звернулися за допомогою у працевлаштуванні до центру зайнятості, відчули зміни у роботі. Кожному клієнту надавався поглиблений персональний супровід, визначався його профіль і рівень мотивації до праці, складався індивідуальний план пошуку роботи, вишукувалися додаткові можливості для якомога швидшого повернення до трудової активності.
27 Січня, 2020 р., 16:55
Згідно доручення Прем’єр-міністра України від 22.01.2020 р. № 2313/0/1-20, наголошуємо! З 1 січня 2020 року мінімальна заробітна плата: у місячному розмірі – 4723 гривні; у погодинному розмірі – 28,31 гривні. Виплата заробітної плати працівникам здійснюється у першочерговому порядку. Всі інші платежі підприємство провадить після виконання зобов’язань щодо оплати праці. Увага! Порушення трудового законодавства тягне за собою накладення штрафів!
27 Січня, 2020 р., 11:10
23 січня  начальник відділу активної підтримки безробітних Сколівської РФ ЛОЦЗ Лідія Дидів  провела тренінгове заняття для учнів 10-го класу Сколівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Сколівської районної ради Львівської області на тему: "«Гроші: коротка історія виникнення та види» з метою формування в учнів правильного уявлення про матеріальні цінності, використання та заробіток їх у сучасному світі.
23 Січня, 2020 р., 15:48
Згідно прийнятої  Програми зайнятості населення Сколівського району на 2018-2020 роки затвердженої розпорядженням голови Сколівської районної державної адміністрації від 13 квітня 2018 року № 87 у 2019 році планувалось створити 580 нових робочих місць.  Протягом січня – грудня  2019 року за даними Сколівської районної філії ЛОЦЗ створено 266 нових робочих місць,  а саме:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора