Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги роботодавців!

Дата: 27.01.2020 16:55
Кількість переглядів: 343

Фото без описуЗгідно доручення Прем’єр-міністра України від 22.01.2020 р. № 2313/0/1-20, наголошуємо! З 1 січня 2020 року мінімальна заробітна плата: у місячному розмірі – 4723 гривні; у погодинному розмірі – 28,31 гривні. Виплата заробітної плати працівникам здійснюється у першочерговому порядку. Всі інші платежі підприємство провадить після виконання зобов’язань щодо оплати праці. Увага! Порушення трудового законодавства тягне за собою накладення штрафів!

Юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу (відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України):

  •  фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків - у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення
  • недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці - у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення;
  •  недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні - у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення;
  • недопущення до перевірки з питань допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків - у стократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення.

Відповідальність за порушення законодавства про працю регулюється  також і Кримінальним кодексом України.

Служба зайнятості пропонує! 

Отримати компенсацію витрат зі сплати єдиного соціального внеску за умови створення нових робочих місць та працевлаштування на них безробітних.

За інформацією звертатися до відділу взаємодії з роботодавцями Сколівської районної філії Львівського обласного центру зайнятості.

Тел.: (251) 22686, (251) 20014.

Усі послуги служби зайнятості – безкоштовні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора