Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

07 Вересня, 2020 р., 19:21
ВСП "Стрийська дистанція колії"  повідомляє про те,  що  9 вересня  2020 року з  10.00 год. до 18.00 год.  у зв'язку із  суцільною заміною скріплення буде закритий для руху автотранспорту залізничний переїзд з черговим працівником  1584 ПК4 ст. Верхнє Синьовидне. Пропуск автотранспорту здійснюватиметься за  сигналами регулювальника (відповідно до Правил дорожнього руху р.8  п.8.8).
07 Вересня, 2020 р., 11:12
5 вересня в Україні і, зокрема, на Львівщині розпочався виборчий процес місцевих виборів, призначених на 25 жовтня. Відповідну постанову 30 серпня прийняла Центральна виборча комісія. Про це повідомила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Зоряна Павлів.  За її словами, на території області обиратимуть депутатів до міських, селищних і сільських рад 73 об’єднаних територіальних громад, до семи районних рад і Львівської обласної ради. Відтак, до неділі, 6 вересня включно, відповідні територіальні виборчі комісії утворили багатомандатні виборчі округи з виборів депутатів сільських, селищних, міських рад (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч).
07 Вересня, 2020 р., 10:52
У селі Крушельниця на Сколівщині тривають роботи з будівництва моста через річку Стрий на автомобільній дорозі Східниця - Верхнє Синьовидне. Попередній мостовий перехід зруйнували повені у 2008 році. “Вартість капітального ремонту моста становить 65,5 млн гривень. Його будівництво розпочали минулого року. Відтак, влаштували під’їзні шляхи до мостового переходу та змонтували верхні регеля несучих опор. На ці роботи витратили понад 3, 5 млн гривень. Цього року будівництво продовжили, з Державного дорожнього фонду виділили кошти у сумі 62 млн гривень”,  - зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.
06 Вересня, 2020 р., 13:54
Нагадуємо, що від завтра, 7 вересня, діятиме нове епідемічне зонування. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Згідно з ним жодна з територій Львівщини не потрапила до червоної зони. До помаранчевої зони віднесли - міста Львів, Дрогобич та Самбір, Городоцький, Жовківський, Миколаївський, Перемишлянський та Пустомитівський райони Львівської області. Натомість міста Борислав, Моршин та Стрий, Бродівський, Буський, Дрогобицький, Жидачівський, Золочівський, Кам'янко-Бузький, Мостиський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Сокальський, Стрийський та Яворівський райони Львівщини потрапили до жовтої зони.
02 Вересня, 2020 р., 22:24
Триває ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С141516 Славське – Хащованя на ділянці км 5+550 – км 12+200, що в Сколівському району. “В межах капітального ремонту в поточному році заплановано відремонтувати 2 мостові переходи та близько 5 кілометрів дороги, в межах населених пунктів влаштувати хідники, провести роботи з водовідведення і улаштування підпірних стінок з габіонів”, - наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко. На виконання цих робіт з державного дорожнього фонду у 2020 році передбачено близько 72 млн гривень. Нагадаємо, що цю дорогу ремонтують в рамках проекту "Мале карпатське коло". Вона  повинна в подальшому з'єднати Львівську та Закарпатську області.
02 Вересня, 2020 р., 22:23
ПрАТ «Львівобленерго» змінило організаційну структуру компанії з 1 вересня 2020 року, аби оптимізувати роботу районів електричних мереж (РЕМ) та з врахуванням другого етапу децентралізації  України відповідно  до прийнятої Верховною Радою України  Постанови № 3650 «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року. Енергетики  реорганізували 20 районів електричних мереж компанії, створивши на їх базі 6 РЕМ:
01 Вересня, 2020 р., 13:40
Сьогодні понад три сотні дітей у селі Верхнє Синьовидне розпочали навчання у новій школі, яку урочисто відкрили після реконструкцїі. Відновлення школи розпочали у 2016 році, а цього року об’єкт потрапив до програми Велике будівництво. Участь в урочистому відкритті навчального закладу взяв голова Львівської ОДА Максим Козицький. «Знаю, як довго ви чекали цього дня, коли ваші діти зможуть зайти у просторе, світле приміщення і нарешті з гордістю сказати: «Це – наша школа». Знаю, як важко доводилося і учням, і вчителям в тих умовах, що були. Без спортзалу, їдальні, в тісних кабінетах. Та попри це школа завжди показувала гарні результати, учні займали призові місця на олімпіадах, конкурсах. Реконструкція школи з добудовою – це дороговартісний проект. Без підтримки держави ми б не впоралися. Цього року завдяки програмі «Велике будівництво» заклали достатню суму коштів, щоб завершити роботи. Але ми б нічого не могли не зробити без ініціативи місцевої громади. Дякую всім, хто доклався до реконструкції школи. Хто дбає про розвиток цього мальовничого гірського села», - наголосив очільник області.
01 Вересня, 2020 р., 09:11
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»» Міністерство соціальної політики України з 1 вересня 2020 року розпочинає реалізацію пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», яким передбачено надання замість натуральної допомоги цільової грошової компенсаційної виплати.
31 Серпня, 2020 р., 16:02
Останніми роками спалювання  сухої трави, рослинних залишків та побутового сміття перетворилося на справжнє екологічне лихо. Незважаючи на численні застереження, громадяни продовжують проводити такі «прибирання», тим самим отруюючи повітря десятками найрізноманітніших хімічних сполук, які накопичуються у організмі людей, провокуючи загострення як хронічних хвороб, так і виникнення нових (у тому числі й онкологічних) захворювань. Разом із димом у повітря, а потім й у легені людини потрапляють і важкі метали, і сумнозвісні діоксини, і бензопірени, і окиси азоту, і найрізноманітніші канцерогенні сполуки.
31 Серпня, 2020 р., 15:41
Сьогодні, 31 серпня,   під керівництвом голови райдержадміністрації Богдана Янка відбулось  засідання  комісії з питань захисту прав дитини.  Під час засідання розглянуто  заяви:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора