Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В державній службі зайнятості з 01 січня 2020 року стартував Інститут «Консультант роботодавця»

Дата: 29.01.2020 10:32
Кількість переглядів: 712

Фото без описуТак, з 01 січня 2020 року в роботу всіх центрів зайнятості/філій державної служби зайнятості запроваджено Інститут «Консультант роботодавця» (наказ Державного центру зайнятості  від 27.12.2019№ 160). Зміни, що запроваджуються в роботі з роботодавцями є вимогою часу та важливою складовою розвитку державної служби зайнятості.

Завданням Інституту «Консультант роботодавця» є побудова якісно нових рівнів взаємодії з роботодавцями через покращення електронних сервісів та модернізацію служби зайнятості на підставі світових практик.

Його мета: оптимізація процесів укомплектування вакансій на замовлення роботодавців і працевлаштування осіб, що звернулись за допомогою у пошуку роботи; профілактика довготривалого безробіття.

За кожним роботодавцем закріплено Консультанта, який володіє детальною інформацією  щодо функціонування підприємства, його поточної та перспективної потреби у кадрах для вироблення результативних напрямів подальшої співпраці зі службою зайнятості. Всім роботодавцям надаються індивідуальні послуги з урахуванням виду економічної діяльності, специфіки роботи та чисельності працюючих, а також особливостей розвитку локальних ринків праці. Досягнення зазначених цілей можливе завдяки переорієнтації фахівців служби зайнятості з формальної реалізації своїх функцій на якісне обслуговування кожного клієнта, задоволення його індивідуальних потреб. Як наслідок – побудова ефективної взаємодії ДСЗ з роботодавцями та особами, які шукають роботу, доведення переваг співпраці зі Службою.

Побудова довірливих стосунків з роботодавцем, обізнаність про його кадрові потреби, специфіку економічної діяльності; підбір унікального комплексу послуг відповідно до його запиту; надання послуг на високопрофесійному рівні з залученням сучасних засобів комунікації - таке функціональне навантаження має посада «консультант роботодавця».

         Планується, що запровадження службою зайнятості інституту консультанта роботодавця дозволить:

- суттєво розширити канали пошуку вакансій та шукачів роботи, сформувати найбільшу, а головне актуальну і достовірну базу даних, єдину для всієї України;

- надавати адресні, спеціалізовані та ефективні послуги з використанням зручних електронних сервісів;

         - дієво вирішувати кадрові проблеми роботодавців та скоротити терміни  укомплектування вакансій;

         - підвищити зацікавленість громадян у легальному працевлаштуванні в  Україні;

          - оперативно налагоджувати співпрацю з новоствореними   підприємствами;

           - удосконалити систему професійного навчання безробітних для результативного працевлаштування;

           - підвищити обізнаність роботодавців щодо вимог трудового законодавства, нюансів регіонального ринку праці, сучасних світових практик в роботі з персоналом тощо.

        

        Проте головне в підготовці консультантів не оволодіння певним набором методів і технологій, а зміна погляду кожного фахівця Служби на взаємодію з роботодавцями, усвідомлення ними того факту, що кожна особа, яка звернулась до ДСЗ – це клієнт з унікальними потребами, які необхідно задовольнити якнайкраще. В решті – розуміння особистої відповідальності за реалізацію всіх етапів співпраці: від першої комунікації до остаточного вирішення питання.

         Державна служба зайнятості запроваджує зміни в обслуговуванні. Та це не заміна старих вивісок на нові. Зміни потрібні, щоб стимулювати довіру, ентузіазм, залученість в загальну справу перш за все співробітників Служби. Зміни потрібні, що повернути довіру і соціальну відповідальність у клієнтів. Налагодити з ними ефективну взаємодію, щоб акумулювати ресурси для забезпечення благополуччя громади, регіону, країни.

 

Начальник відділу взаємодії з

роботодавцями Сколівської РФ ЛОЦЗ

Василь Меленчук

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора