Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нова радість стала

Дата: 23.01.2020 17:40
Кількість переглядів: 307

Фото без описуНародний аматорський хор "Каменяр" народного дому села Тухля (директор Микола Левків) взяв активну участь в обласному фестивалі зимового фольклору "Нова радість стала" у Трускавці та став його лауреатом. З перших хвилин прибуття в курортне місто хористи відчули чудову різдвяну атмосферу. На майданчиках, в церквах, у відпочинкових комплексах звучади колядки, щедрівки, відбувалися презентації сценок — саме так проходив творчий форум.
Майже тридцять учасників з Тухлі, на чолі зі своїм керівником і диригентом Ольгою Мелень, концертмейстром Володимиром Рудим та методистом РНД "Бескид", заслуженим працівником культури України Михайлом Ферцаком представили Сколівщину на зимовому форумі. Їм пощастило виступити в новозбудованій церкві святого Іллі, де зібралося чимало вірян, шанувальників українських народних традицій. У виконанні тухлян велично лунала різдвяно-новорічна музика, колядки, які оригінально перепліталися з віншуваннями. Разом з ними колядували всі присутні. Своїм злагодженим співом виконавці додавали особливого колориту різдвяним творам та світлого забарвлення в атмосферу святкувань.
— "Каменяр" співав блискуче, високопрофесійно, дарував гарний настрій, світло надій, наповнював серця присутніх теплом і милосердям, ніс людям благу вість про народження Ісуса Христа, перемогу добра над злом, — відгукувалися мистецтвознавці.
Настоятель храму о. Василь подякував тухлянським хористам і їхньому керівнику Ользі Мелень за унікальну презентацію колядок і віншівок, наголосив, що ми всі радо святкуємо Різдво Христове, яке єднає нас в одну християнську родину. Зауважив, що відчуваємо велике задоволення від фольклорного фестивалю:
— Нехай різдвяні дійства множаться по нашій землі, формують християнську мораль, — виголосив та передав привітання з Різдвяними святами мешканцям Сколівщини.
Народний аматорський хор села Тухля порадував Сколівщину, яку представляв на фестивалі, перемогою. Комунальний заклад Львівської обласної ради "Львівський обласний центр народної творчості і культурно-освітньої роботи" нагородив колектив Дипломом лауреата обласного фестивалю зимового фольклору "Нова радість стала".
Щасливі, з дзвінкою колядою, окрилені перемогою, принісши славу Сколівщині, поверталися хористи додому. Нових їм успіхів! Злагоди в родинах! Миру в державі!


Світлана Снігур


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора