Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прийнято рішення про створення Історико-краєзнавчого музею «Сколівщина»

Дата: 17.08.2017 15:51
Кількість переглядів: 828

Фото без описуСьогодні, 17 серпня,  рішенням ХVІІ - ї сесії  VІІ-го скликання Сколівської районної  ради створено комунальний заклад Сколівської районної ради «Історико - краєзнавчий музей «Сколівщина». А також  затверджено   Статут комунального закладу Сколівської районної ради «Історико - краєзнавчий музей «Сколівщина». Метою створення Музею є вивчення, збереження, примноження та популяризація музейних предметів та музейної колекції, залучення громадян до надбань національної та світової культурної спадщини. Музей - це інституція історико-краєзнавчого профілю, науково-дослідний та культурно-освітній заклад. Музей є у спільній власності територіальних громад Сколівського району. Засновником Музею є Сколівська районна рада (далі - Засновник). Галузеве управління Музеєм здійснюється відділом культури Сколівської районної державної адміністрації з урахуванням відповідних рішень Сколівської районної ради. Місцезнаходження (юридична адреса) Музею: вул. Д.Галицького, 52, м. Сколе, Львівська область, Україна, 82690.

Предметом діяльності Музею є:                                          

  • Збирання, зберігання, вивчення, наукове опрацювання, реставрація, дослідження та експонування мистецьких, історичних, архівних, архітектурних та інших пам’яток матеріальної і духовної культури на території України та за кордоном.
  • Здійснення наукової, дослідницької, просвітницької й освітньої діяльності у галузі історії, археології, етнографії і інших суміжних з ними наук та галузей, а також діяльність, пов'язана з науковою атрибуцією, експертизою та усіма видами оцінки предметів, які можуть бути визначені як культурні цінності з метою включення до Музейного фонду України.
  • Популяризація історії, естетичне виховання громадян на основі експонування та пропагування культурних цінностей українського народу, повернення до України культурних і мистецьких цінностей, що мають відношення до історії України, чи були вивезені незаконним шляхом.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора