Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

11 Червня, 2020 р., 16:54
Географічне розташування в межах Сколівського, Дрогобицького, Турківського районів, проходження міжнародної автомобільної траси Київ-Чоп та з/д сполучення робить національний парк туристично привабливою локацією регіону. Місто Сколе знаходиться на віддалі 100км. до м. Львова , 110км. до м. Івано-Франківськ, 158км. до м. Ужгород. До ближніх курортів Трускавець, Моршин, Східниця всередньому 50км. Наявність гірськолижних туристичних комплексів поблизу території парку («Тростян», «Захар Беркут», «Плай», «Тисовець», «Дзвенів») підсилює спроможність локації для зимового туризму.
11 Червня, 2020 р., 16:11
Сьогодні, 11 червня, під головуванням першого заступника голови  райдержадміністрації Романа Знака відбулося  засідання  координаційної ради щодо  реалізації  державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі,  забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків і запобігання та протидії насильству.
11 Червня, 2020 р., 16:09
Питання щодо  врегулювання  ситуації, яка склалася  біля Кам’янецького водоспаду, в рекреаційній зоні НПП «Сколівські Бескиди»,  обговорено сьогодні, 11 червня,  під час    наради  за участю керівництва райдержадміністрації,  НПП «Сколівські Бескиди», Сколівського ВП Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області та профільних   структурних підрозділів райдержадміністрації. Зокрема, звернено увагу на дотримання вимог карантинних заходів суб’єктами підприємницької діяльності при здійсненні  торгівлі,  вирішення питання щодо організації  паркування транспортних засобів,  забезпечення благоустрою  прилеглої території. А також  прийнято рішення щодо підготовки  звернення до департаменту дорожнього господарства облдержадміністрації  про встановлення дорожнього знаку 3.35 «Стоянку заборонено» на  автомобільній дорозі  С 141511 Верхнє Синьовидне-Дубина-Кам’янка.  Також надані рекомендації з метою   інформування громадян на пропускному  пункті до рекреаційної зони  щодо  правил  поведінки  під час карантинних обмежень.
11 Червня, 2020 р., 11:16
На Урядовому порталі опубліковано розпорядження Кабінету міністрів України від 27 травня 2020 р. № 624-р «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Львівської області». Переглянути графічну частину та перелік громад можна за посиланням. Відповідно до документу, Львівська ОТГ налічуватиме 18 міст та сіл, а загалом на Львівщині передбачено 73 об’єднані громади. Нагадаємо, що проєкт перспективного плану формування територій громад області розробленийоблдержадміністрацією, пройшов широкі громадські обговорення та узгоджений з органами місцевого самоврядування і профільними асоціаціями.
10 Червня, 2020 р., 09:38
Відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації  від 04 червня 2020 року №30 к  призначено Чудійовича Романа Михайловича на посаду заступника голови райдержадміністрації  з 10 червня 2020 року.
09 Червня, 2020 р., 15:32
Сьогодні, 09 червня, під час  позачергового засідання районної комісії з питань  техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій,  яке провів голова райдержадміністрації Богдан Янко, затверджено  акт обстеження річки Кам’янка  та річки Лужки в с.Кам’янка Сколівського району Львівської  області  в межах населеного пункту, що межує з приватними земельними ділянками громадян Танчук М.Р., Дорожовського Р.Р., Петречко В.І., Дорошенка А.С.  Зокрема, про  результати  виїзного комісійного обстеження доповів  перший заступник  голови райдержадміністрації Роман Знак.
09 Червня, 2020 р., 12:33
Які зміни у виплатах допомоги по частковому безробіттю відбулися із прийняттям закону №591- ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 13.05.2020 року? Цей Закон передбачає:
09 Червня, 2020 р., 10:23
В понеділок, 08 червня,  відбулось сходження на г.Ключ (с.Труханів) з нагоди відзначення  106-ї річниці  героїчних боїв Українських Січових Стрільців із російськими окупантами. Голова районної ради Микола Романишин  та перший заступник голови  райдержадміністрації Роман Знак віддали шану Українським Січовим Стрільцям  на г.Ключ,  поклавши квіти  до місця їх вічного  спочинку.  Світлу пам'ять січовиків вшановано  хвилиною мовчання. Священнослужителі відслужили за полеглими Українськими Січовими Стрільцями поминальну панахиду.
05 Червня, 2020 р., 16:25
Показники захворюваності на коронавірус в регіоні змушують зберегти карантинні заходи в області. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На Львівщині спостерігається висока кількість звернень і стабільно високі цифри госпіталізованих хворих. «За попередню добу, як і усі попередні, найбільші показники захворюваності показує саме Львів. Враховуючи, що показники постійно зростають і впевнено наближаються до позначки 100 нових інфікованих на добу, про послаблення карантинних заходів не йдеться. Я переконаний, що в цій ситуації нашим пріоритетом має бути життя і здоров’я мешканців Львівщини. Останнім часом спостерігається масове недотримання карантину серед людей, саме це і стає причиною погіршення епідеміологічної ситуації. Вкотре прошу не нехтувати власною безпекою, дотримуватись правил гігієни та враховувати карантинні заходи», - наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.
04 Червня, 2020 р., 16:30
Сьогодні на сесії Львівської обласної ради затвердили  виділення коштів у сумі 1 млн 400 тис грн з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища  у 2020 році для проведення заходів розвитку рекреаційної інфраструктури та мережі шляхів активного екологічного туризму з метою запобігання пошкодженню природних комплексів НПП “Сколівські Бескиди”.  У межах реалізації проєкту оновлять інфраструктуру парку, облаштують мережу шляхів активного екологічного туризму загальною протяжністю понад 140 км, проведуть знакування та маркування шляхів із встановленням інформаційних стендів, туристичних напрямкових та попереджувальних знаків, облаштують джерела питної води, переходи через потічки та оглядові майданчики на туристичних маршрутах парку.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора