Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виклик історії – революція Гідності

Дата: 25.11.2019 11:27
Кількість переглядів: 347

Фото без описуРеволюція  гідності – це термін, який сьогодні є невід’ємною складовою в історії побудови  української державності. Події, що відбулися впродовж 21 листопада 2013 року – 22 лютого 2014 року, стали етапом прояву в нашого народу неабиякої сили, мужності, гідності, віри та міцності духу. Це показало всьому  світу, що вищою метою для українського  народу  є  збереження  людських цінностей та  основ  демократії, а будь-яке  зазіхання  зі  сторони ворогів зазнає невдачі  і  буде покаране.  Проте за відстоювання цих  ідей довелося заплатити дорогою  ціною – кров’ю Небесної  сотні – патріотів, які поклали своє  життя  на  вівтар для  захисту  рідної  Батьківщини. В цих   трагічних  подіях  смерть  кожної  людини – це  не  просто втрата для однієї  сім’ї, а  біль усього  народу.

Сьогодні ми повинні пам’ятати і згадувати усіх Героїв, які віддали своє життя на Євромайдані. Саме 21 листопада, в день Революції гідності та свободи,  у всіх закладах загальної середньої  освіти  району перший урок розпочався  з виконання  Державного Гімну  України  та хвилиною  мовчання.  Проведено  уроки  мужності, інформаційні лінійки, приурочені вшануванню подвигу  учасників  Революції гідності  та увічненню  пам’яті  Героїв  Небесної сотні. У шкільних бібліотеках  організовано  книжково-журнальні  виставки, присвячені  вшануванню  подвигу учасників  Революції  гідності. Учнівські  та педагогічні  колективи закладів загальної середньої  освіти  міста Сколього, запаливши лампадки та поклавши квіти на могилі, вшанували пам’ять Героя України Олега Ушневича.

      Революція  гідності показала, що в країні  настав  час  для реформ та кардинальних  змін. Саме  тепер  Україна  стала на шлях  формування  повноцінного громадянського  суспільства!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора