Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

04 Жовтня, 2017 р., 15:04
У п’ятницю, 6 жовтня, у Музеї етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України (м. Львів, пр. Свободи, 15) відбудеться презентація проекту «Вигнанці» та відкриття однойменної виставки. Початок о 16.00. Головна тема виставки – доля людини, яка, будучи позбавлена права проживати на землі своїх предків, намагається зберегти свою ідентичність у новому соціокультурному просторі та адаптуватись до нового середовища. У фокусі виставки три великі переселення, які відбулись за останні 75 років: так званий обмін населенням між Польщею та УРСР 1944-1946 років, депортація кримських татар з Криму 1944 року, та вимушене переселення українців та кримських татар з окупованого Росією Криму, а також з Донецької та Луганської областей у 2014-2017 роках, яке частково триває і досі. 
04 Жовтня, 2017 р., 15:03
7 жовтня, у виставковому центрі "Південний-EXPO", відбудеться інформаційно-просвітницький захід «Богатир. Козак. Повстанець. Патріот». У межах заходу організують змагання для людей з обмеженими фізичними можливостями та силові виступи військовослужбовців поранених у бойових діях (Invictus games), силові конкурси. Окрім того, запланована тематична лекція «Історія розвитку фізичної культури в процесі становлення українського війська», масове функціональне тренування та святковий концерт.
04 Жовтня, 2017 р., 15:01
5  жовтня у Музеї етнографії та художнього промислу ІН НАН України відкриють першу музейну мистецьку виставку малярства на склі Андрія Чорнія «Золоті Вуса».  На сьогодні у творчому доробку автора 250 робіт. Роботи з виставки «Золоті Вуса» зазначені в «3B-GM». Натхненником Андрія Чорнія є Іван Остафійчук, який завжди, надихаючи митця на творчість, говорив: «Малюй те, що ти хочеш і не слухай критики, але, за можливості, бери до уваги думку інших». Зазначимо, на виставці презентують 89 робіт.
04 Жовтня, 2017 р., 15:00
5 жовтня, у Палаці мистецтв, відбудеться показ фільму «Війна химер» та зустріч з творчою групою, режисерами Марією та Анастасією Старожицькою та бійцем-добровольцем Валерієм Лавреновим. Це перша і єдина зустріч творчої групи з глядачами в рамках прокату кращих фільмів DOCU/ХІТ, який відбувається у Львові у вересні-жовтні.
04 Жовтня, 2017 р., 14:59
У п’ятницю, 6 жовтня, у Львівській обласній філармонії стартує XXIII Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти».  Фестиваль триватиме у Львові, Тернополі та Києві до 15 жовтня і збере музикантів та композиторів з України, США, Польщі, Норвегії, Великобританії, Італії, Франції, Японії, тощо.
04 Жовтня, 2017 р., 14:58
Сьогодні, 4 жовтня, представники громадських організацій та учасники АТО звернулись до голови Львівської ОДА Олега Синютки щодо можливих зловживань на Львівському комунальному підприємстві «Львівводоканал». З метою з’ясування ситуації та проведення розслідування цього питання очільник області доручив скерувати відповідне звернення у Прокуратуру та правоохоронні органи. 
04 Жовтня, 2017 р., 14:57
На Льодовій арені в м. Новояворівську відбудуться календарні матчі чемпіонату України з хокею з шайбою сезону 2017-2018 рр. 4 жовтня о 19.00 годині хокейний клуб «Галицькі Леви» проведе матч ІІ кола з хокейним клубом «Білий Барс» (м. Біла Церква), а 7 жовтня о 16.00 годині прийматиме фаворита Української хокейної ліги - хокейний клуб «Донбас» (м. Дружківка).
04 Жовтня, 2017 р., 14:56
Днями з обласного бюджету на реалізацію Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні виділили 439,5 тис гривень. Загалом у поточному році на цю мету передбачено 21,4 млн гривень.
04 Жовтня, 2017 р., 10:59
Днями у Луцьку завершився чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, чоловіків та жінок, ветеранів. Участь у цьому представницькому спортивному заході взяли усі найсильніші спортсмени України з класичного пауерліфтингу. Команда Львівської області була представлена в усіх вікових групах. Серед команд дівчат Львівська область посіла четверте загальнокомандне місце, а в категорії юнаків збірна Львівщини в командному заліку посіла перше місце. Вдалі виступи представників Львівщини забезпечили друге загальнокомандне місце і серед юніорів.
04 Жовтня, 2017 р., 10:58
3 жовтня Верховна Рада ухвалила урядовий проект закону про підвищення пенсій. За попередніми розрахунками, відповідно до прийнятого Закону, пенсії збільшаться у 77 % пенсіонерів Львівщини, середня сума підвищення складе 564 гривні. Розмір підвищення розрахується індивідуально для кожного пенсіонера відповідно до матеріалів пенсійної справи. Тому, звертатися додатково до органів Фонду не потрібно.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора