Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

16 Травня, 2019 р., 17:40
За чотири місяці 2019 року великі платники, які перебувають на обліку у Львівському управлінні Офісу ВПП ДФС спрямували до державного бюджету понад 1,5 мільярди гривень податку на додану вартість.
16 Травня, 2019 р., 17:39
15 травня у Києві  відбувся Міжрегіональний форум "Моніторинг прав дитини у системі альтернативного догляду". Участь у заході взяв перший заступник голови Львівської ОДА  Ростислав Замлинський та начальник Служби у справах дітей Володимир Лис. Зокрема під час панельної дискусії Володимир Лис розповів про результати моніторингу на Львівщині.
16 Травня, 2019 р., 17:38
У вівторок, 14 травня 2019 року, на майданчику львівського спортивного комплексу «Динамо» розпочався чемпіонат Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України з поліатлону за програмою комплексних змагань «Динаміада-2019».
16 Травня, 2019 р., 17:37
 15 травня на будівлі навчального корпусу Національного лісотехнічного університету України, відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Герою України, першому космонавту України Леоніду Каденюку. Участь у відкритті взяв заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів. “Українська держава, народ дали світу дуже багато видатних людей, це поети, науковці, спортсмени – люди, які працювали в різноманітних галузях суспільної життєдіяльності. Такою людиною є Леонід Каденюк. Він був не лише космонавтом, але й видатним науковцем. Коли ми бачимо цю меморіальну дошку - це впливає на нашу національну ідентифікацію.. Не кожному дано полетіти в Космос чи написати поезію,  однак кожному з нас Бог дав талант. Читаючи біографію видатних людей, кожен повинен задуматись, що маємо силу та можливості, щоб на місці творити позитивні речі”, - зазначив Роман Филипів.
16 Травня, 2019 р., 17:36
На Львівщині стартувала акція «Дні вимірювання артеріального тиску у населення». «Такі акції надзвичайно важливі, дають можливість виявити недугу і вчасно розпочати лікування. Це підвищує настороженість населення щодо власного здоров’я, сприяє вчасному виявленню артеріальної гіпертензії, а отже, допомагає знизити ризик розвитку її важких ускладнень. Гіпертонічна хвороба є найбільш поширеним захворюванням серед патології серцево-судинної системи і посідає перше місце в структурі непрацездатності, інвалідності та смертності населення. На Львівщині, як і в цілому по Україні, на гіпертонічну хворобу хворіють близько 30% населення і лише 60% з них знають про те, що в них є підвищений артеріальний тиск, а лікуються лише 15%. Частіше хворіють жінки, проте важчий перебіг та ускладнення цього захворювання спостерігаються у чоловіків», - повідомила директор КНП ЛОР «Львівський обласний центр громадського здоров’я» Мар’яна Служинська.
16 Травня, 2019 р., 17:35
З нагоди Всеукраїнського Дня боротьби з меланомою за підтримки Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, у Львівській області провели низку заходів щодо первинної та вторинної профілактики онкологічної патології шкіри. 
16 Травня, 2019 р., 09:26
Вже традиційно в третій четвер травня українці відзначають «Всесвітній День вишиванки». 16 травня за фінансової підтримки департаменту внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації громадська організація «Розвиток громади» проводить Фестиваль вишиванки. Четвертий масштабний Фестиваль Вишиванки у Львові розпочнеться масовою ходою у вишиванках від пам'ятнику М. Грушевському до пам'ятника Т. Шевченку. У межах заходу відбудетьсяшаховий турнір для дітей, різноманітні майстер-класи та творчі конкурси, міні-турнір з бойового гопака, благодійний козацький куліш, частування велетенським пляцком-вишиванкою, а також гала-концерт за участі зіркових гостей.
16 Травня, 2019 р., 09:25
У 2019 році продовжується реалізація Програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини на 2016-2020 роки, у межах якої заплановано впровадження заходів щодо комплексної термомодернізації будівель бюджетних установ, проведення енергетичного аудиту, а також виготовлення проектно-кошторисної документації з метою подальшої реалізації енергоефективних заходів, на що в обласному бюджеті передбачено 34,5 млн гривень.
16 Травня, 2019 р., 09:24
Про це очільник Львівщини заявив у прямому ефірі телеканалу «Прямий». «Це не просто право, це обов’язок кожної людини знати мову народу, на землі якого ти проживаєш. У Львові громадськість налаштована на український продукт, зараз питома вага україномовного продукту – чи то на радіо, чи телебаченні, суттєво збільшилась. Мова не йде про заборону спілкуватись будь-якою мовою у Львові, але якщо йдеться про інформаційний простір, в який країна-агресор лізе своїми щупальцями – жодного компромісу не може бути », - голова Львівської ОДА Олег Синютка. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора