Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

17 Грудня, 2019 р., 16:42
Розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування у передноворічний період 2020 року» від 09.12.2019 № 1429/0/5-19 лісогосподарські підприємства області, інших лісокористувачів та районні державні адміністрації зобов’язано утворити торгівельні пункти для реалізації новорічних ялинок.
17 Грудня, 2019 р., 11:03
Під час проходження військової служби за контрактом військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу у відповідності до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 21.12.91 №2011-XII (зі змінами) мають право на наступні пільги:
17 Грудня, 2019 р., 09:45
В  п'ятницю, 20 грудня,  об 11.00 год відбудеться ХХХVІІ  сесія Сколівської районної ради з наступним порядком денним: про  затвердження районного бюджету Сколівського району на 2020 рік; про затвердження районних галузевих Програм на 2020 рік; різне.
16 Грудня, 2019 р., 10:44
Сьогодні, 16 грудня, приступив до виконання обов’язків   новопризначений голова райдержадміністрації Богдан Ярославович Янко. Богдан Янко призначений головою Сколівської райдержадміністрації  відповідно до розпорядження Президента України  від 11 грудня  2019 року  №475/2019-рп. Під час  зустрічі з колективом  райдержадміністрації Богдан Янко наголосив  на  професійності, відповідальності, дисципліні  та належному  виконанні посадових  обов’язків  кожного  працівника, закликавши   всіх  до конструктивної та результативної роботи.
13 Грудня, 2019 р., 09:14
Участь в традиційному дійстві взяли представники відділу культури Сколівської РДА, РНД "Бескид", керівники народних домів та учасники художньої самодіяльності сіл Підгородці та Крушельниця Оксана Демків, Наталія Дорошевич, Марта Шиян, вокальний ансамбль села Підгородці під акомпонемент баяну музкерівника Степана Дорошевича. Гостями та глядачами, а відтак і учасниками розваг та веселих ворожінь, стали старшокласники Підгородецької школи. Почесними гостями були депутат Сколівської районної ради, меценат музею Микола Сорока, директор Сколівської ЦРБС Галина Дольна, працівниця бібліотечної системи Ольга Галаєва, місцевий народний скульптор, майстер різьби по дереву, помічник музею Юрій Геш, прихильники і поціновувачі музею Ярослава Ільницька, Марія Геш, художник Мар'ян Харик та інші. Для гостей звучали гарні українські народні пісні, проводилися майстер- класи для молоді. Наталія Дорошевич навчала техніці виготовлення шкіряних ходаків і, зрештою, подарувала ходачки для музею, а Марта Шиян - різним методам в'язання хустки. Молодь жартувала, калиту кусала, традиції народні вивчала, гарно співала! А потім всі почастувалися вареничками, пиріжками, солодощами. А підприємці приватної пекарні м. Сколе - родина Наталії і Тетяни Дем'ян, передали нам на вечорниці рум'яну калиту і запашні булочки з маком. Дякуємо пекарям за смачну здобу! Низький уклін всім, хто долучається до культурних ініціатив, хто прагне розвивати традиції українського народу та передавати їх з покоління до покоління!
12 Грудня, 2019 р., 12:01
10 грудня 2019 року до Міжнародного Дня Прав Людини до Корчинської ЗОШ І-ІІІ  ст. завітали гості: заступник начальника Сколівського бюро правової допомоги Віра Андрейків та представник Сколівського районного центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді Наталя Станович. З метою покращення освіченості учнів з загальних правових норм було проведено тренінг-гру " Закон і ми" для учнів 11 класу. Основною його метою було сприяти формуванню правового світогляду та правової культури дітей, ознайомити учнів з основними положеннями Конвенції ООН "Про права дитини" та викликати інтерес учнів до правових знань. На початку ми пригадали основні державні свята у яких прописано права людини. Далі учні одержали бланки із завданням визначити кожному праву відповідний обов'язок. З цієї вправи вони зрозуміли, що якщо людина має права, то вона повинна мати обов'язки. Пізніше учнів було ознайомлено з Конвенцією ООН " Про права дитини" і наведені окремі статті Конвенції. Учні розділились на дві команди після чого кожна команда отримала завдання. Останнім етапом тренінгу-гри було оголошення переможців. На завершення учні висловили свої враження та побажання, за що і отримали паспорти прав дитини.
11 Грудня, 2019 р., 17:21
За повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології на території області очікують незначне зниження температури, мокрий сніг та ожеледиця. 12 грудня хмарно з проясненнями, без істотних опадів. На окремих ділянках доріг ожеледиця. Вітер південний 5– 10 м/с. Температура повітря вночі  -4 –  +1°C, вдень +1– 6°C. 13-14 грудня хмарно часом невеликі опади. На дорогах ожеледиця. Вітер південний 7– 12 м/с. Температура повітря вночі  0 – -5°C, вдень +3 – 8°C
11 Грудня, 2019 р., 17:11
Сьогодні, 11 грудня, у смт Славсько розпочав свою роботу туристичний бізнес-форум «Як розвиватись та заробляти малому бізнесу в Карпатах?». Привітала учасників форуму начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталя Табака. «Сьогодні недостатньо просто надати ліжкомісце. До сучасних потреб туристів входить забезпечення цілого комплексу послуг для перебування мандрівників і їх повернення знову. Комфорт має значення, тому важливо звернути увагу на професійність персоналу, знання потреб іноземного туриста і злагодженої роботи усіх гравців туристичного бізнесу для успішного розвитку туристичної індустрії Львівщини. Особливий акцент слід робити на автентичних та унікальних локальних особливостях регіону», - зазначила Наталя Табака.
11 Грудня, 2019 р., 17:09
 Розпорядженням  Президента України  від 11 грудня  2019 року  №475/2019 – рп  головою Сколівської районної державної адміністрації  призначено  Янка Богдана Ярославовича.
10 Грудня, 2019 р., 15:32
Департамент економічної політики Львівської облдержадміністрації у межах реалізації Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області задля підтримки підприємницької ініціативи учасників АТО інформує про оголошення конкурсу інвестиційних проектів з 5 листопада 2019 року. Підприємці-учасники АТО зможуть отримати з обласного бюджету відшкодовування частини відсоткової ставки за кредитами, отриманими у банках та кредитних спілках, які уклали генеральні угоди про співробітництво з департаментом економічної політики ЛОДА.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора