Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Львівщини

04 Червня, 2020 р., 16:33
До Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян у Львівській області на 2018 – 2020 роки рішенням сесії внесли зміни. Відтак, передбачили виплату одноразової адресної матеріальної  допомоги  в розмірі 100 тис. грн  сім’ям померлих від гострої респіраторної хвороби COVID-19 працівників комунальних некомерційних підприємств.
04 Червня, 2020 р., 16:32
У пам’ять про славетного українського композитора Мирослава Скорика Львівська Національна Опера транслюватиме онлайн знакові твори композитора, прем’єри яких відбулися на сцені театру. Це опера «Мойсей», вперше презентована у 2001 році, та балет «Повернення Баттерфляй» 2006 року. Впродовж 5-7 червня архівні записи цих творів Мирослава Скорика будуть доступі для перегляду на YouTube-каналі Львівської Національної Опери за посиланням. 
04 Червня, 2020 р., 16:31
Сьогодні на сесії Львівської обласної ради затвердили  виділення коштів у сумі 1 млн 400 тис грн з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища  у 2020 році для проведення заходів розвитку рекреаційної інфраструктури та мережі шляхів активного екологічного туризму з метою запобігання пошкодженню природних комплексів НПП “Сколівські Бескиди”.
04 Червня, 2020 р., 16:29
«Основи християнської етики» викладатимуть у закладах освіти області. Таке рішення ухвалили сьогодні згідно із наказом департаменту освіти і науки Львівської ОДА. Відтак, заклади загальної середньої освіти області мають передбачити у планах освітніх програм на 2020-2021 навчальні роки курс «Основи християнської етики». Також вони можуть запровадити функціонування гуртків духовно-морального спрямування, а заклади дошкільної освіти - парціальні програми з духовно-морального виховання дітей.
04 Червня, 2020 р., 16:28
Сьогодні, 4 червня, у Львівській ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Юрія Бучка відбулась нарада щодо співпраці м’ясопереробних підприємств та фермерських господарств з ТзОВ «Агротехніка», яке здійснює діяльність на потужностях Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод».  «Впорядкування ситуації з утилізації тваринницьких відходів є вкрай важливим для Львівщини. Ми повинні шукати всі можливості для забезпечення належної екологічної, протиепідемічної та протиепізоотичної обстановки в області», - зазначив Юрій Бучко.
04 Червня, 2020 р., 13:31
3 червня у межах робочої поїздки до Трускавця заступник голови облдержадміністрації Тарас Грень та директор департаменту соціального захисту населення Наталія Кузяк спільно з Трускавецьким міським головою Андрієм Кульчинським оглянули приміщення, де планується створити притулок для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства.
04 Червня, 2020 р., 13:29
Попри пандемію коронавірусу, на боротьбу з якою уже скерували 500 млн грн з бюджетів різних рівнів, волонтерів та підприємців,  стан реалізації окремих обласних програм відзначається високим відсотком.   На цьому акцентував під час чергової сесії обласної ради заступник голови Львівської ОДА Іван Собко. Програма розвитку освіти профінансована на 42%, медична – на понад 30%.
04 Червня, 2020 р., 13:26
Прощання із відомим композитором, музикознавцем та Героєм України Мирославом Скориком відбувається у Архикатедральному Соборі Святого Юра. Віддав шану відомому українцю й голова Львівської ОДА Максим Козицький. «Маестро був наставником для багатьох колективів та талановитих музикантів. Його любили, ним захоплювались, ним надихались, до нього прислухались. Ритми і мотиви Маестро - це наш генетичний код, наша мелодія, наша душа у музиці. Смерть Мирослава Скорика - величезна втрата для усього українського народу, для нашого і майбутніх поколінь, для кожного міста та для кожного серця, яке було закохане в музику. Відхід Маестро у кращі світи стався настільки несподівано для кожного українця, що ми ще до кінця не можемо усвідомити, яка це втрата», - зазначив очільник області.
04 Червня, 2020 р., 13:25
Як інформують у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА триває  прийом заявок щодо подання кандидатур на здобуття обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури. Заявку можна подати до 1 жовтня 2020 року.  
04 Червня, 2020 р., 13:24
У селі Сопошині, що на Жовківщині, сьогодні офіційно відкрили новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Амбулаторію облаштували в окремій будівлі, де  у 2019 році зробили капітальний ремонт за рахунок коштів Сопошинської сільської ради на загальну суму 511,203 тис грн.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора