Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

17 Грудня, 2018 р., 09:30
«Константинопольська Матір-Церква реалізовує приналежну їй згідно з канонами місію - ввести автокефальну помісну православну церкву України як рівну серед рівних до родини помісних православних церков. Вселенський Патріарх остаточно проголосив незаконною московську анексію Київської митрополії, здійснену ще наприкінці 17 століття», - підкреслив Президент Петро Порошенко під час Об’єднавчого Собору.
17 Грудня, 2018 р., 09:29
Президент Петро Порошенко наголошує, що надання автокефалії українській православній церкві подія співставна за значеннням зі здобуттям політичної незалежності України. Про це Глава держави сказав під час Всеукраїнського Помісного Об’єднавчого Собору, який розглядає питання  створення української помісної автокефальної церкви.  
17 Грудня, 2018 р., 09:28
Президент Петро Порошенко подякував Вселенському Патріарху Варфоломію, учасникам Всеукраїнського Православного Об’єднавчого Собору та всім вірянам, які зібралися на площі перед Софійським Собором, за підтримку створення української автокефальної православної церкви. «Ще раз дякую усім, хто вірив у те, що це можливо, і усім, хто за це боровся, усім, хто не побоявся. Усім, хто відкинув власні амбіції для того, щоб цей день відбувся і церква була створена», - сказав Петро Порошенко.
17 Грудня, 2018 р., 09:27
Ваше Високопреосвященство,  Ваші Преосвященства - високоповажні представники Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія! Ваша Святосте! Ваші блаженства! Високоповажні владики! Шановні учасники Собору! Дорогі українці! Волею Божою зібралися ми в Святій Софії через тисячу років після того, як стараннями Ярослава Мудрого цей храм був збудований, освячений, і як в ньому вперше пройшло богослужіння. Тут зібралися спадкоємці Хрещення, яке Святий Рівноапостольний Князь Володимир прийняв від Константинопольської Церкви-Матері. Знову, як і тоді, з нами  посланці Вселенського Патріарха, який підтримує нашу мрію про духовну свободу.
17 Грудня, 2018 р., 09:26
15 грудня у Львові зібрались родини Героїв Небесної Сотні, щоб сплести віночки із ялинки, якими згодом прикрасять Алею Героїв Небесної Сотні у Києві. Таку різдвяну акцію організували у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ.  Також відбулось богослужіння у пам’ять про загиблих.
17 Грудня, 2018 р., 09:25
 15 грудня  стартував цікавий проект для молоді Львівщини – Молодіжна модель Львівської обласної ради. Симуляційні засідання, у яких бере участь  учнівська та студентська молодь віком 15-18 років відбудуться сесійній залі облради  15 та 16 грудня. «Сьогодні ви маєте можливість відчути, як це – бути законотворцем у Львівській обласній раді. Ви зрозумієте, що усі зміни, які відбуваються у містах, містечках, селах, залежать від кожного з нас. Майбутнє в руках молоді, тому пам’ятайте, що через деякий час ви можете прийти у  цю залу, чи у будь-яку іншу сесійну залу у районі чи селі, як депутат. Мені дуже приємно бачити стільки юних сяючих облич. Бажаю кожному ці два дні провести із максимальною користю», - зазначив під час відкриття першого засідання директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський.
17 Грудня, 2018 р., 09:24
У Львівській обласній державній адміністрації відбулась зустріч з перевізниками, які надають послуги на території Львівської області. “Тема нашої  зустрічі - це підписання чи перепідписання Меморандуму, який діє ще з минулого року. Згідно з ним п’ять пільгових категрій мають право перевозитися безкоштовно у приміському, міжміському та міському транспорті”, - зазначив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Роман Филипів.
17 Грудня, 2018 р., 09:23
14 грудня  у Великій залі Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка відбувся завершальний концерт Першого Міжнародного конкурсу скрипалів Мирослава Скорика. У конкурсі взяли участь 25 скрипалів з різних країн (Франції, Швейцарії, Китаю) та міст України – Львова, Києва Дніпра, Кропивницького, Кривого Рогу, інших. У ІІІ тур увійшли конкурсанти з України, Франції та Швейцарії.
17 Грудня, 2018 р., 09:22
 14 грудня  відбулись щорічні загальні збори Західноукраїнського офісу Європейської Бізнес Асоціації. Присутніх привітав заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів. "Ми підсумовували деякі результати 2018 року і приємно зазначити, що промиловість зросла на 3 %, ріст експорту становить плюс 20 %, ріст сільського господарства збільшився на 6 %. За останній рік в область залучено 150 млн євро прямих інвестицій. Ми вдячні Європейській Бізнес Асоціації за співпрацю та ефективну  комунікацію із владою. У Львівській області комфортно та безпечно вести бізнес, ми готові бути надійними партнерами, де влада та бізнес творитиме історію Львівщини",  - зазначив Роман Филипів.
17 Грудня, 2018 р., 09:16
14 грудня  відбулась шоста Молодіжна зустріч «Галицький авангард».  Молодь привітав перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора