Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини, оголошення

22 Червня, 2020 р., 15:10
Технічний прогрес відбувається у суспільстві з неймовірною швидкістю.   З’являються нові форми та методи роботи. Але разом з тим є види діяльності, які не втратили своєї актуальності. Серед них і садівництво, городництво, сінокосіння, випасання худоби. Тому сьогодні на прохання наших читачів ми говоритимемо про правовідносини, які породжують ці види землекористування громадян. Наша гостя - директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин.
18 Червня, 2020 р., 14:42
Спілкуємося із директором Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марією Николаїшин. Пані Маріє, скажіть будь ласка, які права є у членів фермерського господарства? Статтею  14 Закону України «Про фермерське господарство» визначено перелік прав, які має фермерське господарство та його члени. Це такі права:
04 Червня, 2020 р., 13:37
Ми поговоримо із директором Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марією Николаїшин та продовжуємо започатковану серію статей.  Пані Маріє, як здійснюється спадкування?  Спадкування здійснюється:
04 Червня, 2020 р., 13:35
Діти з числа внутрішньо переміщених осіб – це діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, як це зазначено у Законі України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». Законодавством України передбачено для них ряд пільг. Про деякі з них розповідає сьогодні наша гостя - директор  Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин.
04 Червня, 2020 р., 13:32
 Про це розповідає Марія Николаїшин - директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.  Пані Маріє, розкажіть, будь ласка,  хто такі батьки –вихователі? Батьки-вихователі це особи, які заміняють батьків. Вони є законні представники своїх вихованців (дітей –сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування) і захищають їхні права та інтереси в різних органах державної влади,  у тому числі, й судових,  як опікуни  або піклувальники без  спеціальних на те повноважень.  Разом з тим зазначу, що батьки –вихователі не можуть використовувати свої повноваження всупереч інтересам дитині.
01 Червня, 2020 р., 15:21
На це питання  Марія Николаїшин – директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Для того, аби не стати жертвою злочину дітям варто запам’ятати кілька простих правил:
28 Травня, 2020 р., 18:30
Відповідальність за порушення екологічного законодавства є важливим компонентом правового регулювання екологічної безпеки. Водночас констатуємо той факт, що багато наших читачів не знає про те, якою є відповідальність за порушення екологічного законодавства. Саме тому сьогодні наша гостя -  головний спеціаліст Миколаївського бюро правової допомоги  Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лілія Корінець  на цю тему консультуватиме наших читачів.  
27 Травня, 2020 р., 16:55
Про це розповідає головний спеціаліст Бориславського бюро правової допомоги  Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Галина Ляхович.  Часто можна почути суперечки між сусідами, які намагаються з’ясувати, чиє ж дерево: розлоге та крислате- росте на земельній ділянці? А нам доводилося допомагати клієнтам у справах, де були  такі правові суперечки. Відповідаючи на Ваше питання, звертаю увагу читачів до  статті 373 Цивільного кодексу України і до  статті 79 Земельного кодексу України. У них зазначено, що  право власності  на земельну ділянку поширюється на багаторічні насадження, які на ній знаходяться. Отож, яким би крислатим та розлогим не було дерево, та не сягало своїми гілками повітряного простору сусідської земельної ділянки, воно належатиме тій особі,  хто має власність на земельну ділянку, на якій воно росте.
27 Травня, 2020 р., 15:03
Сьогодні актуальним є питання про те, що робити орендарю, якщо закінчується строк договору оренди земельної ділянки. З цього приводу консультує головний спеціаліст відділу «Новороздільське бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Олена Городицька. Спершу хочу наголосити на тому, що передача в оренду земельних ділянок, які перебувають у власності громадян і юридичних осіб, здійснюється за договором оренди між власником земельної ділянки і орендарем (ч. 4 ст. 124 Земельного кодексу України). Договір оренди землі - договір, за яким орендодавець зобов’язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов’язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог  (ст. 13 Закону України «Про оренду землі»). Разом з тим, звертаю увагу, що законодавець закріпив норму, відповідно до якої у разі закінчення строку договору оренди землі орендар має право на поновлення (пролонгацію) договору оренди землі за певних умов.
25 Травня, 2020 р., 18:46
Ми продовжуємо співпрацю зі Стрийським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Сьогодні наша гостя Віра Андрейків, фахівець  Сколівського бюро правової допомоги цього центру говоритиме про процедуру оформлення права власності на земельну ділянку.   Пані Віро, скажіть будь ласка, чому саме на цю тему сьогодні консультація? На практиці нам доводилося часто зустрічатися із такими випадками, коли особа, отримавши рішення місцевої ради щодо відведення земельної ділянки, вважала, що ця ділянка уже перебуває у її приватній власності. А через кілька років виявлялося, що уже є інший власник цієї земельної ділянки, який має усі документи, що засвідчують його право власності.  Зважаючи на це, а також й тому, аби застерегти наших читачів від різних помилок, ми підготували цю консультацію.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора