Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

13 Серпня, 2018 р., 09:43
12 серпня  біля села Губичі на Старосамбірщині, відбулась прадавня проща до Пацлавської чудотворної ікони Богородиці – Українська Кальварія. Серед учасників прощі - перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський. Розпочалась проща Хресною дорогою. Опісля відбулась Свята Літургія, яку очолив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Володимир Груца. По завершенню Богослужіння віряни чисельно приступили до Святих Таїнств і Святого Причастя. Представники духовенства провели чин освячення води на чудотворному джерелі та чин молитви над хворими.
13 Серпня, 2018 р., 09:41
Шановні друзі! Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем будівельника. Щоденний зростаючий обсяг будівельних робіт для забезпечення виробничих, логістичних, торговельних і житлових потреб є результатом піднесення вітчизняної економіки та суттєвим резервом подальшого зростання її потенціалу.
13 Серпня, 2018 р., 09:40
12 серпня у селі Надичі Жовківського району, відбулось відкриття та освячення храму Успіння Святої Анни УГКЦ. Участь в урочистостях взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка. «Громада з Божою поміччю може зробити дуже багато. Може зробити тоді, коли вона об’єднана і має спільну волю і мету. Ми маємо можливість сьогодні будувати на нашій землі церкви, молитися, завдяки тому, що багато наших хлопців стоять за тисячу кілометрів звідси за те, щоб ми мали тут спокійне мирне життя. Я дуже би хотів, щоб ми завжди пам’ятали, що наша віра, церква буде на нашій землі рівно доти, доки буде наша держава. І я би дуже хотів, щоб ми обов’язково пам’ятали за наших воїнів, армію, яка боронить нашу землю від неприятеля.  Адже те, що ми сьогодні говоримо нашою мовою та ходимо до наших храмів, це заслуга того, що ми зуміли за цих декілька років зробити сильну боєздатну армію», - зазначив у вітальному слові Олег Синютка.
13 Серпня, 2018 р., 09:39
12 серпня  у місті Буськ відбулось відкриття церкви святої Параскеви - пам’ятки архітектури національного значення. «Сьогодні ми відкриваємо святиню, куди кожен з нас може прийти і подякувати Богу. Подякувати за те, що в такий складний час, час війни, ми маємо змогу відновити храм. Ми з вами - це Україна, наша церква, віра, мова – це Україна, і звісно, наша армія, яка сьогодні боронить нас на Сході – Україна. І для кожного з нас сьогодні важливо поставити собі запитання: «А що я роблю для свого району, області, держави?». Храм, який ми сьогодні відкриваємо, це також свідчення посвяти людей своїй державі та церкві. Я дякую кожному, хто долучився до відновлення храму, який є стовпом нашої сили, сили могутньої незалежної держави», - зазначила у вітальному слові заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.
13 Серпня, 2018 р., 09:38
12 серпня  мандрівники з різних куточків області, представники Львівської ОДА, команда проекту «On 3 wheels» розпочали сходження на найвищу вершину Львівщини – гору Пікуй. Понад три сотні учасників спробували свої сили під час сходження задля благодійної мети - придбання спеціального візка «жульєтки» із електропідсилювачем, за допомогою якого люди з церебральним паралічем матимуть змогу подорожувати горами. Наймолодшому учаснику сходження, який разом із батьками підкорював вершину, 9 місяців. 
13 Серпня, 2018 р., 09:35
11 серпня у селі Ганачівка Перемишлянського району стартував фестиваль «Медова забава».  Метою заходу є популяризація медової продукції, та сприяння розвитку локальних пасік. В межах фестивалю відбувається великий ярмарок продукції бджільництва, дегустація меду та медопродуктів, конкурси, розваги для дітей та дорослих, виступи найкращих колективів Перемишлянського району, майстер-класи та забави.
13 Серпня, 2018 р., 09:33
11 серпня у місті Турка відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям. Спортивну споруду облаштували в межах реалізації обласної програми «Спортивний майданчик» та за дофінансування з місцевого бюджету. Спортивний майданчик розташований поруч із навчальним закладом. Відтак учні зможуть не лише із користю провести літні канікули, але й вільний від навчання час.
13 Серпня, 2018 р., 09:32
11 серпня  відбулося навчання для кандидатів на патронатних вихователів, які виявили бажання доглядати за дітьми, що потребують захисту. Захід відбувся за підтримки освітньої фундації. Серед учасників заходу майбутні патронатні батьки з різних районів області, представники служби у справах дітей, центрів соціальних служб, тренери. Присутніх привітала заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук, яка наголосила на мужності та відповідальності кроку вихователів, які вирішили опікуватися потребуючими дітьми.
13 Серпня, 2018 р., 09:32
11 серпня  відбулося навчання для кандидатів на патронатних вихователів, які виявили бажання доглядати за дітьми, що потребують захисту. Захід відбувся за підтримки освітньої фундації. Серед учасників заходу майбутні патронатні батьки з різних районів області, представники служби у справах дітей, центрів соціальних служб, тренери. Присутніх привітала заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук, яка наголосила на мужності та відповідальності кроку вихователів, які вирішили опікуватися потребуючими дітьми.
13 Серпня, 2018 р., 09:31
11 серпня голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка здійснив робочий візит у Дрогобицький район. Під час візиту очільник області оглянув хід ремонтних робіт доріг Турка-Східниця, Новошичі-Ріпчиці, а також Городище-Східниця, де планують відремонтувати 12 км дорожнього покриття. Зокрема, в межах ремонтних робіт ділянки дороги Турка-Східниця Дрогобицького району підрядна організація вже виконала роботи із розпушування існуючого покриття, влаштування основи ЩПС, влаштування вирівнюючого та верхнього шару асфальтобетону, укріплення узбіч, розробки грунту екскаватором.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора