Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

21 Вересня, 2020 р., 10:17
Розпочато ремонтні роботи на ще одній дорозі, яка ремонтується в межах проекту "Мале карпатське коло". Про це повідомили у департаменті дорожнього господарства Львівської ОДА. Відтак, розпочато поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого С141515 Славське-Вигода км 4+878 – км 8+100, що в Сколівському району. Ця дорога повинна в подальшому з'єднати Львівську та Івано-Франківську області.
19 Вересня, 2020 р., 18:10
Сьогодні, 19 вересня, у ході реалізації проєкту «Розвиток сталого туризму в природоохоронних територіях Карпат» в урочищі Дубравка Бутивлянського лісництва, що розташоване в межах НПП «Сколівські Бескиди», відкрили туристичний пункт «Дубравка». Участь у відкритті екопритулку взяли заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець, заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, заступник голови Сколівської РДА Роман Чудійович.
19 Вересня, 2020 р., 18:02
У переддень працівника лісу, відбулось відкриття новозбудованої лісової автомобільної дороги в Тухлянському лісництві, урочищі «Магура». За період з 2007 по 2020 роки лісгоспом збудовано 150 км лісових доріг, на що витрачено 32,5 млн.грн. власних коштів підприємства і здобуто великий досвід по трасуванню та будівництву шляхів в гірській місцевості. Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій  Дейнека подякував лісівникам Славського лісгоспу за невтомну працю, привітав з професійним святом та вручив відзнаки кращим працівникам.
19 Вересня, 2020 р., 11:28
Від понеділка, 21 вересня, діятиме нове епідемічне зонування. Відповідне рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19 було затверджено на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 18 вересня.
18 Вересня, 2020 р., 21:06
Сьогодні, 18 вересня, поблизу села Тухля Сколівського району розпочався триденний табір «Злет на горі Маківка»  для молоді Львівщини. Львівська обласна молодіжна організація «Спадщина» щороку урочисто вшановує пам’ять героїв, що відчайдушно боронили гору Маківка в 1915 році. Традиційно це відбувається у травні, але через карантинні обмеження подію перенесли на вересень. У програмі передбачено мандрівку на гору Маківка для вшанування пам’яті Січових Стрільців, велику теренову гру, різнотематичні заняття, співи під гітару та інтерактивні ігри.
17 Вересня, 2020 р., 16:50
Досягнення повної і продуктивної зайнятості неможливо без викоренення таких явищ як неформальна економіка та незадекларована праця. Ці явища не тільки обмежують можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров'я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, вони сприяють створенню і існуванню недобросовісної конкуренції щодо тих суб'єктів господарювання, які у повному обсязі забезпечують виконання зобов'язань щодо сплати податків, охорони праці і соціального забезпечення працівників. Проблеми неформальної економіки і незадекларованої праці є однією із потужніших перешкод для Україн у забезпеченні гідної праці і високих темпів зростання. За останніми оприлюдненими даними на офіційному сайті Держстату (1 квартал 2020 року) 3404,1 тис. осіб в Україні були зайняті неформально, в тому числі у сільському господарстві - 1433,1 тис. осіб, у промисловості - 207,7 тис. осіб, у будівництві - 578,7 тис. осіб, у торгівлі - 578,7 тис. осіб, у транспортній сфері - 129,4 тис. осіб, у тимчасовому розміщуванні та організації харчування -85,1 тис. осіб.
17 Вересня, 2020 р., 16:37
Сьогодні, 17 вересня,  в райдержадміністрації відбулася робоча нарада  з керівниками закладів дошкільної освіти з питань відновлення діяльності дошкільних закладів та умов роботи в період карантину. В нараді взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Роман Знак, заступник голови райдержадміністрації Роман Чудійович, головні спеціалісти  відділу освіти Іван Шило та Юрій Щуревич, завідувач сектору з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Роман Сироїшко, методист відділу освіти Світлана Готиш. Після узгодження всіх робочих питань, пов’язаних з фінансуванням, закупівлею продуктів харчування, додатковими закупівлями дезінфекційних засобів та засобів захисту вирішено відновити роботу закладів дошкільної  освіти  району з 24 вересня  2020 року.
16 Вересня, 2020 р., 13:14
Традиційно у треті вихідні вересня мільйони волонтерів по всьому світу долучаються до глобального прибирання планети, щоб своїми діями не лише зменшити кількість сміття, але й показати приклад іншим. Департамент екології Львівської облдержадміністрації запрошує усіх долучитися до ініціативи Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» щодо проведення на території області Всесвітнього Дня прибирання та ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України «Велике прибирання» берегів річок. 19 вересня представники влади разом із активістами у різних куточках країни вийдуть на екологічні толоки. До акцій на Львівщині долучиться заступник Мінстра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець.
16 Вересня, 2020 р., 10:51
 15 вересня під головуванням заступника голови райдержадміністрації Романа Чудійовича відбулось  засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення  за участю  представників управління соціального захисту населення, ГУ Держпраці у Львівській області, відділу житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації, представників Сколівської  ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Л/о, Сколівського відділу обслуговування (сервісного центру) ГУ  Пенсійного Фонду у Львівській області, Сколівської районної  філії  Львівського обласного центру зайнятості. Під час заслухано суб’єктів господарювання району, які виплачують заробітну плату найманим працівникам нижче законодавчо встановленого мінімуму, а також проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з даними суб’єктами господарювання щодо недопущення ними порушень трудового законодавства відносно найманих працівників. Також доведено до відома суб’єктам господарської діяльності, що з 01 вересня 2020 року  відбулось чергове підняття мінімальної заробітної плати до 5000 грн. Відповідно проінформовано про збільшення розміру штрафних санкцій за недотримання даної норми мінімальної заробітної плати.
14 Вересня, 2020 р., 12:15
16 вересня буде проводитись перевірка технічних засобів оповіщення населення області з практичним увімкненням електросирен та доведенням сигналів цивільного захисту. Для оповіщення населення області під час централізованого включення електросирен протягом п’яти хвилин у період з 14:50 до 14:55 год. 16 вересня 2020 року буде транслюватись відповідне повідомлення через засоби обласного теле- та радіомовлення (телевізійний канал Львів UA: Суспільне мовлення в цифровій мережі, телевізійний канал Перший Західний, проводова радіомережа та ефірне ФМ радіо  “Львівське радіо” на частоті 103,3 МГц). У зв’язку з тим, що мета увімкнення технічних засобів оповіщення навчальна, практичні заходи відпрацьовуватися не будуть. Населення повинне зберігати спокій.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора