Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

13 Серпня, 2018 р., 09:30
Львівщина отримує підручники для учнів 5 класу, видані за кошти державного бюджету у 2018 році. "Станом сьогодні департамент освіти і науки Львівської ОДА отримав 183 794 підручники для учнів 5 класів закладів загальної середньої освіти області. Це 62% від загальної потреби", - зазначила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.
13 Серпня, 2018 р., 09:29
На Львівщині встановлять більше 40 інформаційних таблиць на місцях, пов’язаних із видатними діячами та історією створення Західноукраїнської Народної Республіки. «Ознакування – це своєрідний міст між історією та сьогоденням. Вивчення історії своєї країни є надзвичайно важливим, - зазначає директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало. - Є безліч постатей, які відіграли вагому роль в історії нашої держави, та про внесок яких багато хто не знає. Тому ми встановлюємо інформаційні таблиці на дорогах загальнодержавного значення із зазначенням події, або ж особистостей, які мали місце в нашій історії».
13 Серпня, 2018 р., 09:27
Львівська область отримала субвенцію з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого палива та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в сумі 5,6 млн гривень. Вказані кошти в повному обсязі перераховані до районних та міських бюджетів для подальшого перерахування одержувачам відповідних виплат. Допомогою мають можливість скористатися ті сім’ї, в яких житлове приміщення не забезпечується електро-, тепло- або газопостачанням для опалення.
13 Серпня, 2018 р., 09:25
10 серпня у приміщенні Львівського національного аграрного університету відбувся Круглий стіл на тему: «Біоенергія і село. Наука і практика. БезАльтернативний шлях до Альтернативної енергетики». Метою  круглого столу було ознайомити партнерів з напрацюваннями в сфері застосування, виробництва та економії біоенергії для сільських підприємств та господарів, в т.ч. біогазові установки; обговорити теми, що варто спільними зусиллями розробляти і подавати в обласні та місцеві адміністрації та в Кабінет Міністрів програмні документи для розвитку способів використання біоенергетики, збільшення енергоефективності використання енергоресурсів в селах, як для комунальної сфери, так і для домогосподарств та бізнесу.
13 Серпня, 2018 р., 09:23
Департамент паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження ЛОДА запрошує до співпраці компанії, які займаються продажем та встановленням приватних сонячних електростанцій у Львівській області.
13 Серпня, 2018 р., 09:22
У Мінприроди розглянули створення національного природного парку “Надбужжя” імені Блаженнішого Любомира Гузара та будівництво еколого-просвітницького центру імені Блаженнішого Любомира Гузара, орієнтовною вартістю 20 млн гривень.
10 Серпня, 2018 р., 16:12
До кінця року Давидівська ОТГ Пустомитівського району оцифрує всю землевпорядну документацію, що сприятиме коректному наповненню Земельного  Кадастру та Реєстру прав інформацією про всі земельні ділянки на території громади за межами населених пунктів. Це відбуватиметься в межах реалізації програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», який реалізовується Світовим Банком за підтримки Євросоюзу.
10 Серпня, 2018 р., 16:11
Працівники відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Північне Поділля» презентували рекреаційно-туристичну діяльність природоохоронної установи на культурно-мистецькому фестивалі «ЗамокFest», що відбувся у Бродах Львівської області. Під час презентації працівники парку дарували відвідувачам буклети з інформацією про туристичні маршрути установи.
10 Серпня, 2018 р., 16:10
Кожного року Львівщина проводить все більше фестивалів. Серед найвідоміших фестивальних заходів у 2018 році: II  Етно фестиваль  гостинності у період з квітня по жовтень, етнофестиваль“Удеч фест”6-8.07.2018 м. Жидачів, 26 Міжнародний фестиваль молодих виконавців сучасної української музики “Молода Галичина” 7-12.07.2018, II Західноукраїнський фестиваль “Куховарня  Radofest” 27-28.07, Міжнародний фестиваль козацької слави “Кульчиці-Фест” 29.07.2018 у с. Кульчиці Самбірського району, Фестиваль української середньовічної культури “Тустань  3-5.08 та багато інших.
10 Серпня, 2018 р., 16:09
На території Львівської області відбуваються роботи з габаритно-вагового контролю транспортних засобів, які здійснюють перевезення вантажів з перевищенням вагових параметрів. (фото – на ділянці автомобільної дороги державного значення Н-09 Мукачево-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів, перед с. Давидів у напрямку м. Львова).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора