Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На пільги та субсидії – понад 670 млн гривень із державного бюджету

Дата: 30.01.2018 09:38
Кількість переглядів: 133

Фото без описуІз державного бюджету Львівській області додатково перерахували грошовими коштами субвенцію для проведення розрахунків за надані населенню пільги та житлові субсидії за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги в сумі 675 млн грн. Як повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків фінансовий ресурс скерують в тому числі для проведення розрахунків із підприємствами газопостачання – 553 млн грн, теплової енергетики – 105 млн грн та з підприємствами, які надають послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій  вивезення побутового сміття і рідких нечистот (ЖЕК, ОСББ, ЖБК) – 16,7 млн гривень.

Кошти субвенції передані місцевим бюджетам для спрямування їх за призначенням.

Зазначимо, що в поточному році змінили порядок розрахунків із надавачами послуг за надані пільги та субсидії. Зокрема, з 1 січня розрахунки проводять в грошовому еквіваленті за фактично надані послуги населенню, а не за соціальними нормами. Такий механізм суттєво скорочує обсяг переплат бюджетних коштів за надані послуги. При цьому, населення від зміни порядку розрахунків не постраждає, а частина вивільнених коштів державного бюджету буде спрямована на інші першочергові потреби.

Зважаючи на вищенаведене органам влади на місцях необхідно уточнити заборгованість, яка склалася на 1 січня 2018 року відповідно до фактично наданих послуг і провести розрахунки з постачальниками енергоносіїв і житлово-комунальних послуг.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора