Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

29 Жовтня, 2018 р., 10:49
26 жовтня  межах Обласного семінару для викладачів бандури відбулася презентація освітньої програми, яку підготувала Українська Капеля Бандуристів Північної Америки ім. Тараса Шевченка. Семінар включав творчу зустріч та круглий стіл з капелянами, доповіді, демонстрацію фільму «Хоробра сімнадцятка».
29 Жовтня, 2018 р., 09:35
27 жовтня на Личаківському кладовищі  відкрили монумент хорватським військовим Першої світової війни. За загальними відомостями, на території Галичини, Буковини та Волині під час Першої світової війни загинуло декілька тисяч хорватських військових. Через це  встановлення пам’ятника у Львові має символічне значення і є знаком вшанування пам’яті всіх загиблих.
29 Жовтня, 2018 р., 09:33
27 жовтня у приміщенні ВПВ «Патріот» відбулися теоретичні заняття з військово-патріотичного виховання для молоді Дергачівського району Харківської області.  Зазначимо, що 25 жовтня в межах заходу «Схід та Захід – одне життя, одна країна» на Львівщину приїхали 25 кращих Джур Дергачівщини. Уже декілька днів молодь Харківщини відвідує патріотичні місця нашої області, зокрема, сьогодні вони мали можливість побачити:
29 Жовтня, 2018 р., 09:32
27 жовтня у Музеї визвольної боротьби України відбулись Всеукраїнські  збори  родин Героїв Небесної Сотні. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх Героїв, які віддали власне життя за волю та незалежність нашої країни. "Найважливіше пам’ятати, що усе це – не даремно. Я хочу, щоб у нас всіх була тверда віра в це. Сьогодні увага суспільства прикована до вас, і воно стежить за вашими діями, словами та вчинками. Я хочу, аби ви не розгубились по світу та не залишились наодинці із власними проблемами та болем. Кожного дня пам’ятайте, що від вас залежить багато. Велика честь вам і хвала за те, що ви єдині, тримаєтесь разом. Якщо ми будемо йди поруч, плечем до плеча, серцем до серця, то в нашій державі обов’язково все буде гаразд. Адже ці мужні люди загинули за нас з вами, аби дати нам усім шанс. І сьогодні важливо цей шанс використати», - звернувся до учасників голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.
29 Жовтня, 2018 р., 09:31
26 жовтня у Львівському військовому госпіталі перестало битися серце учасника бойових дій на Сході України, кулеметника 92-ї механізованої бригади Олега Фоміна, що родом з із села Улянівка Олександрійського району Кіровоградської області. Олег Фомін мав важку травму шийного відділу хребта, яку отримав поблизу Мар'їнки Донецької області.
29 Жовтня, 2018 р., 09:29
27 жовтня відбулись урочистості з нагоди 30-ї річниці від дня заснування Львівського обласного клінічного діагностичного центру. Зі святом присутніх привітав голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.
29 Жовтня, 2018 р., 09:28
26 жовтня  відбулась зустріч з істориками та громадськістю Львівщини на тему: «Західноукраїнська Народна Республіка: історичний вимір українського державотворення». Відтак, у межах зустрічі присутні порушили питання процесу становлення ЗУНР, особливостей національно-визвольного руху та його історичного значення, формування національної свідомості, патріотизму і відповідальності за долю України. «Державотворення Західноукраїнської Народної Республіки, те, що ми спроможні мати державу і те, що ми її у ті часи мали, стало одним із чинників відновлення нашої незалежності», - зазначив доцент кафедри Новітньої історії України ім. М. Грушевського ЛНУ імені Івана Франка Олег Павлишин.
29 Жовтня, 2018 р., 09:26
26 жовтня  відбулась зустріч з істориками та громадськістю Львівщини на тему: «Західноукраїнська Народна Республіка: історичний вимір українського державотворення». У межах заходу присутнім представили проект-переможець конкурсу для громадських організацій у межах реалізації Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2018-2020 роки.
29 Жовтня, 2018 р., 09:25
26 жовтня  в церкві Св. Ольги і Єлизавети завершились навчання для 19 кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники, яке відбувалось з 22 жовтня. Сертифікати про проходження навчання учасникам вручили заступник голови облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Володимир Лис, директор Львівського обласного центру для сім'ї, дітей та молоді Ярослав Бордіян.
29 Жовтня, 2018 р., 09:23
У жовтні Львівська область отримала черговий транш субвенції з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Кошти виплатили батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» у сумі 1 млн 815 тис грн.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора