Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Львівщина вшанувала річницю народження Тараса Шевченка

Дата: 11.03.2018 20:18
Кількість переглядів: 91

Фото без опису 9 березня  Львівщина разом з усією Україною відзначила 204-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка. Розпочались урочистості із покладання квітів до пам’ятника Кобзареві. Аби вшанувати великого українця на площі перед пам’яником Шевченкові у Львові зібрались представники влади, лауреати Національної премії імені Тараса Шевченка та представники громадськості.

«Ми сьогодні тут, аби усьому світові, і, найголовніше, самим собі сказати, що це наша земля, і ніхто й ніколи не буде визначати за нас, яких героїв нам шанувати і які свята відзначати. Шануймо своїх героїв. Для того, щоб ніхто не сумнівався: Україна є і буде там, де говорять українською мовою, де є українські могили, там, де звучить непереможне Шевченкове слово», - звернувся до присутніх голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.  

До урочистостей долучились також Перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів.

«Сьогодні Львів став центром світового українства із шанування Тараса Шевченка. Шанування гідності, честі і правди. Шевченко для нас – великий поет, талановитий художник, але головне – совість нашої нації. Він зумів передати нам основи нашої національної культури, ідеології у своїй творчості і на прикладі чеснот свого особистого життя», - наголосив Степан Кубів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора