Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

11 Березня, 2018 р., 20:32
У Хрестопоклонну неділю, сьогодні, 11 березня вулицями міста Львова пройшла молитовна Хресна хода. Хресна хода вирушила о 15:00 год. від храму Архистратига Михаїла (вул. Винниченка, 22) до пам’ятника Праведному Митрополиту Андрею (пл. св. Юра, 5). На спільну молитву зібралися кілька десятків тисяч мешканців Львівщини, представники чернецтва, духовенство Львівської архиєпархії УГКЦ, студенти Львівської духовної семінарії святого Духа, Українського католицького університету та інших львівських вищих навчальних закладів. До ходи також долучився голова Львівської ОДА Олег Синютка.
11 Березня, 2018 р., 20:30
10 березня в селі Сагринь (Польща) вшанували 74-і роковини вбивства мирного українського населення. Заходи розпочались із панахиди за жертвами села Сагринь. До пам’ятного хреста поклали квіти і вшанували пам’ять невинно убієнних спільною молитвою.  Опісля відбулось громадське віче, під час якого заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар зачитав звернення від Президента, також виступив голова Українського товариства у Любліні Григорій Купріянович, заступник голови суспільного-культурного товариства «Холмщина», свідок подій Олександр Волошинський.
11 Березня, 2018 р., 20:29
У суботу, 10 березня, на навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міністерства оборони України у м. Львові (вул. Клепарівська, 39-а) розпочалось перше тестування 2018 року в межах відбору до складу збірної команди України на участь у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» (Invictus Games) серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час бойових дій. Цього року змагання відбудуться в Сіднеї (Австралія). 
11 Березня, 2018 р., 20:28
У п'ятницю, 9 березня, у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької відбулась урочиста академія з нагоди 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. У програмі: «Прощай світе, прощай земле» муз. Валентин Сільвестров, диптих «Думи мої» та «За сонцем хмаронька пливе» муз. Богдана Фроляк, «Така її доля» муз. Богдана Фроляк, «Тече вода в синє море» муз. Богдана Фроляк, «Вітре буйний» муз. Богдана Фроляк, «Єсть на світі доля» муз.  Богдана Фроляк, «По діброві вітер виє» муз.  Богдана Фроляк, «Ой три шляхи широкії» муз.  Богдана Фроляк, Диптих «Отче наш» та «Заповіт» муз.  Валентин Сільвестров та інші.
11 Березня, 2018 р., 20:27
9 березня вночі від кулі снайпера загинув 24-річний доброволець із Львівщині Юрій Луговський. Юрій народився і жив у Червонограді. Був активним учасником Революції Гідності. З перших днів війни пішов добровольцем на фронт. Спочатку служив у батальйоні "Донбас", потім у полку "Азов". Позивний – Барет. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким. 
11 Березня, 2018 р., 20:26
Шевченківські дні Львівщина відзначила низкою заходів.  9 березня мешканці усіх районів Львівщини долучились до покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченкові. Всього у області налічується 196 монументів Кобзареві. Також місцеві хори виконали  «Заповіт» та «Думи мої, думи мої». Упродовж дня тривав «Вільний мікрофон» читання поезії Кобзаря.
11 Березня, 2018 р., 20:24
9 березня у межах урочистостей з нагоди відзначення  204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка, голова Львівської ОДА Олег Синютка вручив державні нагороди видатним мешканцям Львівщини. Відтак, за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагородили Андрія Содомору – професора кафедри класичної філології Львівського національного університету імені Івана Франка, орденом «За заслуги» ІІ ступеня (посмертно) Василя Отковича – директора Львівського державного коледжу декоративного та ужиткового мистецтва імені Івана Труша, нагороду отримав брат – Мирослав Откович.
11 Березня, 2018 р., 20:23
Однією із родзинок святкувань  у Львові 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченкастав  став конкурс двійників Кобзаря. Взяти участь у конкурсі мали змогу усі, хто відчуває візуальну схожість із Шевченком. Схожий на Тараса Григоровича юного, чи в роках – не важливо.  
11 Березня, 2018 р., 20:20
9 березня нагоди 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка в області встановили рекорд наймасштабнішого виконання «Заповіту». У Львові одночасно Шевченків твір виконали більше тисячі учасників - це понад 40 хорів. Це культурно-містецьке дійство увійшло у «Книгу рекордів України». Сертифікат про встіновлення рекорду вручили голові Львівської облдержадміністрації Олегові Синютці. 
11 Березня, 2018 р., 20:18
9 березня  Львівщина разом з усією Україною відзначила 204-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка. Розпочались урочистості із покладання квітів до пам’ятника Кобзареві. Аби вшанувати великого українця на площі перед пам’яником Шевченкові у Львові зібрались представники влади, лауреати Національної премії імені Тараса Шевченка та представники громадськості.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора