Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

27 Травня, 2019 р., 16:41
Доброго дня!  Мене звати Ірина, я «вимушена переселенка» з Донецької області. Понад два роки проживаю у місті Хмельницький і за цей час жодного разу не зверталася до лікарів, проте наразі маю таку потребу. Поясніть будь ласка, що мені, як внутрішньо переміщеній особі, необхідно зробити щоб стати на облік у місцевій лікарні. Ірина Завальська Забезпечення основних життєвих потреб у тому числі медичного обслуговування для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) й досі залишається актуальним для нашої держави. У Конституції України встановлено, що держава  створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно. Нагадаю, кожний пацієнт, який досяг 14 років і який звернувся за наданням йому медичної допомоги, має право на вільний вибір лікаря, якщо останній може запропонувати свої послуги, та вибір методів лікування, відповідно до його рекомендацій.
27 Травня, 2019 р., 16:33
Зі слів очільника Львівської юстиції Миколи Станіщука, держава може повертати з податку на доходи, сплаченого батьками, ПОДАТКОВУ ЗНИЖКУ НА РОЗВИТОК ДИТИНИ. Поговоримо про це більш детально.
24 Травня, 2019 р., 16:44
  Стрийський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у рамках відзначення Дня дитини ініціює проведення Дня відкритих дверей.
24 Травня, 2019 р., 16:33
22-23 травня з нагоди святкування Дня Героїв жителі Сколівщини та гості мали змогу відвідати  виставки Львівського історичного музею, відділу музею визвольної боротьби України під назвою "Історії життя Героїв Небесної сотні Львівщини" та "У боротьбі за Незалежність України від дідів до внуків" під патронатом Львівської облдержадміністрації, зокрема департаменту з питань культури національностей та релігій, Упорядник та автор виставки - керівник відділу музею визвольних змагань Львівського історичного музею Світлана Кочергіна.  Перед очима глядача пройшли картини життя  Героїв Небесної Сотні Львівщини, зокрема і Олега Ушневича, нашого земляка . Особливо цікаво було подивитись експонати школярам району. Виставки експонувались в районному народному домі ″ Бескид ″ та продовжаться 24-25 травня в історико-краєзнавчому музеї « Сколівщина».
24 Травня, 2019 р., 16:26
     23 травня  сколівчани  та гості міста мали змогу  взяти участь в урочистостях з нагоди  Свята  Героїв, які проводились в районному народному домі « Бескид».  Урочиста академія  « Україно-вічна, коли матимеш таких синів і дочок» розпочалась з  молитви за Україну та  молебнем за полеглих  Героїв України.  Під час заходу  прозвучали патріотичні пісні та вірші. Теодор Витвицький - громадський діяч, краєзнавець, голова культурологічного товариства «Бойківщина» та районного братства ОУН УПА розповів про славетні подвиги борця за волю України Степана Бандеру та про провідника, ідеолога, керівника головного осередку Проводу УОН  заступника командира УПА Петра Федуня, відомий під псевдонімом « Полтава», 23 лютого цього року  минуло 100 років від його народження . В залі прозвучали розповіді про  героїчні подвиги  і  інших героїв України. Відтак  учнівська молодь  віддала честь Героям  української землі, поклавши квіти до Пам’ятника Борцям за волю України, до підніжжя пам?ятника Степану Бандері та до могили Героя Небесної Сотні Олега Ушневича.
24 Травня, 2019 р., 16:18
  Вчора, 23 травня, перший заступник голови райдержадміністрації  Роман Чудійович  провів засідання Колегії райдержадміністрації. Під час засідання Колегії прозвітовано про  стан боротьби з злочинністю та корупцією в районі за 5-ть місяців 2019 року. Відмічено, що за аналогічний період 2018 року кількість злочинів та правопорушень порівняно зменшилась. Ознайомив присутніх з рядом заходів, які проводять правоохоронні заходи з метою профілактики злочинності. Відтак, про надання земельних ділянок учасникам АТО проінформував присутніх начальник відділу містобудування та архітектури Сколівської райдержадміністрації  Олег Кончевич. Розповів про розроблені та затверджені детальні плани територій  та  ті , які плануються  розробити для учасників АТО.   Слухали також про погодження заходів з оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти району  на 2019-2020 навчальний рік та про підсумки  роботи підприємств житлово-комунального господарства в осінньо-зимовий період 2018-2019років та завдання по підготовці їх до наступного опалювального сезону. Роботу підприемств ЖКГ району в опалювальний період 2018-2019 років визнано задовільною. Затверджено заходи забезпечення своєчасної підготовки підприємств житлово-комунального господарства району , об’єктів соціальної сфери до роботи в опалювальному сезоні 2019-2020 років та створено робочу групу з координації та вирішення проблемних питань щодо підготовки та входження в опалювальний сезон 2019-2020 років та затверджено її склад.  
23 Травня, 2019 р., 17:40
22 травня заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький провів засідання комісії з питань захисту прав дитини. В ході засідання розглянули заяви громадян щодо надання дозволу на дарування квартири, житлових будинків  з господарськими будівлями та спорудами неповнолітнім.
23 Травня, 2019 р., 12:47
   22 травня 2019року  відбулось виїзне засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення на території В.Синьовидненської ради за участю управління соціального захисту населення, управління економічної політики райдержадміністрації, представників Сколівського відділення Стрийської ОДПІ., Сколівського відділу обслуговування (сервісного центру)ГУ  Пенсійного Фонду у Львівській області, Сколівської філії обласного центру зайнятості , ГУ Держпраці у Львівській області, в ході якого було проведено  інформаційно – роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та правильності оформлення трудових відносин з найманими працівниками і недопущення неофіційного працевлаштування.
23 Травня, 2019 р., 12:43
Питання про проведення Чемпіонату Сколівського району з футболу 2019 року розглянули вчора, 22 травня ,  на  засіданні оргкомітету  під головуванням заступника голови райдержадміністрації Володимира Крушельницького.  В засіданні  оргкомітету взяли також участь представники органів місцевого самоврядування та представники футбольних команд району. В ході засідання розглянули питання виділення коштів з місцевого бюджету на проведення чемпіонату. Обговорили питання щодо  надання медичної допомоги та організації  охорони правопорядку під час проведення даного заходу.
23 Травня, 2019 р., 10:26
Згідно з колективним договором роботодавець може додатково, понад встановлені норми, видавати працівникові певні (засоби індивідуального захисту) ЗІЗ, якщо фактичні умови праці цього працівника потребують їх застосування.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора