Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

03 Липня, 2017 р., 17:19
З метою  впорядкування інфраструктури туристичної діяльності на г. Високий Верх та біля її підніжжя, сьогодні, 03 липня, в приміщенні конференц-залу  готелю «Захар Беркут» с. Волосянка проведено нараду з представниками суб’єктів туристичної діяльності (власників снігоходів, квадроциклів, торгівлі), органів місцевого самоврядування (голів Волосянківськаої  та Нижньорожанської  сільських рад),  представників Сколівської райдержадміністрації та ГК «Волосянка» (готельний комплекс Захар Беркут).
03 Липня, 2017 р., 14:36
Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації закликає мешканців області дотримуватися правил поведінки під час відпочинку в лісі. Непогашене багаття, тліючий недопалок, ігри із сірниками, розкидане сміття – це далеко не повний список основних причин виникнення лісових пожеж. У 99 відсотках випадків виною тому є людина. Йдучи до лісу, необхідно пам’ятати всього декілька правил і тоді відпочинок буде не просто приємним, але й не матиме жахливих наслідків:
03 Липня, 2017 р., 09:32
З  23 по 26 червня  в місті Бидгощ  (Польща) проходив фестиваль «Свято родини». На запрошення пана Кшиштофа Сікори, Почесного Консула України, участь у фестивалі  взяв  фольклорний ансамбль «Феся» Волосянківської ЗОШ І-ІІ ст. зі Сколівщини. Перебування ансамблю в місті було цікавим та насиченим: спілкування з мером, прогулянка  старовинним Бидгощем: побували в оперному театрі, в мерії, в парку, на атракціонах, в зоопарку. Також учасники ансамблю "Феся" зустрілися з паном Кшиштофом Сікорою в Консульстві України. Під час  фестин  учасники  фольклорного ансамблю "Феся" з величезним задоволенням співали й танцювали, а також   спільно з паном Кшиштофом  Сікорою виконали Державний  Гімн України.  На завершення подорожі учасники художньої самодіяльності зі Сколівщини відвідали  костел та отримали благословення римо-католицького духівника. Почесний  Консул України нагородив учасників фольклорного ансамблю "Феся" сувенірами та солодощами. 
30 Червня, 2017 р., 16:02
За підтримки Міністерства молоді та спорту України з 17 по 20 серпня у місті Житомирі відбудеться III Міжнародний молодіжний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» імені Володимира Шинкарука. Фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» є масовим комплексним молодіжним культурно-мистецьким дійством, який поєднує різні види, жанри та форми творчої художньої діяльності, що тісно пов’язані з пісенною творчістю та сприяють її розвитку. В рамках Фестивалю проводяться: ярмарок та майстер-класи майстрів народної творчості, обрядові дійства з нагоди народного свята Спаса, видавнича виставка, різножанрові концерти, конкурсна програма.
30 Червня, 2017 р., 15:55
 Сьогодні, 30 червня, в актовій залі  райдержадміністрації  відбувся  пам’ятний  захід з нагоди  110-річниці від дня народження Романа Шухевича за участю  посадових осіб місцевого самоврядування, держслужбовців, працівників центральної районної бібліотечної системи. З історичним екскурсом  присвяченим   Генералу Української повстанської армії Романові Шухевичу виступив голова науково-культурологічного товариства «Бойківщина» Теодор Витвицький. Працівники  центральної  районної бібліотечної системи  представили  тематичну виставку «Роман Шухевич – політик, воїн, громадянин».
30 Червня, 2017 р., 14:39
Сьогодні, 30  червня,    під час наради, яку провів перший  заступник голови райдержадміністрації  Ярослав Лепісевич, обговорено   проблемні питання   пасажирських перевезень на території району.  Участь в обговоренні  взяли перевізники, депутати районної ради, голови  сільських рад, депутати, представники активу громад с.Плав’я, с.Верхнячка, c.Жупани,  с.Задільсько, с.Завадка, с.Труханів, с.Підгородці.
30 Червня, 2017 р., 12:20
В РАМКАХ ПРОВЕДЕННЯ ШОСТИХ ВСЕСВІТНІХ БОЙКІВСЬКИХ  ФЕСТИН, ПІД ГАСЛОМ «ВСЕСВІТНІ БОЙКІВСЬКІ ФЕСТИНИ – У РОЗБУДОВІ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ!» ЗАПРОШУЄМО МОЛОДЬ РАЙОНУ ВІКОМ ВІД 18-35 років ВЗЯТИ УЧАСТЬ У  ПЛЕНАРНОМУ ЗАСІДАННІ «МОЛОДЬ В СУСПІЛЬНО-ГРОМАДСЬКОМУ ЖИТТІ НА ТЕРЕНАХ БОЙКІВЩИНИ ТА В ДІАСПОРІ»  (від 2 до 6 серпня 2017 року). БАЖАЮЧИМ УЧАСНИКАМ НЕОБХІДНО ЗАПОВНИТИ АНКЕТУ. ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ ЗА ТЕЛ.   067-1436627
30 Червня, 2017 р., 12:17
Актуальні питання захисту прав дітей обговорено сьогодні, 30 червня, під час засідання комісії з питань захисту прав дитини, яку провів перший заступник  голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевич. Зокрема, комісією надано дозвіл  на дарування  житлового будинку та земельної ділянки, оскільки там  проживають  неповнолітні діти, а також  позитивно розглянуто  заяву батька  щодо надання дозволу  на дарування земельної ділянки дочці. Окрім цього,  заслухано звіт щодо  стану здійснення нагляду за усиновленими дітьми.
30 Червня, 2017 р., 11:50
03-09 липня 2017 року у с. Орявчик на Сколівщині  відбуватиметься Волонтерський табір «Ми всі однакові». Організаторами даного заходу виступають ГО «Інститут громадського лідерства», ГО «Молодіжний націоналістичний конгрес» у Львівській області та департамент внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації. Табір має на меті моральне, ідеологічне та фізичне виховання молоді. Програма заходу передбачає - розвиваючі ігри, тренінги та творчі майстер-класи, мандрівки в гори, суспільно-корисна праця по відновленню старої школи, катання верхи, змагання з "мандзі", турнір з лазертагу, спортивні змагання, посиденьки біля ватри, співи під гітару, смачна їжа приготована на багатті тощо.
30 Червня, 2017 р., 09:25
Влітку сильна спека в Україні чергується із грозами – типовим атмосферним явищем теплої пори року. Найнебезпечнішими під час грози є розряди блискавки, температура якої може перевищувати 30 тисяч градусів за Цельсієм – це приблизно в 5 разів більше за температуру на поверхні Сонця. У середньому блискавичний розряд поширюється зі швидкістю понад 190 тисяч км/с, а його довжина становить 3-4 км. За статистикою, щороку в світі від удару блискавки гинуть до 3000 людей. У зв’язку з цим закарпатські рятувальники в черговий раз нагадують громадянам правила безпечної поведінки в грозу.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора