Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

06 Червня, 2019 р., 15:53
На території Львівської області у другій половині дня 6 червня подекуди очікуються значні дощі. 7 червня вночі місцями, вдень по всій території грози, під час гроз подекуди шквали 15 – 20 м/с. Вдень місцями значні дощі, град (І рівень небезпечності, жовтий). Також у  другiй половинi доби 06 червня та впродовж 07 - 08 червня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2 - 1 м над рiвнями 6 червня на 08 год. При зливових дощах на малих водотоках можливе рiзке швидкоплинне пiдвищення рiвнiв води, формування значного мiсцевого та схилового стоку.
06 Червня, 2019 р., 15:52
14-16 червня у селі Зашків пройде 13-й молодіжний патріотичний фестиваль «Зашків – джерело Духу». Про це повідомили сьогодні під час брифінгу. “Цього року фестиваль стартує у день народження Євгена Коновальця – людини, яка доклалась до здобуття Україною незалежності. Унікальність фестивалю у тому, щоб згуртувати молодих людей, які приїжджають на батьківщину Коновальця. У часі українсько-російської війни та викликів, які є перед державою, дуже важливо, що цей фестиваль є всеукраїнським і навіть міжнародним, тому що ми очікуємо також гостей за межами нашої держави. Важливо, щоб українська держава звертала увагу на такі заходи національно-патріотичного виховання, навколо яких гуртуються молоді люди щоб боронити Україну, як це робили сто років тому, 5 років тому і сьогодні наші воїни”, - зазначив директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський.
06 Червня, 2019 р., 10:28
Саме під таким закликом у Сколівському бюро правової допомоги відбувся круглий стіл за участі Сколівської районної філії ЛОЦЗ, ГУ Національної поліції, центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, служби пробації та державного органу реєстрації цивільного стану. Під час даного заходу обговорювали багато запитань, що стосуються прав дітей та були запропоновані різноманітні види та форми співпраці для актуалізації даного питання.
05 Червня, 2019 р., 16:32
Оголошено конкурс на заміщення вакантної посади державної служби категорії «В» - головного спеціаліста відділу   прогнозування  та аналізу доходів,  фінансів житлово – комунальної сфери, транспорту, інвестицій,  природоохоронних та інших програм виробничої сфери фінансового управління Сколівської РДА.  Вимоги: вища фінансово-економічна освіта ступеня молодшого бакалавра або бакалавра,  вільне володіння державною мовою. Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання:
05 Червня, 2019 р., 15:50
При призові виплачується грошова допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб (3840 грн); -військовослужбовці перебувають на повному державному утриманні; -виплачується щомісяця грошове забезпечення (залежно від військового звання та посади) на додаткові особисті потреби; -при звільненні в запас виплачується вихідна грошова допомога у розмірі 8-ми посадових окладів (залежно від в/звання і посади). Для військовослужбовців з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування 12 окладів; -надається відпустка (10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад); -час проходження строкової військової служби зараховується до стажу роботи; -зберігаються робоче місце та середній заробіток особам, за умови офіційного працевлаштування до призову; -зберігаються жилі приміщення, які вони займали до призову на строкову військову службу; -після звільнення в запас (протягом місяця з дня взяття на військовий облік за місцем проживання за поданням військового комісаріату) виплачується матеріальна допомога в розмірі: -середньої заробітної плати на день призову, але не менше прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленої на день призову (для громадян, які працювали); -у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленої на день призову (для громадян, які до призову не працювали); -держава забезпечує соціальну та професійну адаптацію військовослужбовців строкової військової служби, які до призову на строкову військову службу не були працевлаштовані; -призвані в період навчання у ВНЗ І-ІV рівнів акредитації, при звільненні зараховуються для продовження навчання до того ВНЗ, де вони навчалися до призову, незалежно від форми навчання; -військовослужбовці строкової військової служби мають право на безоплатний проїзд всіма видами транспорту загального користування міського, приміського та міжміського сполучення (за винятком таксі); -члени сімей військовослужбовців строкової служби мають переважне право при прийнятті на роботу і на залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників.
05 Червня, 2019 р., 15:48
Найбільш приємний і корисний відпочинок влітку — відпочинок на воді. Однак, перебуваючи на водних об’єктах, завжди треба пам’ятати про безпеку. Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Навчитись плавати потрібно кожному. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу товаришу, який потрапив в біду. Навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді. Знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки життя, а також отримання задоволення від відпочинку. Необхідно звернути особливу увагу на пояснення  юнацтву правил поведінки на воді.
05 Червня, 2019 р., 15:44
Кір - це висококонтагіозне (надзвичайно заразне) гостре вірусне захворювання. В основному кіром хворіють не щеплені діти, що відвідують дитячі заклади. Підлітки й доросл, що раніше не хворіли кіром, та не отримали вакцину проти нього, також залишаються надзвичайно сприйнятливими до цієї інфекції.  Як відбувається зараження кором? Джерелом інфекції є хворим кором людей з моменту появи перших ознак хвороби до п'ятого дня від початку висипань. У випадку зараження, після контакту із хворим проходить від 7 до 17 днів, перш ніж хвороба проявиться (інкубаційний період).
05 Червня, 2019 р., 12:34
Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища – одне з найважливіших подій екологічного календаря, і щороку відзначається 5 червня в більш, ніж 100 країнах світу, починаючи з 1973 року.
04 Червня, 2019 р., 15:56
На Львівщині триває призов громадян на строкову військову службу. Призов на строкову військову службу триватиме до 30 червня. Загалом, 870 юнаків з Львівщини поповнять лави Збройних Сил України та інших військових формувань під час призовної кампанії «Весна-2019». «Уже майже 600 юнаків одягнули солдатські однострої. Робота ведеться планово – оповіщення призовників, прибуття їх на дільниці, збірні пункти та відправки до війська. Слід наголосити на тому, що на сьогоднішній день багато призовників приходять до районних військових комісаріатів не чекаючи повістки. Здебільшого юнаки хочуть служити в елітних військах. Одразу відповім, що набір в такі військові частини триває і досі – бажаючим потрібно звернутися до районного військового комісаріату», - зазначив військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату Олександр Тіщенко.
04 Червня, 2019 р., 15:55
Марія Николаїшин – директор Стрийського місцевого центру з надання  безоплатної вторинної правової допомоги сьогодні розповість про пільги для багатодітних сімей.   Пані Маріє, скажіть будь ласка, які пільги надаються багатодітним сім’ям? Задля створення належних умов для виховання дітей у сім’ях держава надає певні види пільг як багатодітним сім’ям так і дітям з багатодітних сімей. Тому я спочатку розповім про пільги, які передбачені для багатодітних сімей. Стаття 13 Закону України «Про охорону дитинства» передбачає такі види пільг для них:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора