Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

25 Листопада, 2019 р., 14:35
До кінця доби 25 листопада і вночі та в першій половині дня 26 листопада – туман видимістю 200 – 500 м, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий). Це суттєво впливає на безпеку дорожнього руху та є додатковим чинником, який може спричинити виникнення дорожньо-транспортних пригод та ускладнення руху. Шановні водії, зважайте на погодні умови та будьте максимально обережні на автошляхах, неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху! При можливості, відмовтесь від поїздок на час негоди. Пішоходам нагадуємо, при ожеледиці гальмівний шлях транспорту збільшується у декілька разів. Під час переходу проїзної частини зважайте на складні погодні умови, будьте обережними, не нехтуйте своїм життям та здоров’ям.
25 Листопада, 2019 р., 14:30
У період з 25 листопада до 10 грудня триває щорічна Всеукраїнська акція „16 днів проти насильства”. Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію „16 днів проти насильства”. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.
25 Листопада, 2019 р., 11:27
Революція  гідності – це термін, який сьогодні є невід’ємною складовою в історії побудови  української державності. Події, що відбулися впродовж 21 листопада 2013 року – 22 лютого 2014 року, стали етапом прояву в нашого народу неабиякої сили, мужності, гідності, віри та міцності духу. Це показало всьому  світу, що вищою метою для українського  народу  є  збереження  людських цінностей та  основ  демократії, а будь-яке  зазіхання  зі  сторони ворогів зазнає невдачі  і  буде покаране.  Проте за відстоювання цих  ідей довелося заплатити дорогою  ціною – кров’ю Небесної  сотні – патріотів, які поклали своє  життя  на  вівтар для  захисту  рідної  Батьківщини. В цих   трагічних  подіях  смерть  кожної  людини – це  не  просто втрата для однієї  сім’ї, а  біль усього  народу.
25 Листопада, 2019 р., 09:33
Чи необхідно здійснювати громадянам заміну державного акта (документа старого зразка) на права власності на землю?   Речові права на нерухоме майно та їх обтяження, що виникли до 1 січня 2013 року, визнаються дійсними, якщо реєстрація таких прав була проведена відповідно до законодавства, що діяло на момент їх виникнення. Відповідно й чинним є державний акт на право власності на землю. Це передбачено пунктом 10 статті 28-1 розділу VII “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про Державний земельний кадастр” і визначено, що документи, якими було посвідчено право власності чи право постійного користування земельною ділянкою, видані до набуття чинності цим Законом, є дійсними. При цьому, Закон не вимагає обов’язкової «перереєстрації» права власності на земельну ділянку. Власник земельної ділянки, за бажанням, може внести відомості про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку на підставі відповідного державного акту до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
23 Листопада, 2019 р., 16:44
Сьогодні, 23 листопада,  біля  пам’ятника Борцям за волю України в м.Сколе відбулись заходи  приурочені вшануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні.  Зворушливу літературно-поетичну композицію  «Розп’ята душа на хресті всевишньої печалі» представили учасники художньої самодіяльності районного народного дому «Бескид». Поминальну панахиду за жертвами голодоморів та політичних репресій в Україні  відслужили  священнослужителі церков міста о.Віктор Коцеміра, о.Володимир Мисів, о.Володимир Борис та о.Юрій Хамуляк. Хвилиною мовчання  присутні вшанували пам'ять всіх невинно убієнних  жертв  голодоморів та політичних репресій. Відтак учасники заходу  на чолі з духовенством та керівництвом району  із запаленими  лампадками вирушили пам’ятною ходою  до площі Тараса  Шевченка, де біля  підніжжя  пам’ятника Великому Кобзарю виклали символічний хрест з лампадок, долучившись до Всеукраїнської акції «Засвіти свічку». Завершено  пам’ятний захід   спільною Молитвою за Україну.
22 Листопада, 2019 р., 10:35
З метою гідного вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу — Голодомору 1932–1933 років в Україні, вчиненого тоталітарним репресивним сталінським режимом, а також голодоморів 1921–1922, 1946–1947 років в Україні та у зв’язку з  Днем  пам’яті жертв голодоморів: просимо священиків, голів місцевих рад, директорів  шкіл, завідувачів  народних домів, представників громадських організацій та мешканців міста, селищ та сіл  провести  в населених пунктах району 23 листопада 2019 року заходи по вшануванню пам’яті жертв голодоморів, зокрема:
22 Листопада, 2019 р., 10:34
Завтра, 23 листопада, о 15.30 год. в м.Сколе відбудуться заходи по вшануванню пам’яті жертв голодоморів: літературно-поетична композиція  «Розп’ята душа на хресті всевишньої печалі», поминальна панахида та хвилина мовчання біля пам’ятника Борцям за волю України (навпроти РНД «Бескид»);  відтак традиційна хода до пам’ятника Тарасу Шевченку, акція «Засвіти свічку». Запрошуємо жителів та гостей міста, всіх небайдужих до трагічних сторінок української історії взяти участь в заходах (з лампадками).
21 Листопада, 2019 р., 15:53
Сьогодні, 21 листопада, з нагоди Дня Гідності та Свободи,  в районному народному домі “Бескид” м.Сколе   представлено  історичний екскурс та документальну хроніку  подій Революції Гідності. Участь в заході взяли  керівництво  районної та міської  влади, представники   установ,  організацій,   громадськість та учнівська  молодь. Історичний екскурс  подіями  Революції Гідності 2013-2014 рр. провела  вчитель історії  Сколівської ЗОШ І-ІІІ ст.  Наталія Ткачик. Також учасники заходу  переглянули  документальний фільм «Майдан. Початок». Вшановуючи пам’ять Героїв Небесної Сотні, під супровід гімну Майдану “Пливе кача по Тисині”, учнівська молодь міста поклала квіти до стели  Небесної  Сотні. Завершено урочистості спільним виконанням Державного Гімну України.
21 Листопада, 2019 р., 11:57
Сьогодні, 21 листопада, в м. Сколе тривають пам’ятні заходи  з нагоди  Дня Гідності та Свободи. Учасники заходу  на чолі з духовенством  та керівництвом району пройшли пам’ятною ходою  з майдану Незалежності  м. Сколе до могили Героя України, Героя Небесної Сотні Олега Ушневича. Очільники  району та міста, представники установ, організацій,  громадськість  та  учнівська молодь міста вклонились Герою Небесної Сотні, поклавши квіти до місця його вічного спочинку.
20 Листопада, 2019 р., 16:49
У вівторок, 26 листопада, відбудеться безкоштовний, навчальний та пізнавальний тренінг #to_train на тему: «Взаємодія успіху». Долучитися до заходу запрошують представників громадськості та органів влади.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора