Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

17 Травня, 2019 р., 10:07
18 і 19 травня – пам’ятні дні в історії української державності. 18 травня­ відповідно до постанови Верховної Ради України від 12.11.2015 № 792-VIII та Указу Президента України від 16.05.2014№ 472/2014  вшановується пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу 1944 року.  Цього року відзначаються 75-ті роковини трагедії, коли внаслідок  насильницьких дій  радянської влади за кілька днів зі своїх домівок і рідної землі було вивезено понад 194 тисячі кримських татар і інших жителів Криму. Просимо обмежити  проведення заходів розважального  характеру в цей день.  У третю неділю місяця – 19 травня – Указом Президента України від 21.05.2007 № 31/2007 відзначається День пам’яті жертв політичних репресій.  Цього дня згадуємо тисячі й тисячі українських громадян, які за облудними звинуваченнями були позбавлені волі, посаджені в тюрми й вислані в табори, а велика частина з них поплатилася  власним життям за вчинки і погляди, які не вписувалися в канони насаджуваної комуністичної ідеології.
16 Травня, 2019 р., 17:46
Сказ - гостра контактна інфекційна хвороба, що входить в п’ятірку найнебезпечніших захворювань спільних для людини та тварини. Спричинюється нейротропним вірусом сказу. Характеризується розвитком енцефаліту зі смертельним ураженням центральної нервової системи. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.
16 Травня, 2019 р., 17:42
При обласній державній адміністрації створена комісія, яка обстежила хід ремонтних робіт церкви Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ у Славську, які здійснюються без відповідних дозволів  і погоджень органу охорони культурної спадщини Львівської ОДА.
16 Травня, 2019 р., 11:18
Зворушливе літературно-мистецьке свято "Благословенне слово МАТИ" відбулося 15 травня 2019 року в Сколівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учні 3 і 5 класів з класними керівниками Дем'ян Т.В., Волос Г.М зібралися, щоб висловити свою любов і шану найдорожчій людині - рідній неньці, подякувати за любов і турботу, а також привітати всіх з Міжнародним днем сім'ї, побажати їм здоров’я, щастя і Божого благословення. З дитячих вуст звучали найщиріші слова подяки матерям та бабусям, емоційно і дуже зворушливо линули пісні. Протягом всього свята звучала його триєдина сутність: вшанування Божої Матері - Діви Марії, неньки України та рідної матусі.
16 Травня, 2019 р., 11:17
Сьогодні, 16 травня,  з нагоди святкування Дня вишиванки, Сколівщина  долучилась до Всеукраїнського флеш-мобу «Вишиванка єднає українців».  Нагадаємо, Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного.
16 Травня, 2019 р., 10:54
17-19 травня 2019 року з 10:00 до 18:00 відбудуться всеукраїнські велозмагання “ХІ Тур Галичини” для аматорів (включно з підготовчим етапом) автомагістралями Львова та Львівської області.
16 Травня, 2019 р., 10:50
Президент України Петро Порошенко переконаний, що саме мова є тією базою, фундаментом, на якому будуються нації і держави, і Україна не є виключенням. Глава держави підписав закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». «Я наголошую, що під час підписання закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» робиться акт, один із найголовніших, для формування української державності. Платформа, фундамент, на якому будується нація і держава - точно є мова», - сказав Глава держави.«Я скріпляю підписом ретельно збалансований мовний закон. Він вивірений настільки, щоб жодна політична сила не мала підстав ініціювати його перегляд. Не має підстав», - підкреслив Глава держави.
15 Травня, 2019 р., 10:22
З настанням теплої пори року різко зростає загроза розповсюдження гострих кишкових інфекцій таких як: дизентерія, сальмонельоз, черевний тиф, холера, харчові токсикоінфекції та інші, пов'язаних із вживанням забруднених бактеріями, вірусами, найпростішими продуктів харчування чи питної води. Всю цю групу гострих кишкових інфекцій об'єднує те, що основне місце перебування хвороботворного початку і розвитку хвороби – це шлунково-кишковий тракт людини (чи тварини). Звідси й загальний механізм передачі інфекції, так званий фекально-оральний, при якому збудник з кишківника хворого чи носія інфекції потрапляє у зовнішнє середовище, потім через рот у шлунково-кишковий тракт здорової людини з їжею, водою, а також заноситись брудними руками і предметами домашнього вжитку та викликає захворювання.
14 Травня, 2019 р., 15:56
У третій четвер травня (16 травня 2019 року) в Україні  відзначають «День вишиванки». День вишиванки – це свято-флешмоб, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, школу чи садочок, вдома. День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також об’єднати українців. Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів. У цьому зв’язку, пропонуємо приєднатися до акції усіх небайдужих жителів району та одягнути у цей день вишиванку.
14 Травня, 2019 р., 15:52
Головне територіальне управління юстиції у Львівській області розпочинає серію дописів про правила тимчасового виїзду з дитиною за кордон, які було запроваджено завдяки ініціативі  ЧужихДітейНеБуває. ВАЖЛИВО: Ці зміни до законів дозволяють тимчасово виїхати з дитиною за кордон без обов'язкового отримання нотаріально посвідченої згоди другого з батьків. Нові правила стосуються виїзду дитини, чиї батьки розлучені або проживають окремо, а один із них сплачує аліменти на дитину або заборгував із їх сплатою. Метою такої поїздки мають бути: ?лікування;  ?навчання;  ? участь у дитячих змаганнях, фестивалях, наукових виставках, учнівських олімпіадах та конкурсах, екологічних, технічних, мистецьких туристичних, дослідницьких, спортивних заходах;  ?оздоровлення та відпочинок.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора