Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

03 Серпня, 2020 р., 11:06
За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології на території Львівської області  - висока пожежна небезпека.  Відтак, 3 – 4 серпня на території області прогнозують переважно надзвичайну (5-й клас) та високу (4-й клас) пожежну небезпеку. У місті  Львові упродовж  3, 4 серпня  - надзвичайна (5-й клас) пожежна небезпека. Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян не провокувати пожеж на відкритих територіях. Львівська обласна державна адміністрація нагадує громадянам прості правила безпеки, яких слід дотримуватися, щоб не допустити виникнення пожежі в екосистемах:
31 Липня, 2020 р., 19:40
У спекотну погоду більшість мешканців намагається провести свій відпочинок поблизу води: на річках, озерах, ставках та інших водоймах. Отже, аби купання та плавання було хорошим, корисним та активним відпочинком, дотримуйтесь правил безпечної поведінки на воді: - не лізьте у воду в незнайомому місці; - уникайте води із швидкою течією; - ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах; - купаючись на «дикому» пляжі, у незнайомому місці не пірнайте з берега, гірки, дерева. - у воду треба входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою; - купатися краще там, де є рятувальні служби; - потрібно до плавок прикріпити шпильку, якщо далеко судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити роботу м’язів; - утримуйтесь від далеких запливів: переохолодження - головна причина трагічних випадків.
31 Липня, 2020 р., 17:40
В Україні продовжуються карантинні заходи у зв’язку з поширенням захворювання на COVID-19, зокрема, з  1 серпня 2020 року відбудеться перехід від адаптивного до зонального  карантину.  Нас непокоїть ситуація на Сколівщині, адже з кожним тижнем збільшується кількість підтверджених випадків COVID-19.  Від кожного з нас залежить розповсюдження вірусу, а відтак – здоров’я багатьох людей. Закликаємо мешканців району уникати масових скупчень людей та дотримуватися заходів безпеки, зокрема, маскового режиму та відповідної дистанції при перебуванні в  магазинах, закладах громадського харчування, побутового обслуговування  тощо; в громадському транспорті;  під час  Богослужінь у храмах.  Шановні мешканці Сколівщини! Будьте свідомими, бережіть близьких, бережіть себе!
31 Липня, 2020 р., 11:36
Представники засобів масової інформації взяли участь у прес-турі Львівщиною. Зокрема, учасники відвідали палац Гредлів, урочище Діброва – урочище "Павлів Потік", піднялися на гору Лопата. Першої з точок стала пам'ятка архітектури місцевого значення з парком – пам’яткою садово-паркового мистецтва  у місті Сколе - палац Гредлів. Нагадаємо, що 21 липня 2020 року підписана нова угода між Сколівською районною радою  та національним природним парком «Сколівські Бескиди» про оренду цього закладу на 49 років.
30 Липня, 2020 р., 10:00
Із 2 тисяч видів грибів в Україні, їстівними вважаються щонайбільше 500. Отруєння грибами є найважчим харчовим отруєнням і стається воно через вживання в їжу отруйних (близько 4% всіх отруєнь) або їстівних грибів – при порушенні техніки їх обробки, приготування чи зберігання. Від початку цього року в Україні зареєстрували 13 випадків отруєння дикорослими грибами. Серед тих, хто захворів, – четверо дітей. Однією з основних причин смертельних випадків є пізнє звертання по медичну допомогу. Щоб уникнути отруєння:
28 Липня, 2020 р., 15:31
Актуальні питання захисту прав дітей обговорено 28 липня під час засідання комісії з питань захисту прав дитини, яку провів  голова райдержадміністрації Богдан Янко. Зокрема, комісією  розглянуто заяви громадян  щодо оформлення земельних ділянок на неповнолітніх дітей, дано дозвіл на  дарування ½ житлового будинку та земельної ділянки неповнолітньому внуку, а також заслухано  річний звіт про стан виховання, утримання і розвитку дитини, яка  виховується у прийомній сім’ї  в смт. Славське. Окрім цього,  розглянуто та затверджено індивідуальні  плани соціального захисту  дитини, позбавленої батьківського піклування, яка перебуває на обліку служби у справах дітей.
28 Липня, 2020 р., 14:46
Сьогодні, 28 липня,  голова райдержадміністрації  Богдан Янко  провів засідання Колегії  райдержадміністрації. Під час засідання  начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Сидорик  прозвітувала  про  виконання районного бюджету Сколівського району за І півріччя 2020 року. Зокрема,   в січні-червні 2020 року до районного бюджету  надійшло   152198,2 тис. грн доходів загального та спеціального фондів,  в тому числі до загального фонду – 149282,2 тис. грн, що становить 49,3 відсотка  до затверджених річним розписом з урахуванням змін, спеціального фонду – 2916,0 тис. грн, або 39,6 відсотків.
28 Липня, 2020 р., 09:43
З метою культурно-освітнього розвитку, формування у дітей і підлітків національної ідентичності, патріотичного виховання; соціальної підтримки талановитої молоді, сприяння їх самореалізації та творчому розвитку, активного залучення творчої молоді до соціально-вагомої діяльності оголошують Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?». Організатори - Благодійний фонд «Об’єднання світових культур», Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення, Українська молодіжна правнича асамблея за підтримки Департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, Міністерства молоді та спорту України, проводять Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?».
28 Липня, 2020 р., 09:41
Екстрим на квадроциклах, цілюща "Нафтуся", скелі заповідника "Тустань", екоферма,  старовинний храм Дрогобича, кава із сіллю та кінна ферма - це далеко не усі туристичні принади, які минулого тижня мали нагоду бачити журналісти національних телеканалів.  Нагадаємо, на підтримку президентської ініціативи «Мандруй Україною»  Державне агентство розвитку туризму за підтримки Львівської ОДА організувало прес-тур. За підсумками мандрівки ЗМІ підготували ряд сюжетів. Пропонуємо до перегляду відероботу одного із всеукраїнських телеканалів. Журналісти відвідали туристичні локації області за маршрутом: м.Трускавець – с.Урич – с.Волосянка – с.Климець – с.Плав’я – м.Дрогобич – м.Львів.
24 Липня, 2020 р., 14:11
Сьогодні, 24 липня,  голова райдержадміністрації Богдан Янко провів нараду за участю заступників голови райдержадміністрації та директорів  лісогосподарських  підприємств щодо погашення заборгованостей, що виникли в лісогосподарських підприємствах району. Зокрема,  станом на 01.07.2020 року податковий борг до місцевого бюджету району мають ДП «Сколівський військовий лісгосп», Сколівське ДЛГП «Галсільліс» та  Славське ДЛГП «Галсільліс». За результатами заслуховування  керівників та представників    лісогосподарських підприємств вирішили:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора