Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

30 Січня, 2020 р., 12:46
 Питання забезпечення  належного  функціонування    підвісних пасажирських канатних доріг (ППКД)  та гірськолижної  інфраструктури на  території  району стало  предметом  робочої  наради, яка відбулась  сьогодні, 30 січня, під керівництвом голови райдержадміністрації Богдана  Янка за участю  першого заступника  голови райдержадміністрації  Романа Чудійовича, керівників  структурних підрозділів та служб району, представників  гірськолижних  комплексів.  Основними  питання, які обговорено під час наради, були: безпека туристів та забезпечення належного рівня  надання додаткових послуг у туристичній сфері. Зокрема,  заслухано представників гірськолижних комплексів щодо  стану  наявної інфраструктури,   вжиття заходів щодо безпечної експлуатації ППКД та  шляхи  їх модернізації.
29 Січня, 2020 р., 17:52
Сьогодні, 29.01.2020 року у Сколівській районній філії ЛОЦЗ відбувся семінар для роботодавців на тему «Легалізація робочих місць. Дотримання законодавства про працю» за участі головного державного інспектора управління Держпраці у Львівській області Ольги Сироїжко. На заході було наголошено, що згідно доручення Прем’єр-міністра України від 22.01.2020 р. № 2313/0/1-20 впродовж січня фахівці Управління Держпраці спільно з іншими державними установами та службами, а також місцевими державними адміністраціями проводитимуться інформаційні заходи із суб’єктами господарювання щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. За допомогою різних форм комунікації, як масових публічних, так і безпосередніх візитів за місцем здійснення господарської діяльності даними заходами заплановано охопити максимальну кількість роботодавців та працівників. До суб’єктів господарювання, які відносяться до зони ризику належать суб’єкти, що здійснюють діяльність у сфері: • торгівлі; • тимчасового розміщування та організації харчування. Згідно вищезгаданого доручення прем’єр-міністра України про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами робота із виявлення нелегальних працівників складатиметься із 3-х етапів: • інформаційної кампанії; • підготовчої роботи до проведення інспекційної кампанії; • інспекційної кампанії. Інформаційна кампанія триватиме до 01.02.2020 року. Також, Ольга Євстахівна повідомила присутніх роботодавців про те, що рішенням Уряду врегульовується механізм державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю. Вкотре наголошено про необхідність дотримання роботодавцями виплати мінімальної заробітної плати у розмірі 4723 гривні працівникам , про штрафні санкції у разі порушення цих соціальних стандартів. Захід пройшов змістовно. У роботодавців було багато запитань щодо нарахування заробітної плати, індексації, подання повідомлення про прийнятих працівників, ведення табелів, тощо.
29 Січня, 2020 р., 17:48
29 січня весь український народ вшановує пам'ять загиблих під Крутами. Цей день для України є поминальним, а слово “Крути” записане в історії кривавими буквами найбільших героїчних подвигів. А що було тут, під Крутами? Хто були ті юні завзятці? Чи вірили вони у свої сили?
29 Січня, 2020 р., 17:39
Національним агентством України з питань державної служби з метою забезпечення розвитку ринку освітніх послуг у сфері професійного навчання державних службовців, організації електронної взаємодії державних органів як учасників професійного навчання та суб’єктів надання освітніх послуг створено Портал управління знаннями (далі - Портал), на якому розміщується інформація про наявні загальні та спеціальні програми підвищення кваліфікації, освітньо-професійні та освітньо-наукові програми підготовки за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» галузі знань «Публічне управління та адміністрування»  (далі - програми).
29 Січня, 2020 р., 17:28
Конкурсна рада з питань реалізації Програми проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив затвердила потенційних переможців конкурсу. Серед них потенційними переможцями конкурсу проєктів місцевих ініціатив стали 29 проектів зі  Сколівщини,  в тому числі 5 -  Славської ОТГ.
29 Січня, 2020 р., 16:49
Бій під Крутами став символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. Це не міфічні чи вигадані персонажі, про яких пишуть в книжках. Це реальні люди, які зробили те, за що їх пам'ятають й досі. З метою вшанування пам'яті загиблих під Крутами  в бібліотеці-філії с.Коростів проведено історико-патріотичну годину "Сумна, але славетна сторінка нашого літопису". Оформлено перегляд літератури та періодичних видань "Пам'ятай про Крути", а також переглянули документальний фільм"Бій під Крутами".
29 Січня, 2020 р., 16:23
Відтворити в нашій пам’яті героїчний подвиг студентів того січневого дня 1918 року під Крутами змогли учні Лавочненської ЗОШ І-ІІ ст. № 2. Як і нескорені захисники Батьківщини, зі стягом в руках, з патріотичними піснями на вустах пройшли пішою ходою по залізничній станції Лавочне… «Зродились ми великої години,-» гордо лунав Марш українських націоналістів… http://lavochne-zosh2.lviv.sch.in.ua/…/%D0%9A%D1%80%D1%83%…/
29 Січня, 2020 р., 15:55
    У Законі  України “Про Державний бюджет  України на 2020 рік” передбачено зростання мінімальної заробітної плати у 2020 році до рівня 4723 грн. У зв’язку з цим, з 1 січня 2020 року буде перераховано мінімальний розмір пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж не менше 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.     Як наслідок, мінімальний розмір пенсії за віком, встановлений для зазначеної вище категорії осіб в розмірі 40 відсотків нової величини мінімальної заробітної плати, з 1 січня 2020 року збільшиться до 1889,20 грн. Перерахунок пенсій здійснюватиметься автоматизованим способом за матеріалами пенсійних справ.
29 Січня, 2020 р., 10:33
Так, з 01 січня 2020 року в роботу всіх центрів зайнятості/філій державної служби зайнятості запроваджено Інститут «Консультант роботодавця» (наказ Державного центру зайнятості  від 27.12.2019 № 160). Зміни, що запроваджуються в роботі з роботодавцями є вимогою часу та важливою складовою розвитку державної служби зайнятості.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора