Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зустріч директорів ЗЗСО із представниками Сколівського районного управління Держпродспоживслужби

Дата: 30.01.2020 15:41
Кількість переглядів: 461

Фото без опису30 січня 2020 року на базі ОНЗ «Сколівська академічна гімназія» відбулася зустріч представників Сколівського районного управління  ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області  з директорами закладів загальної середньої освіти. Василь Лучків, начальник Сколівського районного управління головного управління держпродспоживслужби в Львівській області, звернув увагу присутніх на те, що здійснюється обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР. Впровадження даної системи потрібно розпочинати з аналізу  виробничих і допоміжних потоків. Їх необхідно організувати таким чином, щоб уникнути перехресного забруднення (забруднення харчових продуктів хімічними, біологічними чи фізичними небезпечними факторами через повітря, воду, людей  і т.д.). Начальник оприлюднив  результати масштабного моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках медійного проєкту «СТОП Фальсифікат», наголосив на тому, що слід дотримуватися  нормативно-правових актів та вимоги щодо забезпечення санітарного законодавства на харчоблоках закладів освіти, сказав, що будь-яке недоопрацювання з питань управління безпекою продуктів харчування і готових страв може спричинити масові отруєння учнів.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Лях  звернула увагу, що слід тримати  контроль за санітарно-гігієнічними умовами технологічного процесу (миття та дезінфекція кухонного та столового інвентарю, дотримання правил особистої гігієни, прибирання сміття  та відходів, боротьба з шкідниками, приготування страв).

Присутні мали нагоду отримати відповіді на поставлені запитання, а також додаткові роз’яснення  та рекомендації. 

Сподіваємося, що такі зустрічі сприятимуть покращенню організації якісного та безпечного харчування  в закладах освіти району


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора