Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

10 Червня, 2019 р., 15:20
Для мешканців області діє геоінформаційна система – сучасна комп'ютерна технологія, що дозволяє поєднати модельне зображення території (електронне відображення карт, схем, космо-, аерозображень земної поверхні) з інформацією табличного типу (різноманітні статистичні дані, списки, економічні показники тощо).
10 Червня, 2019 р., 15:16
За повідомленням департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, 19 червня здійснюватиметься перевірка технічних засобів оповіщення населення області з практичним увімкненням електросирен та доведенням сигналів цивільного захисту. Оповіщення населення області під час централізованого включення електросирен відбуватиметься упродовж п’яти хвилин у період з 14:45 до 14:50 год.
10 Червня, 2019 р., 15:12
За січень-травень 2019 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло  49915,1 тис.грн  податків, зборів (обов’язкових платежів), що складає 93,1 відсотка до затверджених показників на звітний період (-3699,3 тис.грн). Виконання річних планових показників за доходами загального фонду забезпечено  на  36,9  відсотка.   Порівняно з  аналогічним  періодом минулого року,  поступлення доходів зросли   на 124,9 відсотка, або  9938,3 тис.гривень. Ріст зумовлений за рахунок таких надходжень, як податку з доходів фізичних осіб (+4240,2 тис.грн),  єдиного податку (+2334,6 тис.грн),  рентної  плати за користування надрами – 1050,9 тис.грн, плати за землю   (+633,9 тис.грн), акцизного податку  з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України підакцизних товарів (пальне) – 751,1 тис.грн, податку на майно – 491,1 тис.гривень.   
10 Червня, 2019 р., 11:15
11 січня цього року в Україні набули чинності зміни до Кримінального кодексу, що визнають системне насильство в сім'ї злочином. ВАЖЛИВО: вже рік діє Закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким розширено коло осіб та визначено 16 категорій людей, щодо яких може чинитися таке насильство. Станом на сьогодні,це не лише дружина, дитина, чоловік, а й колишнє подружжя, люди, які мають спільну дитину чи живуть у громадянському шлюбі, наречені, вітчим (мачуха) та пасинок (падчерка) тощо. ПАМ`ЯТКА:дитина, яка стала свідком насильства в своїй родині, також визнається його жертвою і має право на всі відповідні соціальні, медичні, психологічні й правові послуги.
10 Червня, 2019 р., 10:59
Сектор з питань запобігання і виявлення корупції (далі – Сектор) є структурним підрозділом Головного територіального управління юстиції у Львівській області (далі – ГТУЮ у Львівській області). В межах своїх повноважень Сектор забезпечує надання методичної та консультаційної допомоги з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства працівникам  ГТУЮ у Львівській області та його структурних підрозділів. 
07 Червня, 2019 р., 15:17
6 червня під головуванням директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталії Кузяк відбулись наради із представниками Стрийської та Сколівської  районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів Стрийської та Моршинської міських рад, Грабовецької об’єднаної територіальної громади щодо здійснення діяльності з протидії торгівлі людьми та запобігання нелегальній трудовій міграції, домашньому насильству, а також боротьби з алкоголізмом та наркоманією. 
07 Червня, 2019 р., 11:33
У середу, 05 червня,   відбулось  засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення  за участю управління соціального захисту населення, ГУ Держпраці у Львівській області, управління економічної політики райдержадміністрації, представників Сколівської  ДПІ, Сколівського відділу обслуговування (сервісного центру) ГУ  Пенсійного Фонду у Львівській області, Сколівської філії обласного центру зайнятості, на якому було заслухано суб’єктів господарювання, які виплачують заробітну плату нижче законодавчо встановленого мінімуму та суб’єктів господарювання «групи ризику», які виплачують заробітну плату на рівні мінімальної. В ході засідання всім присутнім суб’єктам господарювання надано консультації з питань трудового, пенсійного, податкового законодавства. Також було акцентовано увагу присутніх на тому, щоб виплачувати заробітну плату найманим працівникам згідно їх рівня професійної кваліфікації.
07 Червня, 2019 р., 11:12
 Літо – найкраща пора року, однак саме в цю пору відбувається значне зростання захворюваності на кишкові інфекції, особливо в умовах великої кількості опадів та загрози повені. Для запобігання, кишкових інфекцій та харчових отруєнь слід дотримуватись простих рекомендацій. Основною причиною виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, використання в побуті та вживання сирої води з невідомих водойм і джерел, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, тощо. До організму такі збудники потрапляють, головним чином, з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки. Збудників кишкових інфекцій досить багато, але клінічно вони проявляють себе досить типово. Захворювання зазвичай починається з погіршення самопочуття, підвищення температури, з'являється нудота, діарея, болі в животі, здуття. 
07 Червня, 2019 р., 10:25
З 28 червня до 4 липня в Карпатах  - с. Орявчик (Сколівщина) відбудеться наметовий волонтерський табір «Пристань. Г.Р.А.Б.Л.І» (Генеральна Резиденція Активного Будівництва ЛІдерів). На захід запрошують молодь віком від 14 до 25 років зі всієї Львівщини. На таборі організатори продовжуватимуть робити ремонт в старій школі села Орявчик, щоб перетворити її в заміський молодіжний центр.
06 Червня, 2019 р., 16:09
Чинне законодавство України передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність за невиконання рішення суду. Як реалізується адміністративна відповідальність? Суд, який ухвалив судове рішення в адміністративній справі, може зобов’язати суб’єкта владних повноважень, не на користь якого ухвалене судове рішення, подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора