Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини, оголошення

29 Січня, 2020 р., 16:51
Бій під Крутами став символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. Це не міфічні чи вигадані персонажі, про яких пишуть в книжках. Це реальні люди, які зробили те, за що їх пам'ятають й досі. З метою вшанування пам'яті загиблих під Крутами  в бібліотеці-філії с.Коростів проведено історико-патріотичну годину "Сумна, але славетна сторінка нашого літопису". Оформлено перегляд літератури та періодичних видань "Пам'ятай про Крути", а також переглянули документальний фільм"Бій під Крутами".
29 Січня, 2020 р., 14:32
29 січня в приміщенні Сколівського РНД «Бескид» відбулася нарада працівників галузі культури району під керівництвом в.о.начальника відділу культури Сколівської райдержадміністрації Оксани Колодяжної.
29 Січня, 2020 р., 10:17
Героїчна сторінка історії нашого народу, героїчний цвіт нашої нації вшановується сьогодні, 29 січня, а подвиг їхній пам’ятатиметься завжди – герої Крут.    Бібліотека-філія с.Нижнє Синьовидне спільно з Народним домом підготували  історичний відео-екскурс, - поринувши в минуле ми пересвідчуємося, що у всі часи наша молодь старається вибороти свою самостійність, свою свободу, герої Крут – це свідчення геройства і мужності, а ще великого патріотизму.    Одночасно було представлено книжкову виставку «Герої Крут».
27 Січня, 2020 р., 15:03
Пiд такою назвою вiдбулася година пам'ятi у Верхнячкiвськiй книгозбiрнi спільно  із працівниками Народного дому села. Метою заходу було ознайомлення присутнiх з iсторiєю походження кривавої сторiнки нашоi країни. Зi вступним словом виступили бiблiотекар Галько Соломiя та завідувач  народним будинком Шкодин   Свiтлана, розпочавши розповiдь зi слiв" Крути, Крути вас нiколи не забути!". Учасники переглянули книжкову виставку та i взяли для ознайомлення книги iсторичної тематики.
23 Січня, 2020 р., 17:40
Народний аматорський хор "Каменяр" народного дому села Тухля (директор Микола Левків) взяв активну участь в обласному фестивалі зимового фольклору "Нова радість стала" у Трускавці та став його лауреатом. З перших хвилин прибуття в курортне місто хористи відчули чудову різдвяну атмосферу. На майданчиках, в церквах, у відпочинкових комплексах звучади колядки, щедрівки, відбувалися презентації сценок — саме так проходив творчий форум. Майже тридцять учасників з Тухлі, на чолі зі своїм керівником і диригентом Ольгою Мелень, концертмейстром Володимиром Рудим та методистом РНД "Бескид", заслуженим працівником культури України Михайлом Ферцаком представили Сколівщину на зимовому форумі. Їм пощастило виступити в новозбудованій церкві святого Іллі, де зібралося чимало вірян, шанувальників українських народних традицій. У виконанні тухлян велично лунала різдвяно-новорічна музика, колядки, які оригінально перепліталися з віншуваннями. Разом з ними колядували всі присутні. Своїм злагодженим співом виконавці додавали особливого колориту різдвяним творам та світлого забарвлення в атмосферу святкувань. — "Каменяр" співав блискуче, високопрофесійно, дарував гарний настрій, світло надій, наповнював серця присутніх теплом і милосердям, ніс людям благу вість про народження Ісуса Христа, перемогу добра над злом, — відгукувалися мистецтвознавці. Настоятель храму о. Василь подякував тухлянським хористам і їхньому керівнику Ользі Мелень за унікальну презентацію колядок і віншівок, наголосив, що ми всі радо святкуємо Різдво Христове, яке єднає нас в одну християнську родину. Зауважив, що відчуваємо велике задоволення від фольклорного фестивалю: — Нехай різдвяні дійства множаться по нашій землі, формують християнську мораль, — виголосив та передав привітання з Різдвяними святами мешканцям Сколівщини. Народний аматорський хор села Тухля порадував Сколівщину, яку представляв на фестивалі, перемогою. Комунальний заклад Львівської обласної ради "Львівський обласний центр народної творчості і культурно-освітньої роботи" нагородив колектив Дипломом лауреата обласного фестивалю зимового фольклору "Нова радість стала". Щасливі, з дзвінкою колядою, окрилені перемогою, принісши славу Сколівщині, поверталися хористи додому. Нових їм успіхів! Злагоди в родинах! Миру в державі!
23 Січня, 2020 р., 09:57
22 січня в  Районному  народному домі «Бескид» м.Сколе  відбувся святковий концерт  присвячений 101-й річниці  проголошення Акта злуки Української Народної Республіки  і Західноукраїнської Народної Республіки. Участь в урочистостях взяли керівництво району, духовенство, представники  установ й організацій,  освітяни, працівники культури, учнівська молодь та громадськість.
22 Січня, 2020 р., 10:35
20 січня   Народний дім села Сможе приймав гурт "Мальдіви",  який своїми колядками звеселив наповнений зал.    Найбільшу увагу молоді виконавці приділили для того, щоб розпалити різдвяний настрій у дитячих серцях.
17 Січня, 2020 р., 15:41
Учні 7 класу Сколівської ЗОШ І-ІІІ ст. провели урок історії в часі демонстрування виставки "Фактор свободи", підготовленої Українським інститутом національної пам'яті та Центром досліджень визвольного руху, приуроченої Дню соборності України. Ідеться про три величні постаті українських подвижників та націоналістів - гетьмана Івана Мазепу, Голову Директорії УНР Симона Петлюру та Провідника ОУН-УПА Степана Бандеру. У рамках виставки подано всі ключові фактори їх діяльності на благо розвитку України як держави.
17 Січня, 2020 р., 15:39
Працівники Сколівської районної бібліотеки взяли участь у виставці "Фактор свободи", яка триває у історико- краєзнавчому музеї "Сколівщина" за ініціативи та розробки Українського інституту національної пам'яті та Центру визвольних досліджень.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора