Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День вишиванки у Коростівській школі

Дата: 17.05.2019 10:14
Кількість переглядів: 540

?????????»?????° ?????? Ira Koruzhynets.Україно, одягни вишиванку,
Пригадай, як колись було.
Її гордо носило місто,
І пишалося кожне село.
Україно, носи вишиванку,
В будні і свята носи.
Бо ніде не знайдеш більше в світі
Неповторної диво краси. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією, вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, із роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.
?????????»?????° ?????? Ira Koruzhynets.Сьогодні учні та вчителі нашої школи вдягнули вишиванку – національний український одяг – як символ єдності українського народу.
Свято розпочалося тематичною лінійкою «Вишиванка – поема життя, закодована вічність в узорах». Ведучі Габаль Софія,  та Веклич Андріана  пригадали присутнім історію української вишивки, значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка. Зворушливі вірші про українську вишивку декламували учні 6 класу (Мацула Христина, Свистун Олександр, Веклич Софія, Сидор Яна), а також виконали пісню «Моя сорочка- вишиванка» (Мацула Христина, Свистун Олександр). На завершення заходу школярі взяли участь у флешмобі «Бережи українське – носи вишиванку».
?????????»?????° ?????? Ira Koruzhynets.Проведення такого свята продемонструвало,що всі учасники виховного процесу відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.
Вітаємо усіх зі святом! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора